Kont написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТУРСКИ ГЕНЕРАЛЕН ЩАБ
Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X
-
Кухулин написа Виж мнениеИзраелците използват точно такава тактика пре 80-те. Нагаждат разни хвърчила да изглеждат като истински самолети, засичат установките и ги изпаряват. Ако добре си спомням, не дават нито една жертва срещу стотина руски комплекса. По-късно ще проверя.The opening phase of Operation Drugstore saw large numbers of Delilah ground-launched drones being launched towards the Bekaa Valley, giving the impression of a large Israeli strike force. As the SAM batteries went active to engage what they thought were Israeli aircraft, battlefield surface-to-surface missiles were fired at each SAM battery.
Comment
-
Скачат против Томахоук защото, може да се базира на кораби а ние имаме такава корвета, и може да се пуска от самолети които също имаме , това е.
Относно бъгитат се наприказвах Голъм, не знам какъв си бил в казармата (род войски и длъжност) но да сравняваш МХ Бригада с цялата и огнева подръжка и окомплектовка па макар и качена на бъгита , със спец лек батальон/бригада за "рейдове" и диверсии е без коментар, няма да ги взимаме за да не те затрудним и да няма спорове.
Относно това дали една армия ще използва Бъги, лек джип (Ландровър, форд ,Газ) или бронирана кола е въпрос на стратегия и концепция ,но това не прави механизираната бригада по-малко механизирана. Както и никаде не съм споменавал състава на въпросната войскова единица, напротив през цялото време говоря за МХ Бригада....
Comment
-
Скачат против Томахоук защото, може да се базира на кораби а ние имаме такава корвета, и може да се пуска от самолети които също имаме , това е.
не знам какъв си бил в казармата (род войски и длъжност)
но да сравняваш МХ Бригада с цялата и огнева подръжка и окомплектовка па макар и качена на бъгита , със спец лек батальон/бригада за "рейдове" и диверсии е без коментар
Второ, "механизираната бригада" не може да е качена на бъгита, защото няма да е никаква "механизирана" бригада. "Механизирана" в моето разбиране е бригада, която е екипирана с танкове и БМП-та. "Моторизирана" - с БТР-и. Бригада, екипирана било то с бронирани джипове или бъгита ще е някакъв тип лека моторизирана бригада.
Оставям настрана въпроса дали някъде въобще ще намериш такъв тип бригада поради очевидната й безсмисленост, но това няма да го коментирам. В реалността с бъгита, джипове или някакъв друг тип лек транспорт се екипират разузнавателните батальони (леките) на механизираните бригади (или каквито и да е други моторизирани бригади).
Относно това дали една армия ще използва Бъги, лек джип (Ландровър, форд ,Газ) или бронирана кола е въпрос на стратегия и концепция ,но това не прави механизираната бригада по-малко механизирана.
Както и никаде не съм споменавал състава на въпросната войскова единица, напротив през цялото време говоря за МХ Бригада....
И за да приключа с въпроса и с губенето на време (това само забавя съставянето на вашите сухопътни части, но както и да е):
1) ако искате, купете си 10 000 бъгита. Имате си цена, имате и бюджет - купувайте. Ако щете, на бронирани тротинетки ги качете, не ми пука особено.
2) как ще си съставите бригадите си решавате вие. Няма да ви се бъркам, няма и да ме затрудните особено.
3) повече спорове за глупости нямам намерение да водя. Т.е. мислете внимателно какво точно ще питате и има ли смисъл да го правите. Ако е само за да задоволите егото си, по-добре не си правете труда. Аз си имам по-интересни неща за правене.
Comment
-
Kont написа Виж мнениеАз опитвам да анализирам, прегледах на няколко пъти заявките им за оръжие и изходната база си я помня като отче наш, съгласно план 2015на БА. Вижте какво открих в заявката http://en.wikipedia.org/wiki/KEPD_350./ разглеждах заради Томахок/ има почти същата точност далекобойност като тактическата Томахок че и по-голяма, 500 кг бойна част, висикоточна , скорост 0.8 -0.9 М. Срещу какво искат да я ползват.
Подозирам, /понеже това е с 600 км радиус на действие/ ще купят известно количество и ще държат във въздуха непрекъснато бойно дежурство на няколко звена Грипен. Започнем ли войната, при първият истрел от наша страна ще направят на решето летищата, и / или / корабите ни! Няма да я ползват срещу пехота и танкове я.
Контрамерки.
Пиши заповеди и ще гръмнем от всички гемии с тактическите гюллета по летищата още в час 00.00.
Това летящо нещо наистина има много неприятни характеристики.
