Вие имате МНОГО десантни баржи - над 40 парчета. Повече, отколкото може да носите в десантните си кораби и плаващия док. Вярно, те могат да пътуват и сами по себе си при идеални условия, но са уязвими. Второ, плажовете имат ограничение за едновременен десант - повечето не могат да поберат повече от 2-4 баржи едновременно (изключения са Бургас, Варна и донякъде, Приморско-Созопол).
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТУРСКИ ГЕНЕРАЛЕН ЩАБ
Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X
-
Нали по принцип по време на войната времето ще е хубаво. Значи и морето ще е спокойно. На нас ни трябват кораби с достатъчен тонаж да могат да превозят и тежка техника за десантните части стоварени със самолети на евентуално завладяно летище. И тези кораби трябва да могат да стоварят техника и товари за много хора даже и на необорудван бряг. Затова ни трябват много кораби от тези в предпоследния ми пост. А ако брега вече е завладян и нашите части вече са напред дали пак имаме ограничения по 2-4 кораба, или само по брой на тиловаците, които сме си докарали?
Comment
-
Mirovk написа Виж мнениеХайде пак да преговорим нещата, противникът се набалбуква с противотанкови комплекси не е лошо вече да оформим стратегияга....имаме 2 вариянта (или 3 незнам вече колко станаха) , имаме и обсъждане на бюджета. При създалата се обстановка е крайно време да видим колко противотанкови системи и ескадрили имаме, и колко смятаме да използваме. Ще взимаме ли ракети и колко?
Какво ще е положението с армейската ни авиация и системите за огневи вал пред настъпващите части за мен е приоритет, защото "Панцира" при цялото ми уважение не спира снаряди и танкове
Comment
-
gollum написа Виж мнениеПак имате ограничение - плажовете са тесни.
Comment
-
Вариантите на действие
1- Оставяме няколко дни на авиацията да обработва противника - системите за ПВО, командните пунктове , съсредоточените войски и прочие и после сухопътна атака и морски десант -
проблем - противника може да се реши на контраофанзива -
2 -Едновременна атака по няколко направления - въдушна атака,сухопътна морска с десант, десант на мобилните части в район близък до София.
проблем противника може да остави части за прикритие на софия, и е възможно трудно да осъществим въздушен мост за доставка на боеприпаси и попълнения.
3- Вариант 3 - без десант в района на София.
Вътре във възможните варианти също има вариации например - диференциация и специализация на корпусите например.
Ние не сме спирали да объсждаме вариантите , само помолих да не ме притискате и за закупуване, и за избор на окончателен вариант, докато модератора не ни даде данните за собствените сили и не получим данните от разузнаването.За осъдените на живот и смъртта е приключение!
Comment
-
Аз съм за вариянт 3 с диференцияция и специализация на корпусите, като настъплението да се осъществи на етапи в различните направления (поне с 1 ден разлика) за да объркаме противника и да имаме време да разузнаем с бой къде приблизително се намира, през това време ВВС и ВМС така или иначе ще обработват наземни и въздушни цели.
Поне може всеки да си каже мнението и да гласуваме за вариянта, който събере най-много "За" започваме да мислим по него и спираме да фантазираме по другите, така ще си избистрим насоката на мислене, защото всеки от вариянтите предполага различна специализация от там са различни и покупките/заявките.
Пак ще напомня да назначиш корпусните командири към съответните направления, за да си направим сметката какво ще правим и да сглобяваме концепцията за приблизителния развой на нещата.
Comment
-
Аз пък не виждам war lord и съветниците нещо само си сърбат кайвето и нищо не казват, аз вече казах виждането си за оперативния план, остава да видим състава на силите ни и местата където ще може да изградим позиции , не мисля да са много само 3 основни опорни пункта при Едирне, При Малко Търново и Suleimandanishmen или при Karahamza между двете езера.....
Comment
-
Kont написа Виж мнениеКухулин помоли да не е корпусен командир а съветник, виждам , че е извън отбора. Не зная как сте се договорили, но ако той не се е отказал , моля, по възможност да бъде оставен като съветник!
Comment
-
Kont написа Виж мнениеИ утре мина и още две утрета минаха, а НИКОЙ ОТ ПАШИТЕ НЕ СЕ МЯРКА В ГЩ. сераскера сам ли ще води войната?!
Comment
Comment