Е, за сухопътна война ... не, по-скоро не ги виждам нещата в тази посока, в смисъл - няма нужда да правим армия като през Великата война, която да изнася основната тежест от война на сушата. Вместо това смятам по-скоро да подкрепим определени страни - например Франция и Русия, както и хората на Мусолини в Италия. Това напълно стига като заплаха и без да се налага да се водят големи войни. Разбира се, ако немците решат ... е, бъдещето ще покаже. Във всеки случай моят план във връзка с Русия е съвършено прост - ние ще им помогнем да си стъпят на краката, като пътем ще гарантираме руските интереси в Източна Европа и по-специално - в Румъния, а пътем ще сключим споразумение за изкупуване на руския нефт, включително и на този от Румъния. Което ще постави немците в известна зависимост от нас - искат или не искат - и в тотално противопоставяне с двама големи континентални противнции - Франция и Русия.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ИГЩ - ход II
Collapse
X
-
Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
-
messire Woland написа Виж мнениеДобре, ако закупим известно количество тежка промишленост от чужбина, то можем да си позволим да употребим 1 единица за нови съединения за армията.
асега, за ход 2, е по-добре да не започваме ние - флотът ни не е съсредоточен в Атлантика.
По-скоро военната част трябва да изглежда така:
за ход 2 - канадската армия да се съсредоточи около базата ни в Халифакс. Там да се прехвърли и авиацията.
Ако е възможно те да участват в бойни действия от там в подкрепа на боевете на флота - добре.
Нямам нищо против войските от Канада да се прехвърлят в Халифакс, ама там няма да могат да играят голяма роля при едно нападение нямаме път за отстъпление освен, ако няма наши кораби да ни евакуират. А от там да подкрепят флота ни няма как да стане освен с артилерията и авиокорпуса ни, които няма да имат значителен успех. А другите части могат да бъдат обстрелвани от морето и да понесат загуби. Но ако сте решили твърдо там да преместите войките ни няма проблем. Тогава да почнат да се укрепва пристанището ни и да се заложат мини в него регион, за да държи вражеската флота, колкото се може по-далеч. Също така да се строят и защитни съоръжения в целия град при евентуална сухопътна атака. Като по 1 п.д. и 1 т.б. да застанат съответно на левия и десния фланг с лице към югозападния вход на града а останалите части застават в центъра на отбраната. Аз се съмнявам, ако са в Халифакс войските ни в ход 2 да има нападение тъй като войските им няма могат да са стигнали толкова бързо там, а в случай на морска атака веднага целия 10-ти авиокорпус и артилерията да се включи в в защита на града. Ама при морска атака ще трябва да минат през мините и през нашия флот, колкот и на брой да е той и ще бъдем предупредени предварително и тогава допълнително ще пренастройваме войските. Ако не се премести нашия експедиционен корпус от Монреал си остават същите заповеди като по-горните.
А за Русия предлагам да създадем нови съединения и да ги пратим в Кавказкия регион плюс някой от сегашните съединения (но те само, ако се наложи), а ако вече се стигне до конфликт ще мислим някаква операция, ама ми кажете точно в кой град трябва да са войските.
Иначе предлагам за ход 2 да направим и учение на 3-ти армейски корпус и 11-ти авиокорпус дислоцирани в В Индия-Делхи. Целта е атакуване на окопи с подкрепата на танковите съединения като пехотата е зад тях, а авиацията да атакува наземните цели на врага артилерията и вражеските окопи. А другия вариант за учение е водене на градски бой, защита и превземане на сгради.Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
-
Хм, а ако ги ударим откъм Ванкувър? Има ли интересни цели и дали там няма да имат по-слаба защита? Макар че това си е общо взето самоубийствена мисия - ако успеят да отразят атаката не можем дори да се опитаме да ги изтеглим или подкрепим. Но пък успеха може да ги накара набързо да станат по-отстъпчиви, ако, както си мисля, са концетрирали армията си откъм Атлантика.
