Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Steel Panthers WAW, WW2, MBT

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Steel Panthers WAW, WW2, MBT

Три безплатни игри на базата на класическата поредица Steel Panthers:
    Steel Panthers WW2 (v.6.0) и Steel Panthers Main Battle Tank (v2.0):

Steel Panthers WAW (v.8.0):

Вашето мнение?
    We don't see things as they are, we see them as we are
    ---Anais Nin----

Ами те всъщност са много подобни една на друга, така че няма смисъл да се обсъждат поотделно. Ако става въпрос за тактическа симулация на ниво машина/пехотно отделение са почти ненадминати (има няколко дребни проблема, които малко развалят нещата). То впрочем имаше и друга тема, където сме ги обсъждали. Общо взето, основният им проблем е, че те поставят в ролята на тактически командир на ниво батальон/полк, но те карат да движиш сам всяка машина/пехотно отделение, че и даже сам да даваш всеки изстрел. Отнема твърде много време и размива нещата. Но иначе като нагледен пример за основните тактически принципи играта е много добра. Вярно, компютърът не го бива много като командващ, но това е тоделен въпрос.

Впрочем, какво е новото в WAW 8.0 спрямо 7.1 версия?

Comment

gollum каза:
      [B]Ами те всъщност са много подобни една на друга, така че няма смисъл да се обсъждат поотделно. Ако става въпрос за тактическа симулация на ниво машина/пехотно отделение са почти ненадминати (има няколко дребни проблема, които малко развалят нещата). То впрочем имаше и друга тема, където сме ги обсъждали. Общо взето, основният им проблем е, че те поставят в ролята на тактически командир на ниво батальон/полк, но те карат да движиш сам всяка машина/пехотно отделение, че и даже сам да даваш всеки изстрел. Отнема твърде много време и размива нещата. Но иначе като нагледен пример за основните тактически принципи играта е много добра. Вярно, компютърът не го бива много като командващ, но това е тоделен въпрос.

Впрочем, какво е новото в WAW 8.0 спрямо 7.1 версия?
      Отговорът на въпроса ти е тук:

Ти виждал ли си SPMBT?
      ---Anais Nin----

Comment

Да, бях си свалил някаква бета-версия преди време - базирана е върху технологията на SP2 и в графично отношение е малко по-зле от WAW. Инак изглеждаше много приятна, но пък и страдаше от същите проблеми като цялата серия. А в допълнение ми забиваше безвъзвратно от време на време поради неясни причини.

Comment

gollum каза:
          [B]Да, бях си свалил някаква бета-версия преди време - базирана е върху технологията на SP2 и в графично отношение е малко по-зле от WAW. Инак изглеждаше много приятна, но пък и страдаше от същите проблеми като цялата серия. А в допълнение ми забиваше безвъзвратно от време на време поради неясни причини.
          Сега е изчистена
          Що се отнася до забиването - има потребителска група в Yahoo за SPMBT, където разработчиците ще ти решат проблема.
          Освен ако видеокартата не ти е GeForce MX, разбира се :roll:
          ---Anais Nin----

Comment

Е, хъм, уцели право в зеницата на проблема - видео картата ми е именно такава.

Comment

добре е

gollum каза:
              [B]Е, хъм, уцели право в зеницата на проблема - видео картата ми е именно такава.
              Тогава спасение няма :-( Тези карти (особено продаваните в България) са скарани с VESA support. Ти успяваш ли да пускаш игри под DОS с тази видеокарта?
              ---Anais Nin----

Comment

Броненосци дизайн до 1904

Естествено, можем (и аз съм със същия модел карта). Всъщност, именно разни по-стари DOS-игри са едни от най-добрите в стратегическите жанрове ... те са вдигнали летвата толкова високо, че сега явно е почти невъзможно да бъдат достигнати.
                Аз съм играл оригиналния Steel Panters (I, II и III) и сам и срещу човек. Добър е, но на моменти става голямо щракане с мишката, особено, когато трябва да се дават команди на артилерията.
                Играта беше интересна алтернатива на Panzer General I.
                Лично за мен обаче и едната и другата серия страдат от липса на стратегически елемент, по същия начин, по който игрите Imperialism I и II страдат от лошо направения тактически елемент. Но явно няма идеални работи на тоя свят
                Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                Проект 22.06.1941 г.
                "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

о, не

Да, в интерес на истината SPMBT беше първата DOS игра, която ми прави този проблем. Инак с MOM или HOMMI, или PGI не е имало подобни чудесии. Явно съм сгрешил като съм си я взимал, ама тогава така стояха нещата - тя беше на достъпна цена, пък и не разбирах кой знае колко (то не че сега много разбирам, като се замисля, ама така е израза). Инак доста стабилно се държи, когато става въпрос за работа и ми върши прекрасна работа, но с тоя SPMBT излезе такава засечка.
                  Между другото, някъде гледах една игрица, която донякъде повтаря идеята на SP - май се казваше "Tactical operation 4" или нещо от сорта - същото като идея, но с този плюс, че само даваш команди на отделения/машини, а те сами се грижат за воденето на огъня. Предполагам, че това би направило играта много по-динамична, но не съм я играл за да знам от опит.

Comment

Tac Ops 4 Тя си е за истински маниаци :tup:
                    ---Anais Nin----

Comment

---Anais Nin----

Comment

От известно време си качих MBT версия 2.0 и наистина игрицата е много приятна, направо си е почти перфектна.

Comment

Working...
                        X