Предлагам операциите по подпалването на нефтени кладенци да носят обобщаващо название きさまはしんでくださいませんか [kisamawa shinde kudasaimasenka]
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кио ку мицу!
Collapse
X
-
Операции за 2 ход, намалих разходите със 106 000:
Разузнаване:
1. Операция по изграждане на разузнавателна мрежа във Филипините с цел определяне количеството и вида американски кораби в пристанището, както и отбранителните съоръжения – батареи и минни постановки: 5 агенти
2. Същата операция за Алеутите и района на Анкоридж: 5 агенти
3. Същата операция за Хаваите и о. Уейк: 2 агенти
4. Същата операция за Сан Диего и западното крайбрежие: 4 агенти
5. Операция за определяне силите отделени за защита на Панамския канал и процедурите по пазенето му, както и на кои страни транспортните кораби могат да минават през канала. Операцията е с цел подпомагане на номер 13: 4 агенти
6. Операция по внедряване на агенти в щаба на американските ВМС с цел да се определи генералната диспозиция по бази на американските ВМС: 5 агенти
7. Операция по залавяне на японски разузнавач до язовира в Гатун (Панама) с фалшиви планове (изтръгнати като самопризнания после): 3 агенти (ПРЕПОРЪКА НА КРИЛОВ – ДА НЕ СЕ ПРОВЕЖДА ОТ НАС А ОТ АНГЛИЧАНИТЕ), може да се замени със спяща клетка за диверсия срещу петролните кладенци в Тексас например
8. Операция по откриване на какви и колко кораба и в каква готовност висят по американските стапели: 4 агенти
9. Осигуряване на разузнавателна мрежа за движение на американски части в океана – базира се на множество риболовни корабчета и гемии, които си отварят очите какво става наоколо. После предават по радиото. Операцията се координира от 5 агенти, ще се провежда всяка година занапред.
10. Революция в някоя латиноамериканска страна – 4 агенти
11. Пропаганда в Корея и Китай в полза на повишените данъци: 4 агенти
12. Подстрекаване на пацифистки настроения в САЩ – 3 агенти
13. Създаване/придобиване на компания работеща с курсове с товарни параходи Чили-Панамския канал-Някаква дестинация в САЩ, примерно Ню Йорк. Компанията да е абсолютно чиста, като офицерите работещи в нея да са на кораба на всеки курс. Идеята е в перспектива да се взриви кораба до стената на язовира, но засега просто да си прави курсовете абсолютно редовно. – 5 офицери
Общо агенти за разузнаване – 52 агенти
Контраразузнаване:
1. Прикриване на изграждането на базата на Курилите: 4 агенти
2. Същото за Палау: 3 агенти
3. Контраразузнавачи покриващи всеки от нашите флотове срещу вражеско разузнаване и диверсии – по 3 на флот – общо 9
4. Контраразузнаване покриващо военноморските разработки, щаба и индустрията - 4
5. Контраразузнавачи отговарящи за печата и противопоставяне на чуждата пропаганда – 3
Общо агенти за контраразузнаване – 24
Общо агенти – 76 = 641 хил. фунта
Крилов, навит съм за името, но само не си представям как точно ще се проведе операцията. В смисъл атентати срещу тръбопроводи и съоръжения са едно нещо което е доста трудно (освен ако не се базира на някаква омраза юг/север), може да се действа и по друг начин - да се оказва влияние на чиновници да бавят, да се вкарват компании във фалит, въобще да се нападне бранша икономически. Одзава да каже дали е възможно.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
ами според мен просто следващия ход ако почне войната трябва да се бомбардират Румънските находища - тогава вече няма да има нужда от деликатностДемокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Comment
-
Румънците не мисля, че са наш проблем честно казано. А за съжаление няма Б-24 за да им се спретне атака от разстояние„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Comment
-
Бе аз пък си мисля, че сега, на този ход, като пуснем реално блокадата, китайците с новия си кораб може да излезат от Шанхай. Хм, той пък как е стигнал до там? Но, както и да е, та може да излязат. Ако излязат, ще им заповядаме с Първи флот от Сасебо, интерниране в наше пристанище. Ако се разпукат, ще ги топнем. До тук добре. Блокадата продължава. Според английската таблица, американците внасят в Китай 7 единици лека промишленост, сиреч печеля 1 млн. и 50 хиляди фунта. Което значи , че на втори ход ще останат без тях. Е, как мислите, няма ли и те да се разпукат веднага на трети ход?
Comment
-
Имат целият останал свят за да търгуват, едва ли. Трябва следващият ход да ударим масирано противниците - доставките през Румъния, Русия, Китай и т.н. да ги прекъснем. А за САЩ 1 милион е капка в морето според мен...„Аз, Драгомир, писах.
