Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Leviathan Warships

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Leviathan Warships

    В края на този месец ще излаза една игрица, издателите са "Парадокс" - сайтче. На мен ми се вижда много обещаваща и интересна, може би защото самата система (фаза планиране, след това едновременно изпълнение на заповедите) ми допада много като идея (играл съм една простичка флаш-безплатна игрица - Steam Birds, в която много успешно беше реализиран този принцип), а комбинирана с ескадри и кораби, които играчът си настройва сам, плюс сравнително бързи мулти-сесии, ми звучи много интересно.

    Накратко: идеята е простичка, всеки играч си "прави" кораби, като избира корпус, схема за корпуса (баланс между живот, скорост и броня), като всеки корпус има "места" за закачане на офанзивни, универсални и дефанзивни системи, естествено има и списъци с различни типове системи. Ограничението е по точки (а ла различни тактически настолни игри като Warhammer).
    След това баталията се разгръща върху морска карта с островчета, като времето е разделено на десет-секундни ходове. В рамките на всеки ход има две фази.
    Първата е планова. Играчът задава движението на всеки кораб (посока, обръщане) и евентуално цели за офанзивните оръжия и действия за отбранителните системи. След това заедно се изпълняват всички действия, след което следва нов ход. Т.е. втората фаза само се гледа.
    Сетингът е фантастичен - кораби (без самолети засега) и разнообразно въоръжение - артилерия, ракети, лазери, защитни полета и прочее.
    Върху тази система може да се развива и добавя много, но същността и е достатъчно проста, за да бъде достъпна и същевременно да позволява множество различни възможности.

    За мен играта е обещаваща, те.. със сигурност ще си я купя. Би трябвало да излезе в самия край на месеца, вече може да се пред-поръчва (има някакъв бонус за това под формата на малък dlc-пакет).
    Предполагам, че после ще го развиват с пускане на всякакви DLC-добавки, но няма лошо в това (а и вероятно няма да са особено скъпи). Важното е да изпипат основното както трябва.

    Две филмчета като "добавка", плюс доста забавен трейлър.

    кратка мулти-баталия с двама противници

    малко по-дълга, този път всеки от гирачите има по два флагмана (целта на тези режими е да се унищожи флагмана на другата ескадра)

    филмче с обяснения

    тейлър.

    Тук има тема с обяснение за флийт-редактора.

    Тема с описание на повечето системи за слагане по корабите. Вероятно с времето списъкът ще се разширява.
    Last edited by gollum; 22-04-2013, 14:11.

    #2
    трейлъра е епичен направо
    War, war never changes..

    Comment


      #3
      Трейлърът е страхотен, но мен най-много ме кефи шрифта, който са използвали (самият аз си падам по ар-деко, така че ).

      Comment


        #4
        StrEagle написа Виж мнение
        трейлъра е епичен направо
        Да, чак сега го гледах.

        Ship just got real.



        Ще я взема само заради трейлъра...
        albireo написа
        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

        Comment


          #5
          Игрицата излезе вчера (бях си я предпоръчал, ама чак сега намерих време да я инсталирам и пробвам) - засега не е зле. Но ми се струва, че основната й сила ще е в мулти, останалото е по-скоро за усвояване на правилата и възможностите (за съжаление, няма "ботове").
          Положителните неща (за момента):

          - маневрирането на корабите има голямо значение, съответно, разположението на оръжията и особено вниманието към минимален и максимален обсег са ключови за ефективността. Обръщането на кораба на място, маневриране напред или назад (особено с бърз кораб) могат да "изненадат" артилеристите на противника и те да пропуснат, т.е. снарядите им да не долетят или да прелетят.

          - възможностите за дизайн на кораби са интересни и ще може да се пробва какво ли не. Много лесно (от досегашния си опит) може човек да направи кораб, който не отговаря на ситуацията или дори не става за нищо.

          - ходовете вървят много бързо (е, в мулти вероятно ще е малко по-бавно) - на първата мисия без да се усетя направих към 60-тина хода.

          - като цяло интерфейсът е доста изчистен и удобен, самата игра се учи доста бързо.

          - в един момент си мислех, че ограничението по кораби (до осем, доколкото схванах, като реално са и по-малко, защото точките не стигат за ефективно въоръжаване на кораби до лимита) ще е пречка, но не е така - въпреки че е походова, ако човек има повече кораби под свое командване лесно се стига до разделяна на боя на няколко отделни сражения и тогава не е трудно да се "изгубиш" между отделните части на ескадрата си.

          Отрицателното:

          - картите са малки. Поне тези, които съм видял досега. А това означава, че доста бързо се стига до близък бой, а корабите (поне управляваните от ИИ) имат тенденцията да се "бутат" в твоите - донякъде за това допринася малкия размер на картите и "тясното" пространство между острови и рифове.

          - поне засега не съм видял простор за използване на далекобойни оръжия. Може би причината е в това, че картите са малки, а игрите срещу ИИ-то се състоят от отблъскване на "вълни" от противници, които идват отвсякъде. При подобно нещо не е много ефективно да се залага на кораби с далекобойни оръжия като артилерия, гаус-оръдия или дори ракети (макар че тях успявам от време на време да ги използвам ефективно). Срещу ИИ-то ключови се оказват автоматичните оръдия (и то по-малките), но тъй-като и те имат ограничение по минимален обсег, задължително трябват лъчеви оръжия и то в добро количество (заради мъничките бързи и добре въоръжени корабчета с оръжия, които нямат минимален обсег въобще).

          Естествено, това се изцяло предварителни впечатления. Ще гледам тия дни да се пробвам и в мулти.
          Но както си и мислех, самата система е много добра и би могла да свърши идеална работа за космически сражения (естествено, с малко кораби, но то с много е интересно само за грандоманите ).

          Comment


            #6
            Съвсем бях забравил, инсталирах я, но имах време само за няколко минути от туториала. Довечера повече.

            ...

            Як трейлър номер 2

            Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.
            Last edited by Imperial; 01-05-2013, 13:06.
            albireo написа
            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

            Comment

            Working...
            X