Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Капалъчаршъ чок парасъ

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    #91
    Ако са повече примамките, ще трябва да им се отбива от бюджета.
    Всъщност аз съм им дал цена за специално направени макети.

    Те боеприпасите са умни, засичат IR, радарчета имат, не е толкова лесно да ги излъжеш с два варела.
    Въпросът не е просто в това дали ще го сбърка с варели или тенекиена барака, а в това как сред хилядите цели (особено ако решите да водите сериозна сухопътна кампания) ще различиш точно ПВО-установките? Все "железни цели", прецизно разпознаване ще да е възможно за доста малко апаратури и от бая малко разстояние. Когато може вече да е късно. Т.е. аз поне не си представям нещата така: за контейнера на анти-ПВО самолета всичко е прозрачно и ясно. Напротив, позициите могат да бъдат маскирани и много трудни за забелязване (както се отбелязваше в едни материали по въпроса, които 1951 ми даде).

    Главният проблем с ХАРМ-овете ви, поне засега, би бил наличното количество. Някъде говорихме, но ще смятам, че разполагате с по 8 "ХАРМ" на самолет от двете анти-ПВО ескадрили Ф-16 (36 х 12 = 288). естествено, те могат да "гърмят" и с всякакви други "умни" боеприпаси по такива цели. Ако искате повече, ще трябва да си ги купите по 0,3 млн. стандартната или по 0,85 млн. ъпгрейдната версия. Или да се пита в темата за цените, защото това съвсем набързо го грабнах от някаква "Уики" статия и кой знае колко е точно.
    Last edited by gollum; 23-03-2012, 14:18.

    Comment


      #92
      gollum написа Виж мнение
      Всъщност аз съм им дал цена за специално направени макети.
      В такъв случай всичко е окей, почтена игра.

      Всичко може да се скрие от контейнерите, разбира се, стига да не излъчва. А ако не излъчва, не виждам как ще е ефективно. Това обаче си е мое мнение, ти ще решиш какви коефициенти да сложиш.

      Количествата да ги мисли ВВС-то, аз само ръся акъл в ролята си на нещатен съветник

      Comment


        #93
        Всъщност , аз мисля че и ще трябва да увеличим БК-то!
        За осъдените на живот и смъртта е приключение!

        Comment


          #94
          Всъщност ето тук какво имаме. Нека уточним по позиции какво имаме - такава молба към модератора!
          Колегите да предложат какво още да купуваме! или евентуално да увеличаваме!http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...kish_Air_Force
          Много ми харесва последната френска глезотийка всеки ден по една на петте летища и да им стоят самолетите на склад!
          Last edited by Kont; 23-03-2012, 15:03.
          За осъдените на живот и смъртта е приключение!

          Comment


            #95
            На склад!

            Реших да наритам фелфебела склададжия и взех че сам отворих склада. И ето какво има вътре.
            Да го поразгледат пашите .http://en.wikipedia.org/wiki/Modern_...e_Turkish_Army
            За осъдените на живот и смъртта е приключение!

            Comment


              #96
              От линка на Конт виждам, че имаме управляеми бомби, но Господа, който по-разбира да каже какво ни липсва от тези във ВВС

              Comment


                #97
                Хора, няма да работим с чак такава точност, т.е. с целия спектър боеприпаси - много сложно, а ползата не е голяма. По-скоро ще работим с няколко "типови" боеприпаса. Така че това не го мислете толкова.

                Comment


                  #98
                  Аз пък видях в списъка 1300 модернизирани Патъна, и 40 000 М72 LAW ама да питам танковете ще имаме ли достъп до тях.
                  За второт питам КОНТ мисли ли че, тия плякалници (М72) вършат работа срещу средни и тежки танкове.
                  Евтини са и в голямо количество ама според мен са афиф работа. ако е така увисваме само със системи TOW които не могат да огреят навсякъде и имаме нужда от още едно противотанково средство.

