Искам в тази тема всеки да записва игровите си действия, за да не се стига до куриози като това Грей да ми обяснява какво Хорхе е приказвал с него. Въобще всеки от отбора да знае накъде духа вятъра.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
The Oval Office
Collapse
X
-
Аз до сега сондирах външната политика на другите 3 отбора, получих от крилов предложение да се разкараме от Филипините в замяна на приятелство и концесии в Китай - уверих го, че много иска и че си е планирал интересна политическа цел. От Воланд получих писъмце с въпроси какво ни е отношението към Франция, Русия и Италия, но още не съм зачеквал политиката с него сериозно. На грей бях казал че има сериозна наша поддръжка ако почнат да погиват от блокадата на Англия(ако германия си отиде ние оставаме в много интересно положение сами срещу целия английски флот в атлантика), но той ми заяви в кратце, че те са се окопали и не ги бърка блокадата.
За в бъдеще имам няколко идеи в полит план: мисля да сондирам Одзава за вечен мир на Германия с Франция, ако примерно елзас и лотарингия направят референдум след 5 години към коя държава искат да са, а ние гарантираме да сме арбитър и да им помогнем с възтановяване на флотата - цел - франция да стане отново агресивна в колониите си и съответно да и е по-изгодно да се бие с англия за пазари и колонии отколкото на континента с Германия. Освен това - да видя от русия дали могат да се вземат концесии за петрол( идеята е че който държи петролните запаси - владее света) - лесно бихме го продавали ан германците а така ще орежем Япония от русикия петрол и тя ще остане да разчита само на английски или холандски от пасифика(на пътя и за доставки ние имаме база във филипините и ще имаме контрол там - за контрапункт на контрола на Япония върху пътя ни за доставки от китай)
Чакам коментари и картбланш по одобреното ( или желание някой друг да се заеме с политиката на САЩ)Kerls, wollt ihr ewig leben?
-
Задължителен образователен материал.
Част 1 http://www.youtube.com/watch?v=oGdp_auBIqg
Част 2 http://www.youtube.com/watch?v=vNQGFWLAcwEalbireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Кореспонденцията с Одзава е в Foreign affairs, сега изготвям проектодоговори- ще ги постна тук за одобрение.
Да подкрепим ли Мусолини(един вид да сме пречка за помощ на Северната лига) като поискаме базичка в средиземно море - ако имаме италиански гръб и авиация базирана някъде около Сицилия пътя на Англия за доставки през Суец увисва.Kerls, wollt ihr ewig leben?
Comment
-
Германците не подкрепят ли Мусолини? А и защо искаме да подкрепим севера - заради демократичността? Каквато и да е причината само ми дай докъде ога да стигна в договарянето на подкрепа и дали те интересува базичка из Италия - ако ще я искаме - трябва да сме първите с такова предложение.Kerls, wollt ihr ewig leben?
Comment
-
DeepBlue
Японска блокада
Здрасти,
Определени действия от японска страна, които смятаме за несъвместими с една на теория приятелска държава, ни карат да преосмислим поведението си спрямо тяхната блокада на Китай. Обаче имаме проблем - премиерът ни излезе в неочаквана "ваканция" и на този етап малко трудно ще постигнем ясна политика по въпроса. Та ако не е тайна смятате ли да предприемете ответни действия спрямо япония - контраблокада или нещо друго?
П.П. Китай досега е основна зона на търговия и всички Велики сили действаха там при свободна конкуренция - Япония стана изключение чрез войната си с Китай и явно иска да продължава тази си политика докато не бъде принудена да спре. Ако Великобритания е против тази все по-агресивна политика на Япония, можем да обсъдим една обща позиция и дори да лансираме международно споразумение, рамкиращо запазването на баланса в Китай.Kerls, wollt ihr ewig leben?
Comment
Comment