Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Уточняващи въпроси към водещия

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

• von Danitz
    replied
    Това си е първокласна дивизия. "Порядъчно разнебитена" си е вашо тълкуване.

Leave a comment:

• Kramer
    replied
    Порядъчно разнебитената дивизия на Хайникен как успя да се окопае на предмостието и да задържа настъплението на 1 механизиран корпус?

Leave a comment:

• von Danitz
    replied
    17 сд и 1 аб не са отчетени. На 9 км от позициите на 9 и 10 сд би трябвало да обстрелват противника при атаката му.
    1 аб е изрично спомената, стрелковата дивизия все още не влезла в бой, което мисля, че дори е благоприятно. Но и за това не е отчетена.
    Изглежда, че наличието на минни полета и укрепени позиции за 9 и 10 сд с нищо не е оказало влияние на сражението.
    Да, не повлияха, и сам знаеш защо, защото точно при 9 и 10 дивизия за този ден беше разпоредил атака. Разминирали сте си сами.

Движение на пехотно съединение в предпланините на Великаните
    Въздушното разузнаване да уточни в коя част от предпланините.
    Прилагам карта.
    Моля да ми отговориш с отделен пост, защото иначе не мога да разбера.
    Тази дивизия както ти е съобщено се движи към Таттра също. Така че в най-близките до плацдарма части. по--голяма прецизност едва ли е възможна, а и нужна. Ето, отговорено ти е в отделен пост.

Leave a comment:

• Kramer
    replied
    Не смятам че моста трябва да се взривява. 9 и 10 -та са обкръжени, постави им задача да си пробиват път на изток. Постави задача на 1 бртд и 17 сд здраво да удържат Татара. 11,12,13 също ги изтегли около Татра, да отбраняват моста. Уплътни отбраната, пък ще видим. Вкарай и 14-та да се съедини с тях, обаче 15 и 16 остави на източния бряг.

Leave a comment:

• jordani_vt
    replied
    2 бронетакова дивизия и 1 арт. бригада са във втори ешалон на отбраната с фронт на северозапад около гр. Татра на 9 км зад първия ешалон.
    17 стр. дивизия – ... да заеме позиции пред 2 бт дивизия и 1 арт. бригада.
    17 сд и 1 аб не са отчетени. На 9 км от позициите на 9 и 10 сд би трябвало да обстрелват противника при атаката му.
    Изглежда, че наличието на минни полета и укрепени позиции за 9 и 10 сд с нищо не е оказало влияние на сражението.

Движение на пехотно съединение в предпланините на Великаните
    Въздушното разузнаване да уточни в коя част от предпланините.

Прилагам карта.
    Моля да ми отговориш с отделен пост, защото иначе не мога да разбера.
    Attached Files

Leave a comment:

• Kramer
    replied
    Дивизиите на противника явно са два пъти по-големи от нашите. Нашите са по-скоро бригади.

Leave a comment:

• jordani_vt
    replied
    Тъкмо щях да питам и за боеспособността при липса на снабдяване - след като може седмица, предполагам че боеспособността ще намалява. Седмица след снабдяването още колко дни една дивизия ще е боеспособна?
    Ми не е боеспособна. Ако е обкръжена почва да се топи.

Втори въпрос - дивизиите от резерва (тези на 50 км източно от Татра) от кога трябва да се снадбяват - от първият ден на играта или от деня, в който получат първата си заповед?
    Те не са били в бой, за сега, значи няма снабдяване, ще го броим от деня в който влязат в бой, като например при Крамер, са си влязли
    Третото ще го повторя:
    Не са получени докладите за разузнаване на 14 и 15 сд.
    Те са като на 16, преминават през общо разузнавателно отделение, ситуацията е аналогична като в 16 дивизия
    Last edited by von Danitz; 17-03-2010, 19:49.

Leave a comment:

• von Danitz
    replied
    Да, може, но с намаляваща стойност. Приемерно, могат да изкарат седмица без снабдяване, с флотски и авиодоставки - 12-14 дена. И зависи колко дивизии са в чувала.

Leave a comment:

• Vereshagin
    replied
    von Danitz написа Виж мнение
    не знам какво ме питаш
    предполагам пита дали флота на мидландците може да снабдява части ( т.е. ако прекъснем моста на Лада дали снабдяването ще е нормално за дивизиите в Трабант и Лада)

Leave a comment:

• von Danitz
    replied
    за да премине една стрелкова дивизия през река задължително ли е да се построи понтонен мост?
    За първото, да

Ако се прекъсне жп линия трябва ли да се изпрати дивизия за да я възстанови?
    да
    Освен с жп и ограничено с авиация флота на Мидланд може ли да снабдява?
    не знам какво ме питаш

Leave a comment:

• jordani_vt
    replied
    Не са получени докладите за разузнаване на 14 и 15 сд.

И въпрос - за да премине една стрелкова дивизия през река задължително ли е да се построи понтонен мост?

Ако се прекъсне жп линия трябва ли да се изпрати дивизия за да я възстанови?

Освен с жп и ограничено с авиация флота на Мидланд може ли да снабдява?

Leave a comment:

• von Danitz
    replied
    За колко време се възстановява боеспособността на извадена от боя дивизия, /без да се има впредвид обкръжена и унищожена/?
    Имаш предвид дали се попълва? С техника и хора ли. За играта от месец не се попълва, ако дойдат попълнения от типа хора, офицери, техника, тогава би могло. Но в момента както ще забележиш в графиците и схемите, такива не са предвидени. Просто в рамките от игра от месец, това е излишно. Играем кампания.

Leave a comment:

• Kramer
    replied
    За колко време се възстановява боеспособността на извадена от боя дивизия, /без да се има впредвид обкръжена и унищожена/?

Leave a comment:

• von Danitz
    replied
    Това няма значение за играта. Това са основните единици. Не може да ги делиш. Случва се разделяне, вече дори се случи, но само под напора на обстоятелствата. Както в реалността на Втората световна война, дивизията е най-малкото общовойсково съединение.

Leave a comment:

• Kramer
    replied
    Дивизиите на бригадна или полкова организация са?

Leave a comment:

Working...
X