                  Предлагам закупуването на Carl Gustaf Recoilless Rifle за противотанковите батальони, или поне по 3-4 разчета (7-10ч) на пехотен батальон
                  Sub sole nihil novi est

                  Comment


                    #99
                    Вече уточних и при другия отбор - няма да си играя да въвеждам различни типове пехотно РПГ, т.е. смятайте, че всичко е горе-долу едно и също (говоря за РПГ-тата, разбира се). ПТУР-овете са друга работа. Имате "Милан"-и, "Ерикс", известно количество Конкурс и Корнет, имате и домашни разработки. Т.е. ПТУР-ове имате много, особено като сметнете, че това е за пехотните батальони - за ПТ-батальоните си имате огромно количество механизирани ловци на танкове с прилични ПТ комплекси.

                    Модернизирани "Патъни"-и и прочее боклук - не, това е за складовете. Ако опрете до някаква форма на "велика отечествена" може и да ги избършете от праха и да ги извадите, но няма как това да се случи в този сценарий. От ОБТ-тата ще разполагате само с модерните системи, т.е. Лео-2 и "Алтай", ъпгрейднати Лео-1, може би и "Сабри"-те (излизат много над 1500 машини, т.е. повече от 30 танкови батальона). Впрочем, та напълно покриват нуждите ви. За останалите приемаме, че са разпределени по другите подразделения, които не участват в операцията, на склад, в учебни части и прочее.

                    Comment


                      Добре разбрах, просто до сега не съм участвал в такава игра и не знам до колко подробна е, защото все пак разликата в ръчните противотанкови средства е доста голяма.....РПГ-7 и РПГ-32 са като прашка и автомат едно до друго. Бях длъжен да попитам защото, стандартна комулативна граната за РПГ няма много шанс да повреди сериозно тежък танк М1А4 за унищожаване и дума не може да става, докато при Руските машини не стоят така нещата....Т-72-90 гърмят като пуканки и от обикновенно РПГ-7 , така че незнам според мен беше хубаво да има коефициент/бонус към части носещи по-мощни средства или нещо такова.
                      Sub sole nihil novi est

                      Comment


                        Принципно би могло, но ще е голяма играчка да се различават всичките системи. Приемаме, че и вие и те, сте екипирани със съвременни РПГ-та и приключваме дотам. И, между другото, всеки съвременен танк е уязвим за РПГ (да, дори за РПГ-7) в определени условия (малка дистанция, възможност за избиране на подходяща зона (задната полусфера, някои странични зони и прочее). Същевременно, в полево сражение РПГ-тата са неефективни ПТ-средства. Т.е. ако набутате бронетехника в град или в закрит терен - РПГ-тата са много опасни. В полето - не особено. Там си трябват управляеми системи. При тях ще отчитаме типа.
                        Евентуално мога да въведа два типа - "стар" и "модерен", със съответната разлика в ефективността.

                        ПП Така или иначе, на ниво бригада отделните РПГ-та нямат чак такова значение.

                        Comment


                          Да ,РПГ-7 нанася поражения по тежките танкове но с неговите 600мм комулативна струя при пасивна броня практически не може да ги унищожи (трябва огромен късмет като "тото шанс") да нанесе съществени поражения. Другата съществена разлика в поколенията е далекобойността и ефективността при различните разстояния ,СПГ има обхват до 2400м , РПГ-7 200м ,РПГ-32 700м с тандемна топлинна ракета.
                          Не ми се спори но да трябва да ги делиш поне на "стари" и "нови" или да приемем че, всички са на средно ниво.
                          Sub sole nihil novi est

