Съобщение

Collapse
No announcement yet.

War Plan Orange-Red

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    #46
    Aз да си продължа
    5. Приоритетни задачи на Тихоокеанския флот и на комадването на 14 военноморски окръг(Аляска и Алеутските острови) и 11 и 12 Военноморски окръг(Kaлифорния и Вашингтон)

    Тихоокеански флот
    - разстройване на работата на транспортния маршрут от Иднонезия до Япония с цел влошаване на снабдяването на Япония със всякакви суровини и особено с нефт и горивосмазочни материали.
    Дълго време, вероятно около 6 месеца, не е изключено да е и година след окончателното падане на Филипините и Гуам Тихоокеанския флот няма да може да извършва офанзивни действия отвъд линията Хавай - Мидуей - Джарвис - Острови Кук с надводни кораби и авиация.
    Това налага създаването на достатъчно мощна (за предпочитане над 50) подводници от новия тип Гато. Следва да се проучи също така и възможността за създаване на база за презареждане на подводниците по пътя им към Южнокитайско море. Следва също така да се проектира океански тендер пренасящ поне 350-400 21" торпеда, хранителни запаси и дизелово гориво, както и да има условия за оказване на медицинска помощ на членове на екипажите и да осъществява дребни ремонти по лодките (което налага да има водолазен екип, горелки за заварки и друг инструментариум, нищо че ме съмнява някакви калкулатори да могат да го проектират). Имаме проект на щурмови транспорт, който може да ползваме за основа.
    Наличието на такъв кораб би позволило на новите лодки да останат по-дълго на патрулиране.

    -Друга основна задача е осигуряването на възможност за постоянни безпокоящи действия на японските части по целия периметър от Формоза до долния край на филипините.
    За целта се предлага сформирането на лек пехотен полк със специално предназначение (в състав 3-4 батальона marine raiders) към Корпуса на Морската Пехота (частта следва да е на пряко подчинение на Командващия на Тихоокеанския Флот и да се използва съгласувано с Обединения Комитет на Началник Щабовете и Президента). Основните задачи на частта следва да са нанасяне на нощни удари по японската инфраструктура по целия периметър. Приоритетни са ударите по летища и по места на които се съхранява голямо количество гориво.
    Рейдерите следва да тренират дълги преходи на подводници и десантирането с гумени лодки от изплавали подводници

    - веднага щом разполагаме с достатъчно ресурси за пренасяне на дивизия на морската пехота+ поне 2-4 тежки самолетоносача, 5 леки самолетоносача, 4-6 линейни крайцера или бързи линейни кораба(време е за проучвания на тема North Carolina), поне 8 леки* и/или тежки крайцера, група за обстрел на крайбрежието съставена от поне 4 стари линкора - Мериленд, Уест Вирджиния, Айдахо и Пенсилвания примерно и по възможност поне 50 есминеца(Джон Пол Джоунс има нужда от радикална модернизация на машините и корпуса, веднага щом стане възможно), следва да се постараем да прекъснем връзката от холандските Ост Индии до Япония. За целта ни е необходима предна база, по възможност на Нова Гвинея или някъде на Соломоновите Острови(Порт Морсби или Рабаул са за предпочитане). Преди това е възможно да ни се наложи да превземем база от която да снабдяваме удара срещу Соломоновите острови(за предпочитане атол с дълбока лагуна)

    14 Окръг
    В ConUS(Aляска) следва да се осигури базирането на 1 дивизия морска пехота и достатъчно мощна авиационна групировка, която да може да отреже снабдяването на Алеутските острови, както и на поне две съединения в състав 2 леки крайцера и 6-8 есминеца(за тука става и Джон Пол Джоунс) и на дивизион подводници. Целта на силите е ако японците превземат Алеутите да усетят много бързо що е то глад, а Кралския Канадски Флот да се дзвери откъде са дошли мините на фарватерите на канадските пристанища

    11 и 12 Окръг
    Следва да се осигури възможност(достатъчно ескортни сили и патрулна авиация) за незабавното въвеждане на конвои от Сан Франциско и Лос Анджелис за Хаваи, в деня t(не знам какво е положението тука но в реалността на Меър Айлънд щяха да спрат отпуските и да открият щатове за нови работници, същото щяха да направят и в Бремертън до Сиатъл). В момента в който новата ни база на Соломоновите острови стане сигурна следва да имаме възможност да изпратим там инженерно-строителна част, с цел построяването на летище ако вече няма. За целта ми е необходимо частите на Националната Гвардия на Калифорния и Вашингтон да разполагат с такъв батальон, не е необходимо да е строеви(може в мирно време да се състои от офицерите, старшините и малък брой войници).

