Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Предварителни планове

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    #16
    Така създалата се обстановка пред фронта на групата армии изисква придвижване на резервите на запад. Настоятелно моля за изтребително прикритие над моста при Лада.

    Comment


      #17
      отказано
      съюзническите ни отношения налагат авиацията да се използва на друго направление а и опита показва че силите ни не са достатъчни за прикриване на мост
      с резерви не разполагаме освен кавалерийската дивизия която охранява нашето крайбрежие срещу евентуален десант.


      Dark Galaxy ---> GoodKnight

      Comment


        #18
        Противникът окозва сериозна съпротива на предмостието западно от Лада. В останалата част от полосата се оттегля към Трабант и оказва откъслечна съпротива в центъра на Лада.
        От така създалата се се ситуация се налагат следните варианти:
        Вариант ¹1:
        1. 1 мех.корпус с част от силите си - 1 бртд и 8 сд да продължи действия си срещу предмостовото укрепление на противника, като с 3 бртд и 7 сд /придава се от 2 ак/ да форсира реката южно от моста /с понтоннен мост /и излезе в тил на отранаявящите се. В последствие, след унищожаване на противника, отбраняващ моста, да изгради отбрана на плацдарма в боен ред:В първи ешелон от дясно на ляво 7 сд, 3бртд. във втори ешелон отдясно на ляво 1 бртд, 8 сд. Ппри атака на противника срещу плацдарма да контраатакува във фланг с 1 бртд в южно направление.
        2. 2 АК без 7 сд да доунищожи противника в Лада, след което заеме полоса във втори ешелон на армията както следва: 40 км североизт. от Лада,40 км северозап. от града, Лада, 10 км изт. от града, с готовност да изпълнява задачи, възникнали в хода на операцията.
        3. 1 АК да изпрати разузнавателни дозори в западно направление със задача да разузнаят предния край на отбраната на противника, да настъпи в западно направление и след установяване на противниковите позиции да блокира Трабант. При което да премине в отбрана в боен ред два ешелона, в първи 1 и 3 сд, във втори 2 сд.
        Вариант¹2:
        1. 1 мк въпреки ожесточената съпротива да ликвидира предмостието на противника и го изтласка зад реката.
        2. 2 ак и 1 ак както при Вариант ¹1.

        При вариант¹1 се предвиждат активни действия в подкрепа на южната групировка с предпоставки за удържане на плацдарм западно от р.Източна за въввеждане на резервите на следващия етап, докато при вариант ¹2 се задоволяваме с пълна победа в Източна Щрумфландия, но при съмнителни условия за последващо настъпление, поради причина, че не сме овладяли плацдарма.

        Comment

        Working...
        X