ВМС

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Време
  • Show
new posts
  • gollum
    фрогландец на вестконинска служба
    • Jan 2003
    • 22550

Що пропуски са свършили командващите и от двете страни...
    Винаги е така, особено когато се импровизира. Казват, че определящо е да допуснеш по-малко грешки от противника .
    А точките ще ги преразгледам (за унищожена техника), защото сега техниката и на двата отбора ще се окаже доста повече от първоначалните ми допускания.

Comment

• gollum
      • Jan 2003
      • 22550

Кухулин (обръщам се към теб, защото си най-активен) - какво ще кажеш за една тема в откритата част на форума за ефективността на ПРО-то на вашите фрегати. Пилот спори, че SM-1/2 реално не можели да се използват на обсег повече от 20-30 км, защото не можело да се насочват и прочее и въобще оспорва ефективността на ПРО-то ви. Предполагам, че е във ваш интерес да се защитите - аз нямам време сега да ровя.
      Това е темата.

Comment

• Кухулин
        ветеран
        • Nov 2006
        • 12515

Аз нямам нищо против. SM наистина се нуждае от външно целеуказване на големите дистанции, писах го още в първия пост за ПРО. Както и да е, дискусията само може да е полезна, евентуално да се коригират грешните възгледи. Като имаме предвид, че противниците вероятно са виждали такива ракети на живо, нищо чудно грешните възгледи да са баш моите

Comment

• gollum
          • Jan 2003
          • 22550

Като имаме предвид, че противниците вероятно са виждали такива ракети на живо
          Не ми се вярва - и двете страни са на основа Интернет-специалисти. Пилот следва нещо инженерно, така че сигурно има съответната техническа подготовка, но от това до реалното познаване на оръжията разликата е огромна. Все пак, човекът се интересува отдавна, т.е. вероятно освен предимството си във физичните о прочее познания, може би е натрупал и повече сумарна информация. Аз обаче ще гледам безпристрастно на нещата (ще се опитам, де ).

Comment

• Сун Дзъ
            псевдо стратег
            • Jul 2010
            • 2181

Аааа не така, аз съм стрелял с ПКР.... е насочвал съм я

Голъм, да не спамя общите теми ще помоля да включиш в обсъждането и дължината на бреговата радио сянка.
            Ще е важно да се уточни в играта на колко километра от собствения си бряг (по посока към морето) те са "слепи".

Comment

• gollum
              • Jan 2003
              • 22550

А, ок . Значи имаш реален опит, това е плюс.

За бреговата радиосянка - ти кажи. Аз, за съжаление, съм бос в тези неща. Виж ако правехме игра за ПСВ/ВСВ... Не би трябвало да е кой колко голяма, особено ако радарите им са на някое възвишение близо до брега, както би трябвало да е.

Comment

• Kont
                Негова Светлост
                • Jul 2006
                • 530

Да добавя нещо което пропускате всички не знам защо капудан пашата си трае и още не е казал.
                gollum, допустима ли е такава опция за нас - понеже даваш подобна на противника / възможноста да мобилизира стари корита , да ги пълни с баласт и да ги потопи, и блокира пристанищата/ - стари корита мобилизирани и подкарани пред флота - пълни с дъски стари бъчви и истанбулски отпадаци.
                Нещо подобно на инкасиращо съединение което да плава и до инкасира ракетите на противника. /Автопилот / да не жертваме аскера. И първата дъга на прикритие на нашето съединение да са тези стари корита .
                За осъдените на живот и смъртта е приключение!

Comment

• Сун Дзъ
                  псевдо стратег
                  • Jul 2010
                  • 2181

gollum написа
                  За бреговата радиосянка - ти кажи.
                  По принцип няма константна величина, всичко зависи от конкретните условия - релеф и тип на радара.
                  Но ако приемем (за да си улесним живота ), че всички радари са с фазирана решетка, то сметката ще е проста геометрия. В един "кубичен" вариант на терена се получава нещо такова:
                  - Ако РЛС-а е на 100 метра височина и на 100 метра от брега, то бреговата радиосянка е около 500 метра.
                  - Ако е на 200 метра височина и на 100 метра от брега - радиосянката е около 100 метра.
                  - Ако е на 200 метра височина и на 500 метра от брега - радиосянката е около 500 метра.
                  - Ако е на 300 метра височина и на 500 метра от брега, бреговата радиосянка е около 200 метра.
                  Разбира се това е само теоретично, но ако вземем средно аритметично се получават около 300 метра радиосянка.