    За момента толкоз(утре и частта за ресурсното обезпечаване и действията на Китайската станция), а сега да ме прощавате но г-н вицеадмирала е малко болен и ще полегне да позяпа онлайн телевизия.

    Искам мнения


    Малко ми идеше да се подпиша като Chief of Naval Operations
    Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

    Comment


      #47
      САмо по т.1 да покоментирам - за другите Браво - сег само трябва да се посмята по всяка с какво можемд а я постигнем и колко ще струва.
      Та коментара: от последните постове на Даниц Япония може да не приплаче за нефт от Холандия, а да предпочете да си създаде зона на влияние(на контрол, по-скоро) в Китай и Русия - последните намеци на Даниц намирисват на Номохан повече отколкото на Пърл Харбър. Та за такъв случай - т.е. война на Япония с трета страна, която ние поддържаме трябва да помислим.
      Kerls, wollt ihr ewig leben?

      Comment


        #48
        xopxe написа Виж мнение
        САмо по т.1 да покоментирам - за другите Браво - сег само трябва да се посмята по всяка с какво можемд а я постигнем и колко ще струва.
        Та коментара: от последните постове на Даниц Япония може да не приплаче за нефт от Холандия, а да предпочете да си създаде зона на влияние(на контрол, по-скоро) в Китай и Русия - последните намеци на Даниц намирисват на Номохан повече отколкото на Пърл Харбър. Та за такъв случай - т.е. война на Япония с трета страна, която ние поддържаме трябва да помислим.
        Смяташ ли обаче, че ще налетят на такава война ако ние им висим на задника? Аз също четох последните писания на Даниц и малко намяза точно на мерак да се изкопчи обещание, че няма да им подпалим задника ако налетят на Русия или Китай(а и в двете места няма нефт в Далечния Изток - в реалния свят де).
        Та с две думи - евентуална тяхна война с Русия или Китай не следва да ни кара да изключваме нападение срещу нас, поне според мене и точно срещу Филипините и Пърл Харбър.
        Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

        Comment


          #49
          Абе я да си траем навсякъде освен с/у Великобритания. При положение, че велемъдрия Одзава е направил вътрешна икономика и непоклатими доминиони, няма "историчеески ход", с който да настигнем Англия. Само с икономика не можем, щото икономиката е на нивото (не като правила, а като същност) на нивото от 17 век.
          Т.е. първото ни противопоставяне и прува цел би трябвало да е да "обеднеем" Англия - дори и да загубим всичко вТихия океан на пъров време.
          Ако може да вържете ръцете на япония към филипинте за да се отпусне с/у Русия и същевяременно тайно да налееете помощ за Русия ( за да се бият двете по-дълго) , докато ние вземем като за начало Карибите и Канада ще е идеално.
          Но наистина зая да приближим ситуацията до реалната историческа логика трябва първо да полазим бритишите
          Recalibrating my lack of faith in humanity...

          https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

          Comment


            #50
            Ако не се лъжа The Battle for Britain ще започне следващия или по-следващия ход, тогава ще имаме повод да започнем да работим по нашата част на владенията им. А през това време Япония трябва да стои настрана.
            albireo написа
            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

            Comment


              #51
              Абе я да си траем навсякъде освен с/у Великобритания.
              Aми аз щях да предложа да се обзаведем с няколко убийци на крайцери след като поразровим около техния крайцерски флот и им разберем слабите страни(все ми се струва, че нещо сходно с CB-1 Аляска би ни свършило работа, пък и за разлика от реалната история в която кораба е закъснял, при нас ще е навреме) и да ги пуснем да ни пазят морската търговия с Южна Америка(а и да бродят по британските комуникации покрай Южна Америка).
              Едва ли японците (ако са акъл) ще налетят да се бият дълго с Русия щото в такова блато ще се натресат, че просто няма накъде и ако ги им висим от другата страна в Китай, на Филипините и на Гуам няма начин да не се опитат да си запазят гърба.
              Пък и ако има начин бих сръчкал руснаците да тръгнат в друга посока - Средна Азия. Нега да нагазят в Афганистан и Иран и да се залетят към Проливите.

