Имперски генерален щаб
Collapse
X
-
Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." © -
Офис 2007 използва този формат. Явно ще трябва да експортваме в стария формат, което не е проблем, разбира се.
Инак този офис е доста по-приятен от стария.Канцлер на хазнатаComment
-
Не че има голямо значение, но в списъка на флотските бази вече има още една: в Никозия, Кипър.
Разположенията на флота и армията са одобрени и ще бъдат включени в доклада към Водещия.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©Comment
-
Поредно издание на картата (http://www.history-simulations.net/g...ava/map-0u.png) Нанесени са авиоескадрилите и армията (какви типове единици има, без бройки). Започнал съм да нанасям флота. Това всичкото е за по-лесна визуална ориентировка. Империята е наистина грамадна, затова и картата се налага да е ... огромна. Кажете дали можете да я отваряте нормално.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©Comment
-
Имам един принципен въпрос към военния министър.
Ако решим (това е вариант, който надали ще се реализира, но пък ми е инересна принципната постановка) да съберем сили в Канада (примерно 1/2 от армията ни), да речем:
7 ПД, 2 КД, 6 АртП, 3 БрК и 10 ТБ, като 80%-90% от тази сила е в района на Отава, дали ще можем да снабдяваме (колко ще ни е необходимо) за да може тя да превземе дъгата от Бостън (на северо-изток) до Вашингтон (на юго-запад)? И въобще възможно ли е?
Малко еретична идея, не в контекста на играта, но ми е интересно да се направи принципен план.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
-
Между другото преди да се появиш ми се въртяха точно такива мисли в главата. Но в стратегически план, вероятно не е най-доброто решение.Канцлер на хазнатаComment
-
Има много евентуални минуси. На първо място - снабдяването, на второ - разстоянието. Освен това, какво ще правим при победа? Това автоматично ще ни изправи срещу Германия и Япония. Разбира се, в тази схема би следвало много по-голямо съсредоточаване на флота срещу Германия така ще бъдат парирани евентуални техни ответни мерки от каквото и да е естество. Всъщност, практически целият флот ще трябва да е в Атлантика.
Улесняването ще дойде първо от това, че САЩ разбира се няма да съсредоточат цялата си армия на пътя на нашата атака. Това е плюс в контекста на проблемите със снабдяването. Но е и минус, тъй като в такъв случай техни дивизии ще са извън обхвата на нашия удар и ще си имам проблеми с тях след това, ако превзимането на Ню Йорк, Вашингтон, Бостън и Филаделфия не сложи край на войната.
Евентуално би могло да се отдели от тези сили една група (1 кд, 2 пд и 1 танков батальон) за спомагателен, чисто икономически удар, от Торонто към Детройт. Това е практически разкъсване на силите, но снабдителните проблеми са решени, този удар няма да е проблем, предвид евентуално немногобройните американски сили там. Или (виж по-долу), ако на пътя са основните американски сили, тази група ще ги задържи на границата, там, на езерото, до подхода на главните сили. Варианти има, не е като да няма
САЩ имат и контрастратегия - ако са решили, реципрочно на нашия удар, да завладеят Канада, то те ще настъпват именно по този вектор - от Детройт, към Торонто и Отава, след това на изток.
Е, в реалността такава война не би била възможна поради ред причини, най-вече не можем да се справим с контрола над американските големи градове
Проект 22.06.1941 г.
-
Така би изглеждала картата:

Моето предположение е, че ако САЩ са решили да воюват, то те най вероятно ще оставят войски на тези три места, на които съм указал на картата. Във Вашингтон най-много да има гарнизон - около 1 ПД. Другите сили ще са разпределени, като главният удар ще е или от долу, по оста Детройт-Торонто-Отава-Монреал, или ако искат по-бърза кампания, директно през границата, която е северно от Ню Йорк и Бостън, най-вероятно ще са съсредоточени в Монпелие и от там директно ще ударят към Монреал и Отава.
Което означава, че независимо от всичко, ще трябва нашите войски да са готови за удар от тази посока.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
-
Ако сте се договорили с Германия за мирен договор при което се снема блокадата това ще освободи достатъчно сили на флота за блокада на Америка а за снабдяването мисля че ще можем да снабдяваме бойните части добре.Comment
-
Не, не сме се договорили, те все още си пият биричката и не отговарят на нашите предложения.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
-
Ваше височество във връзка със деликатната ситуация ще помоля да ми разрешите и ще помоля икономическия ни министър да отпусне средства за учения на Азиатската ескадра и на корабите намиращи се в в Канада.Или ако евентуално ако има липса на средства и има средства за учение само на едно от двете съединения за предпочитане това съединение което се намира в Канада.Last edited by recidivist; 31-08-2008, 16:24.Comment
-
Не можах да се сдържа да не го сложа тук:

Голъм ми даде един линк към стари статии на всякакви теми и сред тях беше тази картинка на тази хъм ... машина, все едно излязла от романа "Едем"
Бъдещ английски танк примерно
Проект 22.06.1941 г.
-
-
Това чудо е от статия от ноември 1933 г., от списание Popular Science.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
-
Колко си назадничев само... мислиш, че не можем да изпераварим американците с 10 години?Канцлер на хазнатаComment
Comment