If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Разузнаване:
1. Операция по изграждане на разузнавателна мрежа във Филипините с цел определяне количеството и вида американски кораби в пристанището, както и отбранителните съоръжения – батареи и минни постановки: 5 агенти
2. Същата операция за Алеутите и района на Анкоридж: 5 агенти
3. Същата операция за Хаваите и о. Уейк: 2 агенти
4. Същата операция за Сан Диего и западното крайбрежие: 4 агенти
5. Операция за определяне силите отделени за защита на Панамския канал и процедурите по пазенето му, както и на кои страни транспортните кораби могат да минават през канала. Операцията е с цел подпомагане на номер 13: 4 агенти
6. Операция по внедряване на агенти в щаба на американските ВМС с цел да се определи генералната диспозиция по бази на американските ВМС: 5 агенти
7. Операция по залавяне на японски разузнавач до язовира в Гатун (Панама) с фалшиви планове (изтръгнати като самопризнания после): 3 агенти (ПРЕПОРЪКА НА КРИЛОВ – ДА НЕ СЕ ПРОВЕЖДА ОТ НАС А ОТ АНГЛИЧАНИТЕ), може да се замени със спяща клетка за диверсия срещу петролните кладенци в Тексас например
8. Операция по откриване на какви и колко кораба и в каква готовност висят по американските стапели: 4 агенти
9. Осигуряване на разузнавателна мрежа за движение на американски части в океана – базира се на множество риболовни корабчета и гемии, които си отварят очите какво става наоколо. После предават по радиото. Операцията се координира от 5 агенти, ще се провежда всяка година занапред.
10. Революция в някоя латиноамериканска страна – 4 агенти
11. Пропаганда в Корея и Китай в полза на повишените данъци: 4 агенти
12. Подстрекаване на пацифистки настроения в САЩ – 3 агенти
13. Създаване/придобиване на компания работеща с курсове с товарни параходи Чили-Панамския канал-Някаква дестинация в САЩ, примерно Ню Йорк. Компанията да е абсолютно чиста, като офицерите работещи в нея да са на кораба на всеки курс. Идеята е в перспектива да се взриви кораба до стената на язовира, но засега просто да си прави курсовете абсолютно редовно. – 5 офицери
Общо агенти за разузнаване – 52 агенти
Контраразузнаване:
1. Прикриване на изграждането на базата на Курилите: 4 агенти
2. Същото за Палау: 3 агенти
3. Контраразузнавачи покриващи всеки от нашите флотове срещу вражеско разузнаване и диверсии – по 3 на флот – общо 9
4. Контраразузнаване покриващо военноморските разработки, щаба и индустрията - 4
5. Контраразузнавачи отговарящи за печата и противопоставяне на чуждата пропаганда – 3
Общо агенти за контраразузнаване – 24
Общо агенти – 76 = 641 хил. фунта
Крилов, навит съм за името, но само не си представям как точно ще се проведе операцията. В смисъл атентати срещу тръбопроводи и съоръжения са едно нещо което е доста трудно (освен ако не се базира на някаква омраза юг/север), може да се действа и по друг начин - да се оказва влияние на чиновници да бавят, да се вкарват компании във фалит, въобще да се нападне бранша икономически. Одзава да каже дали е възможно.
„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Румънците не мисля, че са наш проблем честно казано. А за съжаление няма Б-24 за да им се спретне атака от разстояние
„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Бе аз пък си мисля, че сега, на този ход, като пуснем реално блокадата, китайците с новия си кораб може да излезат от Шанхай. Хм, той пък как е стигнал до там? Но, както и да е, та може да излязат. Ако излязат, ще им заповядаме с Първи флот от Сасебо, интерниране в наше пристанище. Ако се разпукат, ще ги топнем. До тук добре. Блокадата продължава. Според английската таблица, американците внасят в Китай 7 единици лека промишленост, сиреч печеля 1 млн. и 50 хиляди фунта. Което значи , че на втори ход ще останат без тях. Е, как мислите, няма ли и те да се разпукат веднага на трети ход?
Имат целият останал свят за да търгуват, едва ли. Трябва следващият ход да ударим масирано противниците - доставките през Румъния, Русия, Китай и т.н. да ги прекъснем. А за САЩ 1 милион е капка в морето според мен...
„Аз, Драгомир, писах.
Сега си мислех пак за разузнаване, не може ли подводниците ни (и без това са малко) да се отделят като независима бригада и да са подчинени на разузнаването? И без това не стават за някакви съществени действия срещу надводни цели, ще ги хвана и ще ги пръсна напред-назад из океана за да държим сащиянците под око. Отделно като сложа някоя подводница в Сингапур ще държа и британците наблюдавани
„Аз, Драгомир, писах.