Comment
-
DeepBlue написа Виж мнениеХм, а ако ги ударим откъм Ванкувър? Има ли интересни цели и дали там няма да имат по-слаба защита? Макар че това си е общо взето самоубийствена мисия - ако успеят да отразят атаката не можем дори да се опитаме да ги изтеглим или подкрепим. Но пък успеха може да ги накара набързо да станат по-отстъпчиви, ако, както си мисля, са концетрирали армията си откъм Атлантика.Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Comment
-
Доколкото разбрах от Воланд в момента има някакъв проблем и не може да влиза на форума следващите дни. Накратко ще обощя какви са плановете за този ход след разговора по Кю-то:
- Действаме с презюмпцията, че Щатите ще започнат война на този или слевдащия ход.
- Подготвяме флота за атака над американските единици в Ню Йорк или където се базират по настояще.
- Започваме модернизацията на линейните кораби.
- Армията се подготвя за атака на американското тикоокеанско крайбрежие, ако разузнването покаже че имаме шансове да постигнем нещо и за действия в Кавказ.
- Във връзка с горните икономическия министър е оторизиран да се опита да закупи известно количество ТП от трети държави.
- Гледаме междувременно да мажем колкото се може повече очите на американците, особено по Японската блокада на Китай. По последното ще се заема аз.
Comment
-
Смятам, че този ход трябва да обърнем повече внимание на дипломацията с неигровите страни и да си осигурим съюзници и партньори.
Франция, Швеция и Русия са от сериозно значение за нашата (а също така и световната) търговия и мисля, че трябва да се сближим с тях като противостоене на Германия.Канцлер на хазната
Comment
-
Значи ето за сега преработеното ми решение за ход 2 след някой обсъждания. Естествено може да претърпи още промени до крайния срок.
Ход II: Значи пак напомням за модернизация на танковете (аз лично държа на тях) като се увеличи бронята им с 10-15 мм. и калибъра на оръдието. Модрнизация и на бомбардировачите ни (по точно тежкия ни бомбардировач Handley Page H.P. O/400) да може да се вдигне скоростта му поне с 20-30 км/ч. и бомботовара му от 4х200 кг. до 6х200 кг. Също така да се подобри и скоростта на лекия ни бомбардировач Blackburn Kangaroo с 20 км/ч и бомботовара от 2х200 кг. до 4х200 кг. И по възможност да се подобри и скоростта на всичките ни изтребители с поне 20 км/ч.
За всички тези работи да прецени иконм. министър ще има ли пари или не. Ако има съвсем малко средства да наблегне на скоростта на бомбардировачите или само на танковете, а ако няма здраве да е.
Относно създаването на съединения аз ще го предвидя с 2 ед. ТП. Значи щом можем да създадем 12 съединения с 1 ед. ТП предлагам следното - 2 п.д., 2 а.п., 3 т.б. и 2 б.б. Също така ако има средства за производството на една ескадрила изтребители (15 хил. фунта) или ескадрила леки бомбардировачи (30 хил. фунта). Ако няма добре просто предлагам, че да не изоставаме и много в авиацията.
Ами щом сте решили да прехвърлим войски във Ванкувър добре съобразявам се с горните етажи на властта. А останалите, които не ги прехвърля във Ванкувър ще останат в Халифакс и ще укрепват града в случай на нападение по суша или море. Значи войските в Халифакс ще защитават града докато има и най-малката възможност да се отблъскат атаките на противника, а когато няма такава възможност или по моя преценка ще бъдат евакуирани с помощта на наште кораби. За Ванкувър заминават - 2 п.д., 2 к.д., 1 а.п. и 3 т.б. Мисля, че това е достатъчно и за двата града, ако някой има друга идея нека я каже. Войските във Ванкувър за сега няма да предприемат нищо до като не получа твърда заповед за атака от по висшестоящи.