                          Comment


                            Виж, всичко това ми е пределно ясно, но въпросът е, че играта е оперативна. Т.е. някакви малки разлики в личното въоръжение не играта никакво значение на това ниво. Никой няма да е въоръжен с РПГ-7, така че това също няма значение. Т.е. ако никой никъде в играта не е въоръжен със стари ръчни противотанкови системи, подобно разделение губи своето значение. Приемаме, че и двете държави са се превъоръжили с модерни системи. Така или иначе, ръчното противотанково оръжие има малко значение в играта и то се свежда само до специфични условия (боеве в град/в закрита местност). По същият начин, няма да правя разлика между различни типове ръчни гранати, мини, да не говорим за автомати и картечници и прочее незначително (на това ниво) въоръжение. Приемаме, че по отношение на индивидуалното оръжие и двата отбора са екипирани по съвременен стандарт и спираме дотук.
                            Да напомня още веднъж: играта е оперативна, т.е. има значение къде какви сили се успял да струпаш и как ще ги използва,ш а не дали, да речем, войниците имат конкретен тип патрон и автомат или пък специфична версия противотанково оръжие и други неща, които биха имали значение само в тактическа симулация (каквато може да се направи, но не на такава територия и с такова количество подразделения).

                            Comment


                              Здравейте, приемливо е да има усредняване нае РПГ - още повече че комшиите са набълбукаха от бившите ГДР-ски запаси. Но има едно обстоятелство,
                              танковете не са еднакво уязвими към това усреднено РПГ. Например ако приемем че Леопард 2 и Амбрамс са трудно уязвими за РПГ 7 - основното противотанково средство на българската пехота - ако не и единственото изключая, БМП-тата с установка ПТУР малютка и фагот - то ОБТ на българската армия Т 72 е уязвим. Същото може да се каже и за Т 90. Обяснението ми не е продиктувано от на нашият отбор Л е по-миризливо, а елементарно - западните танкове са по-добре бронирани и с по-качествена броня. Виж при Леопард 1 работата е същата като при Т 72. Искам да кажа че при бой на българска пехота въоръжена само с РПГ срещу танк ако коефициента е 1 то при ТА коефициента на успех ще е по висок например 1.4 или дори 1.5.
                              Относно едноразовият противотанков гранотомет, той е допълнително противотанково средство на пехотата той е + и увеличава процента вероятност за поражение на танк. Тоест към щатното РПГ 7 или Драгон в ТА има още едно . Обикновенно с него борави командира на отделението или негов избор боец от отделението.Апропо едно време в българската армия имаше едноразов гранотомет полско производство - Комар. Но нашите се напънаха да го правят и тогава стана фал с полският производител , тъкмо го въведоха в щата - след месец два го снеха от въоръжение./войнишки спомени/. Това е времето 83-85 когато служих и съм стрелял с Комар.
                              Имам чест господа офицери!
                              За осъдените на живот и смъртта е приключение!

                              Comment


                                Разбира се, че танковете не са еднакво уязвими, но бъркаш в някои неща. Просто за пример:
                                Лео-1 е зле брониран танк, меко казано. Отстъпван а Т-72 в пъти - "прозрачен" е за всякакви ПТ-средства, каквито ще са на въоръжение в играта. Т-72М също е уязвим, но значително модернизираната версия, каквато смятат да имат опонентите ви, съвсем не е толкова уязвима. Макар и все пак да не е на нивото на Лео-2, включването на доста добро покритие с взривна реактивна броня намалява значително уязвимостта, добавянето на активна защита - още.
                                Т-90 е с доста по-добра защита от Т-72 (говоря за увеличение на нормалната бронева защита) и със сходно ниво (като дълбоко модернизиран Т-72) реактивна защита.
                                Грубо казано, ако приемем Лео-2А6 за 100, то Т-90 е някъде 85, Т-72М е около 65, дълбоко модернизиран Т-72М е около 80, а Лео-1 е 20. Разбира се, същият този Лео-2 е по-голям, т.е. малко по-лесен за забелязване и улучване от Т-72/Т-90.

                                Що се отнася до РПГ-средстават на вашата пехота - руско РПГ-7 имате в мизерни количества и ще се изтегля от въоръжение, така че Мировк е прав, че основното ви средство са американските гранатомети за еднократна употреба. Така че не мисля, че ще има каквато и да е реална разлика по този параметър. Не че има кой знае какво значение, защото това е последната линия на отбраната - основните ПТ-средства са самоходните ПТ-комплекси с управляеми ракети.

                                Comment

                                Working...
                                X