Comment
-
За да можем да ги гръмнем ни трябва нещо с далекобойност около 500 кг и не по-малко от 250 кг бойна част, да ги забави, а после да обработим пистите с специални боеприпаситака че да не могат да ги ремонтират за няколко часа а да са нужни денонощия, и така често, просто блокираме летищата и самолетите им. това разбира се може и да не спре противника, като нищо ще реши да използва автострадите "марица" " черно море" на всеки няколко десетки километра имат участъци предвидени за подобни цели при военно време. Освен това Както разбрах от дискусията / модератора - не помня в коя тема и форум/ и Грипените на противника и Миговете му могат да използват грунтови писти.
Проблема не е дали нашите изстребители ща надият над техните. Проблема е че ще имаме загуби- нормално е , а това са точки. Въпросът е защо да даваме точки - трябва да помислим как да не даваме!
Не Миров паша, не си прав сега, не скачат защото можем да ги ползваме, т.е. имахме ПУ. не мисля да е това. Проблема е някъде другаде. Крие се в характеристиката на ракетата. Далекобойност, точност, неоткриваемост, голяма бойна част, по-слаба уязвимост.
Интересно, дали панцирите могат да я открният и свалят. Навремето доказвахме че ,Ланс, Пършинг и Круз могат да се свалят или повредят със съсредоточен огън от щатното оръжие на мотострелкова рота. Имаше такова тактическо учение нощно с бойни стрелби. Не държа непременно на Томахок, не ми е идея фикс, идеята ми е да имаме тежко въоръжение с което да нямаме недостъпна Недосегаема точка. Ето това искам. Турската армия - е добре въоръжена но тя няма оръжие за агресия. Поне досега не е имала и още няма, може да има след време.За осъдените на живот и смъртта е приключение!
Comment
-
Освен това Както разбрах от дискусията / модератора - не помня в коя тема и форум/ и Грипените на противника и Миговете му могат да използват грунтови писти.
Comment
-
Не бих казал че, Турската армия не е въоръжена за агресия с цялата си развойна дейност в областта на реактивните и залпови системи, строежа на най-новите им фрегати и корвети, с производството на последно поколение щурмови хеликоптери и Ф-35.....огромно количество танкове собствено производство, просто кашимерията преобладава поради големината на наборната армия и поради терена на който е разположена страната (85% планински).....
Що се отнася до ракетите ще си ползваме нашите SOM cruise missile те също имат 500км обсег, теста е на 300км. с 10м точност, дори и да има разсейки пак стават. Могат да се качват и изстрелват от наличната ни техника , кеф ви от въздух , кеф ви от вода не виждам какво толкова се пънете за Томахоука нашата е многоцелева не само за инфраструктурни обекти.
Comment
-
Що се отнася до ракетите ще си ползваме нашите SOM cruise missile те също имат 500км обсег, теста е на 300км. с 10м точност, дори и да има разсейки пак стават. Могат да се качват и изстрелват от наличната ни техника , кеф ви от въздух , кеф ви от вода
За останалото съм съгласен - турските въоръжени сили (поне сухопътните) са способни да изпълняват всякакви задачи - имат танкове, бронетехника и артилерия напълно способни да водят офанзивни бойни действия. Вярно, в областта на пехотната бронетехника имат определено "изоставане" (в нашия сценарий заради възможността на противника да купува допълнително, а не по принцип). Т.. ако се говори за липса на специализирана офанзивно въоръжение, това по-скоро може в известна степен да бъде отнесено към ВВС (липса на специализирана ударна авиация; макар че в днешните условия изтребителите стават за това, а Ф-35 си е добра ударна платформа) и в много по-малка степен към ВМС, който за размера и ролята си разполагат с ударно въоръжение (многобройни съвременни подводници; общо взето съвременни десантни кораби). Надводните им кораби наистина са по-скоро отбранителни/охранителни. Но в алтернативката донякъде преодолявате и това, като насочвате фрегатите си към универсални крилати ракети (наземни цели и кораби).
Comment
-
Last edited by Kont; 21-04-2012, 23:03.За осъдените на живот и смъртта е приключение!
Comment
-
Въпрос:
Имаме постоянно във въздуха
- 1-2 бр. 737 AEW&C с някакви наземни радарни възможности
- 1 ескадрила F-35 с някакви наземни радарни възможности
Можем ли да се лишим от JSTARS?
На мен почва да ми се струва, че всъщност голямото му предимство е батъл мениджмънта, а радарното покритие спокойно можем да го постигнем с другите сили на тая ограничена площ.
Не питам за друго, вече и без това няма пазар, но така ще се приближим леко към реалното положение през 2024 г.
Comment
-
Кухулин, аз не съм достатъчно компетентен да отговоря на този въпрос, НО
Изхождайки от тази логика - едва ли армията на САЩ ще разработва тази система.
Имаме нагласата и решението за тази система - защо да се отказваме вече от нея - възможностите на АУАКСите и 1 ескадрила F-35 с някакви наземни радарни възможности само допълват и разширяват нашите да го наречем нападателни способности. Давам си сметка, разбира се, за проблема с аеро базите.
Все пак да чуем и модератора!За осъдените на живот и смъртта е приключение!
Comment
Comment