И все пак ето един вариант за кампанията ни в САЩ. Ще атакуваме по това направление Ванкувър-Сиатъл-Такома-Олимпиа-Портланд. Ето по добра карта за направлението (Воланд ми я прати) - http://www.welt-atlas.de/datenbank/k...rte-0-9013.gif Значи една к.д. ще върви пред останалите бойни части и ще играе ролята на разузнавачи, след тях се движат на т.б. подкрепени с пехотата и останалата кавалерийска дивизия. Най-отзад ще е артилерията. Като в бой ще влизат първи танковете и след като направят пробив (ако направят такъв) веднага се включват останалите части, а малко преди атаката на танковете ще има естествено артелерийска канонада. Това е накратко за евентуалната кампания. За 10-ти авиокорпус много се чудех и за сега реших да го оставя в Халифакс, но ако прецените че ще е по нужен във Ванкувър нека го преместим.
За Кавказкия регион съм предвидил новосъздадените съединения, но искам да кажа да ми кажете точно в кой град искате да бъдат разположени.
И накрая пак да кажа нека направим едно учение с 3-ти армейски корпус и 11-ти авиокорпус дислоцирани в Индия-Делхи. Целта е атакуване на окопи с подкрепата на танковите съединения като пехотата е зад тях, а авиацията да атакува наземните цели на врага артилерията и вражеските окопи. А другия вариант за учение е водене на градски бой, защита и превземане на сгради.
Това е моето предложение за ход 2 поне за сега, ако не настъпят други промени. Ако имате други предложения относно моя ход казвайте.Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Comment
-
За Канада имах предвид не само прехвърляне на восйки между градовете а и добавяне на нови единици.Колкото до нападението, целта ще е да се прогресира максимално бързо, за да изглежда че печелим бързо и много. Не съм се запознал с нещата за сухопътните, но предполагам това означава повече танкове/кавалерия спрямо пехотата. И самолети. Пехота пак ще трябва де. Ще видя какво мога да направя евентуално за да осигуря евентуално някаква подкрепа откъм море, но не разчитай засега на нещо повече от някой и друг крайцер.
Колкото за модернизацият - ще успеем ли да я направим още през този ход, за да са готови заследващия?
Comment
-
DeepBlue написа Виж мнениеСъгласен съм. На този етап доколкото разбрах Воланд е говорил нещо с Русия, но за останлтие не знам. Някакви предложения? Да завъртиш с тях някой алъш-вериш?
Франция също имат причини да стоят близо до нас. Можем да направим някаква шпионска операция, която ако успее да покаже на французите, че немците се готвят за нова война с тях, например.
Ясно е че няма да победим Германия и САЩ правейки повече войска от тях. Едните ни превъзхождат двойно като индустриален капацитет, другите почти тройно. Мисля, че нашата цел трябва да е в търсенето на партньори и съюзници.Канцлер на хазната
Comment
-
Чакаме резултатите от преговорите на Воланд с Русия. А ако можеш да измислиш нещо за търговия с Франция отделно от 1-то ТП - действа. За шпионажа - нали предния ход имаше някакви дейстивя, а доколкото знам Воланд подготвя за тоя ход още, макар че не знам към кого. На мен целта ми засега е да оправим хода и да подготвим евентуалните атаки към САЩ следващия, защото според него повече от още 1-2 хода няма да изтраем без война. Ако не стане боя следващия - още по-добре, аз мога да си трупам флот и да си разработвам кораби.
Comment
-
Ами значи от новосъздадените съединения или поне половината от тях да се прехвърлят във Ванкувър плюс 10-ти авиокорпус и още 1 т.б. от Халифакс. По принцип за морска подкрепа аз лично не я вклювах, всичко го предвиждам без тази подкрепа, но ако имаш излишни кораби добре дошло. Ами значи си остава за сега варианта, който предложих за нападение от Ванкувър. Като явно заповедта е сериозна и тогава нека атаката започне възможно най-скоро. Като задължително от новосъздадените съединения, които предложих да бъдат веднага пратени като подкрепление на военната ни кампания в САЩ следните части - 1 п.д., 1 а.п., 3 т.б. и 1 б.б. Останалите да бъдат пратени в Кавказкия регион, ама така и не ми казахте къде по точно в кой град
За модернизацията нека иконм. министър да каже кое ще е възможно, но за мене най-важното е модернизация на танковете.Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Comment
Comment