              Айде все пак да помислим за варианта да предложим на англичаните договаряне на зони на влияние в Южна Америка(аржентинците не си ли искат Фолклендите между другото?). Нека Чили, Аржентина и Парагвай да са си техни примерно.
              А и как ще им вземем Канада? Това е огромно нещо с доста неприятен терен. По-добре е да са ни другарчета или поне да не ни мразят.
              Така можем да пратим повечко "образи с цвят на лимон"(лафа е на Джон Уейн) да се срещнат със Създателя.
              Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

              Comment


                #52
                Мисля съм описал КАК точно ще им вземем Канада. Въпросът не е да е наша, а да не е тяхна.
                Last edited by albireo; 20-10-2008, 23:24.
                Recalibrating my lack of faith in humanity...

                https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

                Comment


                  #53
                  albireo написа Виж мнение
                  Мисля съм описал КАК точно ще иум вземем Канада. Въпросът не е да е тяхна, а не да е наша.
                  Ами блокирането на пристанищата им надали ще направи тяка, че Канада да не е тяхна, също така и бунтове в Квебек ще ни свършат само частична работа, а държането на голяма войска по границите и строежа на речен флот ще ми изядат дългосрочно ресурсите необходими за война в Тихия океан
                  Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

                  Comment


                    #54
                    За съжаление танк-нет в момента отсъства, иначе щях да те препратя към темата за изваждането на Канада от строя. Изненадващо лесно е.
                    albireo написа
                    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

                    Comment


                      #55
                      Imperial написа Виж мнение
                      За съжаление танк-нет в момента отсъства, иначе щях да те препратя към темата за изваждането на Канада от строя. Изненадващо лесно е.
                      Е като цъфне, пусни линка
                      Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

                      Comment


                        #56
                        Малко храна за размисъл по въпроса Япония в Русия.
                        Иначе прав е албирео- англия ни е главния враг - Япония просто трябва да я държим далече от владеене на Китай(Което може и да направят ако не наливаме в Китай още оръжие - Крилов си каза че Русия им е трън защото оттам отива в Китай оръжие)
                        Kerls, wollt ihr ewig leben?

                        Comment


                          #57
                          xopxe написа Виж мнение
                          Малко храна за размисъл по въпроса Япония в Русия.
                          Иначе прав е албирео- англия ни е главния враг - Япония просто трябва да я държим далече от владеене на Китай(Което може и да направят ако не наливаме в Китай още оръжие - Крилов си каза че Русия им е трън защото оттам отива в Китай оръжие)
                          Нищо не се чете от това, можеш ли да запишеш прикачения файл като .rtf
                          Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