Comment
-
Сега си мислех пак за разузнаване, не може ли подводниците ни (и без това са малко) да се отделят като независима бригада и да са подчинени на разузнаването? И без това не стават за някакви съществени действия срещу надводни цели, ще ги хвана и ще ги пръсна напред-назад из океана за да държим сащиянците под око. Отделно като сложа някоя подводница в Сингапур ще държа и британците наблюдавани„Аз, Драгомир, писах.
Comment
-
Според мен за блокадата на Китай са достатъчни 15-те Муракумо да отидат в Тайван, разните други дребосъци там ще стигнат. Ако може поне 6-те подводници с голям обсег, ще ги разпръсна из Пасифика и ще са ни 10 пъти по ценни - хем ще знаем англичаните какво имат в Сингапур, хем ще знаем американците около Манила с какво излизат в морето, хем ще им гледаме предислокациите. Докато сме в международни води нищо не могат да ни кажат.„Аз, Драгомир, писах.
Comment
-
Манила и още една позиция, като например наблюдението на Манила ще е постоянно, а другата позиция ще се мени през годината - 3 месеца Хаваите, 3 месеца Сан Диего, 3 месеца Анкоридж, 3 месеца Лос Анджелис. САЩ и без това няма да да се пребазират през цялата година, а на учения корабите ще излизат целогодишно (артилерийска подготовка и т.н. са задължителни на по-често, няма начин един боен кораб от онази епоха да кисне само в пристанището). Така за 1 година ще им хванем цялата диспозиция в океана.„Аз, Драгомир, писах.
Comment
-
Просто задължително! Контрашпиони в блокадата за да не могат американците да продушат кого кога и как проверяваме. Разберът ли че Блокадата не спира Англичаните - отива ни на кино цялата мъгла дето я дигахме досега и Лондонската и Токийската.Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Comment
-
Ето новата организация, за същите пари е:
Разузнаване:
1. Операция по изграждане на разузнавателна мрежа във Филипините с цел определяне количеството и вида американски кораби в пристанището, както и отбранителните съоръжения – батареи и минни постановки: 5 агенти
2. Същата операция за Алеутите и района на Анкоридж: 4 агенти
3. Същата операция за Хаваите и о. Уейк: 2 агенти
4. Същата операция за Сан Диего и западното крайбрежие: 4 агенти
5. Операция за определяне силите отделени за защита на Панамския канал и процедурите по пазенето му, както и на кои страни транспортните кораби могат да минават през канала. Операцията е с цел подпомагане на номер 12: 4 агенти
6. Операция по внедряване на агенти в щаба на американските ВМС с цел да се определи генералната диспозиция по бази на американските ВМС: 5 агенти
7. Операция по откриване на какви и колко кораба и в каква готовност висят по американските стапели: 4 агенти
8. Осигуряване на разузнавателна мрежа за движение на американски части в океана – базира се на множество риболовни корабчета и гемии, които си отварят очите какво става наоколо. После предават по радиото/рапорт като се приберат. Операцията се координира от 3 агенти, ще се провежда всяка година занапред.
9. Революция в някоя латиноамериканска страна – 4 агенти
10. Пропаганда в Корея и Китай в полза на повишените данъци: 4 агенти
11. Подстрекаване на пацифистки настроения в САЩ – 3 агенти
12. Създаване/придобиване на компания работеща с курсове с товарни параходи Чили-Панамския канал-Някаква дестинация в САЩ, примерно Ню Йорк. Компанията да е абсолютно чиста, като офицерите работещи в нея да са на кораба на всеки курс. Идеята е в перспектива да се взриви кораба до стената на язовира, но засега просто да си прави курсовете абсолютно редовно. – 5 офицери
13. Операция по създаване на шум в Манджурия и изиграване театрално на пиесата „заловени китайски диверсанти с документи и заповеди за разрушаване на наши обекти там” – 3 агенти
Общо агенти за разузнаване – 49 агенти
Контраразузнаване:
1. Прикриване на изграждането на базата на Курилите: 4 агенти
2. Същото за Палау: 3 агенти
3. Контраразузнавачи покриващи всеки от нашите флотове срещу вражеско разузнаване и диверсии – по 3 на флот – общо 9
4. Контраразузнаване покриващо военноморските разработки, щаба и индустрията - 4
5. Контраразузнавачи отговарящи за печата и противопоставяне на чуждата пропаганда – 3
6. Операция по пречене на американското разузнаване да установи кои кораби се спират и кои не – 3 агенти
Общо агенти за контраразузнаване – 27„Аз, Драгомир, писах.
Comment
Comment