А за ПВО радарите по същият метод.

Не знам ти реши, защото ако го смятаме за всички различни позиции и типовете на РЛС ще стане голяма каша.
                  Last edited by Сун Дзъ; 27-04-2012, 22:23.

Comment

• Сун Дзъ
                    псевдо стратег
                    • Jul 2010
                    • 2181

Kont написа
                    Да добавя нещо което пропускате всички не знам защо капудан пашата си трае и още не е казал.
                    Капудан пашата ще си трае докато не разбере с кого и с какво си има работа, а после му гледай сеира...

Comment

• gollum
                      • Jan 2003
                      • 22550

То няма лошо в подобна тактика, но подобни гемии ще се движат наистина бавно, едва ли повече о 8-9 възела. Искате ли и вашето съединение да се движи с такава (дори по-ниска) скорост? Разбира се, това е чисто тактически въпрос, който ще си се реши от адмирала .

За радио-сянката - хубаво, ама това е твърде малко, за да има някакво значение - от 500 м до 1 км.

Comment

• Сун Дзъ
                        псевдо стратег
                        • Jul 2010
                        • 2181

gollum написа
                        За радио-сянката - хубаво, ама това е твърде малко, за да има някакво значение - от 500 м до 1 км.
                        Напротив, тези 500-1000м могат да решат до голяма степен изхода на кампанията. Специално за морският театър на военни действия радио-сянката е величина, която не трябва да отсъства.
                        Не става дума за "тайни" десанти с гумени лодки

Като предложение - 500м. за противокорабните системи и 1000м. за ПВО системите. Защото вторите почти винаги са по-далече и по-високо от брега, но между тях и морето на 99% има възвишения.

А за бавните гемии "ракето събирачки" първо да видим окончателните правила и точкова система. Но идеята е много добра.
                        Last edited by Сун Дзъ; 28-04-2012, 15:55.

Comment

• gollum
                          • Jan 2003
                          • 22550

Напротив, тези 500-1000м могат да решат до голяма степен изхода на кампанията. Специално за морският театър на военни действия радио-сянката е величина, която не трябва да отсъства.
                          Несъмнено имаш предвид стрелбата с ПКР по десантните средства. Но те "тръгват" от доста по-голяма дистанция - поне 10 км, може и повече. Т.е. ще са "покрити" от сянката едва в самия край на пътя си, когато така или иначе ще ги обстрелват основно с неуправляеми оръжия за директен огън, индиректен огън с артилерия (радарната сянка няма значение в този случай) или с управляеми ракети с малък обсег (някакви преносими комплекси), които ще са на брега и изискват пряка видимост. Т.е. "радарната сянка" на брега ще покрива много малка част от сценариите и оръжията. Но ще я включа.

Comment

• Сун Дзъ
                            псевдо стратег
                            • Jul 2010
                            • 2181

Отчасти, но ПКР имат минимална дистанция за поразяване, която винаги ще е по-голяма от сянката. По-скоро заради ПВО системите.
                            Но ти благодаря, че я включваш, защото когато си мисля за войната планирам нещата като в реалността.
                            Last edited by Сун Дзъ; 28-04-2012, 16:57.

Comment

• gollum
                              • Jan 2003
                              • 22550

когато си мисля за войната планирам нещата като в реалността.
                              Мисля че всички трябва да са наясно, че реалността в играта е много по-ограничена от реалната. Аз съм само човек и това е реалността, която мога да създам и поддържам. За повече ви трябва божество .

А какво имаш предвид под "За ПВО-системите"? Все пак, по принцип те работят срещу въздушни цели, т.е. цели намиращи се на определена височина - обикновено над 50-100 метра, за които тази радио-сянка не би трябвало да има никакво значение.

Comment

• Сун Дзъ
                                псевдо стратег
                                • Jul 2010
                                • 2181

Ами заради хеликоптерите ни. По план ще навъртят много летателни часове.
                                Виж, аз лично все още не съм наясно какво ще има противника, каква ще е комуникацията и обмяната на данни между морските и ПВО радарите. Затова правя само груби сметки.

Comment

Working...