                          Comment


                            #58
                            (22:20:07) Avisian: наистина забравихме нещо много важно (22:20:16) Avisian: много сериозни ли са ви отношенията с Русия (22:20:26) Xopxe: кажи, сигурно от началото на разговора чакаш този момент (22:20:26) Avisian: защото те наистина много сериозно ни дразнят (22:20:38) Xopxe: с какво ви дразнят толкова? (22:20:58) Avisian: снабдяват китай с оръжие (22:21:01) Avisian: може би не те (22:21:03) Avisian: но през тях (22:21:12) Xopxe: ? (22:22:37) Xopxe: ами ние имаме там икономически интереси, не четеш ли сводките от преддните ходове (22:23:05) Avisian: знам че имате - доставяте на Германия сурувени, строите военни бази и железници (22:23:11) Avisian: това ясно (22:23:22) Avisian: въпроса е че ако почнем да се пуцаме (22:23:32) Avisian: едва ли войната ще стигне толкова навътре в Русия (22:23:44) Avisian: идеята е докато вашите обекти не страдат, ще стоите ли неутрални (22:24:23) Xopxe: не разчитай на това без да получим нещо сериозно в замяна и то черно на бяло (22:24:38) Avisian: смятай това като предварителна консултация (22:24:44) Xopxe: смятам го (22:24:56) Avisian: говори с вашите и кажете какво искате в замяна (22:25:11) Avisian: щом не искате да го направите в знак на добра воля и в името на приятелството между нашите два народа ;-) (22:25:16) Avisian: алчни капиталисти такива ;-) (22:27:56) Xopxe: мога да ти дам и на теб примерен отговор - искаме да администрираме в нашата зона на влияние в Китай, както вие в манджурия (22:28:16) Avisian: коя беше вашата зона? (22:28:42) Xopxe: Черната в на одзава темата за атласа (22:28:58) Avisian: нали не е тази провинция дето сега се бунтува (22:29:23) Xopxe: КОя точно се бунтуваше сега? (22:29:43) Avisian: ъъъ Юан или нещо такова (22:31:09) Avisian: но ако нещата се развият добре и япония постигне целта си да сложи марионетно правителство в Китай сме напълно съгласни всяка от зоните под чуждо влияние да придобие статут с какъвто се ползва манджурия (22:31:25) Avisian: тоест англия, сащ и франция да се разпореждат с зоните си както ние с манджурия (22:32:24) Avisian: в останалия китай разпределението на икономиката ще става под наш контрол (не става дума всичко за нас - а да знаем кое къде и от къде отива и идва) (22:32:33) Avisian: това е нашата Китайска мечта ;-) (22:32:36) Avisian: неофициално ;-) (22:32:40) Xopxe: Аха (22:32:47) Xopxe: малки мечти имате (22:32:57) Avisian: аха (22:33:13) Avisian: не ни трябва световен социализъм или глобален капитализъм (22:33:29) Avisian: нас ни стига японоподвластен китай ;-) (22:33:37) Xopxe: не се съмнявам (22:33:53) Avisian: след това просот ще разширяваме китай докато не стане цялото земно кълбо ;-)
                            albireo написа
                            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

                            Comment


                              #59
                              Така по-бива.
                              Обаче все още не съм сигурен, че това изключва нападение срещу нас. Подозрението ми е, че в някакъв момент може да поискат демилитаризиране на Филипините, а и ако контролират по-голямата част от Китай, какво точно ни гарантира, че ще се придържат към уговорките, особено ако ние в момента сме се зачепкали с Англия и те си мислят, че няма с какво да им излезем.
                              Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

                              Comment


                                #60
                                Ето още малко:
                                (22:47:11) Xopxe: КИтай вече клекна ли - браво на вас(22:47:18) Xopxe: доста бързо стана(22:49:56) Avisian: ми не толкова колкото очаквахмве(22:50:04) Avisian: но достатъчно като за първа стъпка(22:50:14) Avisian: не искаме все пак след това да имаме разорен китай(22:50:15) Xopxe: хехе, какво изкрънкахте вече(22:50:16) Xopxe: (22:56:33) Avisian: наследствено право на предаване на Манджурия от император на император и изплащане на щетите нанасени на територия на китай на гражданите на япония(22:56:55) Xopxe: Брех(22:57:22) Avisian: е при свободен достъп на китайски граждани до манджурия и свобода на инвестициите в нея от страна на китай(22:57:43) Xopxe: Щом ще си получите Манджурия- дайте ни да си администрираме Шанхай- и околията(22:57:48) Avisian: плрюс помощ от наша страна за справянето с бунтовници ако китай поиска от нас такава(22:58:15) Avisian: еми нека стане факт и махнем блокадата(22:58:36) Avisian: надявам се оконачтелно да се уточнят нещата този ход и в края на хода да подпишевм и дадем заповед за махането на блокадата
                                Явно китайската им операция е към край - ако освободят блокадата - нашата зона в Китай остава на произвола на който има реусрс да изнася. Трябва да си заздравим позициите там бързо с едно администриране. Да го направим тоя ход с договор с Китай. Ако стане и Японците мрънкат- ще им дадем карт-бланш за русия срещу подкрепа за нашто пребиваване в Китай.
                                Kerls, wollt ihr ewig leben?

                                Comment

                                Working...
                                X