Според мен за блокадата на Китай са достатъчни 15-те Муракумо да отидат в Тайван, разните други дребосъци там ще стигнат. Ако може поне 6-те подводници с голям обсег, ще ги разпръсна из Пасифика и ще са ни 10 пъти по ценни - хем ще знаем англичаните какво имат в Сингапур, хем ще знаем американците около Манила с какво излизат в морето, хем ще им гледаме предислокациите. Докато сме в международни води нищо не могат да ни кажат.
„Аз, Драгомир, писах.
Добре, ако имаш шест подводници, за да се сменят трябва по три подводници за една позиция. Като глредам по правилата на играта, в зона от 10 на 10 мили имаме сигурност че следим нещата. Т.е. 6 подводници стигат за две позиции, не много далеч.
Манила и още една позиция, като например наблюдението на Манила ще е постоянно, а другата позиция ще се мени през годината - 3 месеца Хаваите, 3 месеца Сан Диего, 3 месеца Анкоридж, 3 месеца Лос Анджелис. САЩ и без това няма да да се пребазират през цялата година, а на учения корабите ще излизат целогодишно (артилерийска подготовка и т.н. са задължителни на по-често, няма начин един боен кораб от онази епоха да кисне само в пристанището). Така за 1 година ще им хванем цялата диспозиция в океана.
„Аз, Драгомир, писах.
„Аз, Драгомир, писах.
Просто задължително! Контрашпиони в блокадата за да не могат американците да продушат кого кога и как проверяваме. Разберът ли че Блокадата не спира Англичаните - отива ни на кино цялата мъгла дето я дигахме досега и Лондонската и Токийската.
Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Разузнаване:
1. Операция по изграждане на разузнавателна мрежа във Филипините с цел определяне количеството и вида американски кораби в пристанището, както и отбранителните съоръжения – батареи и минни постановки: 5 агенти
2. Същата операция за Алеутите и района на Анкоридж: 4 агенти
3. Същата операция за Хаваите и о. Уейк: 2 агенти
4. Същата операция за Сан Диего и западното крайбрежие: 4 агенти
5. Операция за определяне силите отделени за защита на Панамския канал и процедурите по пазенето му, както и на кои страни транспортните кораби могат да минават през канала. Операцията е с цел подпомагане на номер 12: 4 агенти
6. Операция по внедряване на агенти в щаба на американските ВМС с цел да се определи генералната диспозиция по бази на американските ВМС: 5 агенти
7. Операция по откриване на какви и колко кораба и в каква готовност висят по американските стапели: 4 агенти
8. Осигуряване на разузнавателна мрежа за движение на американски части в океана – базира се на множество риболовни корабчета и гемии, които си отварят очите какво става наоколо. После предават по радиото/рапорт като се приберат. Операцията се координира от 3 агенти, ще се провежда всяка година занапред.
9. Революция в някоя латиноамериканска страна – 4 агенти
10. Пропаганда в Корея и Китай в полза на повишените данъци: 4 агенти
11. Подстрекаване на пацифистки настроения в САЩ – 3 агенти
12. Създаване/придобиване на компания работеща с курсове с товарни параходи Чили-Панамския канал-Някаква дестинация в САЩ, примерно Ню Йорк. Компанията да е абсолютно чиста, като офицерите работещи в нея да са на кораба на всеки курс. Идеята е в перспектива да се взриви кораба до стената на язовира, но засега просто да си прави курсовете абсолютно редовно. – 5 офицери
13. Операция по създаване на шум в Манджурия и изиграване театрално на пиесата „заловени китайски диверсанти с документи и заповеди за разрушаване на наши обекти там” – 3 агенти
Общо агенти за разузнаване – 49 агенти
Контраразузнаване:
1. Прикриване на изграждането на базата на Курилите: 4 агенти
2. Същото за Палау: 3 агенти
3. Контраразузнавачи покриващи всеки от нашите флотове срещу вражеско разузнаване и диверсии – по 3 на флот – общо 9
4. Контраразузнаване покриващо военноморските разработки, щаба и индустрията - 4
5. Контраразузнавачи отговарящи за печата и противопоставяне на чуждата пропаганда – 3
6. Операция по пречене на американското разузнаване да установи кои кораби се спират и кои не – 3 агенти
Общо агенти за контраразузнаване – 27
„Аз, Драгомир, писах.
Comment