If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
"Че в България — една държава с най-демократични институции — няма граждани, това е всеизвестна истина у нас вече отколе и от нея са дълбоко проникнати всички ония, които трябва да считаме за творци и актьори в отвратителната трагикомедия, наречена „български политически живот“; че в България няма и публика е също такава истина, която всички сарафи и бакали на българското слово отлично са разбрали, но само малцина от жреците на това слово ясно съзнават, а и които я съзнават, крият я от себе си" - д-р Кръстев, 1907-ма.
Пленници не ни трябват, но товарите на търговските кораби ще са ни нужни. С пиратство - линкор се постига!
"Че в България — една държава с най-демократични институции — няма граждани, това е всеизвестна истина у нас вече отколе и от нея са дълбоко проникнати всички ония, които трябва да считаме за творци и актьори в отвратителната трагикомедия, наречена „български политически живот“; че в България няма и публика е също такава истина, която всички сарафи и бакали на българското слово отлично са разбрали, но само малцина от жреците на това слово ясно съзнават, а и които я съзнават, крият я от себе си" - д-р Кръстев, 1907-ма.
Какъв линкор, ще видите вие като извадя отново стандартаризиран флот от есминци от по 1001 тона И след това почваме да ги сглобяваме по 3 за 1 ден...
„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Какъв линкор, ще видите вие като извадя отново стандартаризиран флот от есминци от по 1001 тона И след това почваме да ги сглобяваме по 3 за 1 ден...
А, в 1922-бис икономиката ви няма да я контролирате толкова. По-скоро аз ще ви я водя. А за вас ще остане да се борите за ресурси
Рънъта шъ прай борбътъ. :rock:
А, да - и за пазари :nut:
П. С. В правилата наистина има опция "таран" Някой да не надзъртал през рамото ми?
Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Одзава, сложи и опция малки кораби пълни с експлозив да се да се блъскат в други... (твоите хора на Окинава май го бяха мислили като идея).
Или тараните ще са като в случая с някакви британски есминци и немски тежки крайцери 1940?
П.П. Внимавай, щом има пазари има и пиратство, щом има пиратство моя зъл гений се развихря и почва да прави някакви безкрайно сложни планове които са невъзможни за изчисление... тоест ако може играта да е така направена, че да ни ограничава и да не позволява да те затрупаме с 1001 команди и наставления за всеки кораб от флота.
Last edited by Пилот; 02-04-2008, 22:18.
Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Одзава, сложи и опция малки кораби пълни с експлозив да се да се блъскат в други... (твоите хора на Окинава май го бяха мислили като идея).
Ами при мен те се наричат "торпеда". Но за "Ал Кайда" ще почакате :mhehe:
Пилот написа
Или тараните ще са като в случая с някакви британски есминци и немски тежки крайцери 1940?
Може. Разрешава се от правилата. Но като гледам артилерията реализацията на тази идея е ... мммм ... крайно съмнителна. Вероятно ще е прецедент, както цитирания случай. Обаче таран на собствени кораби по време на маневриране - според мен ще е много по-често
Пилот написа
П.П. Внимавай, щом има пазари има и пиратство, щом има пиратство моя зъл гений се развихря и почва да прави някакви безкрайно сложни планове които са невъзможни за изчисление... тоест ако може играта да е така направена, че да ни ограничава и да не позволява да те затрупаме с 1001 команди и наставления за всеки кораб от флота.
А, давайте си каквито искате заповеди. Резултата е за ваша сметка. :mhehe: Поради несъвършенните средства за комуникация 1922 г. 1001 заповеди за кораб ще доведат до объркване на командира, около 999 няма да бъдат получени, и на края капитана може да реши да си прави каквото реши :1087:
Но всяка инициатива се насърчава.
Неизвестен руски адмирал
Много ми харесва фазата за общо планиране, и възможността да се избира между три проекта за кораб, както и икономическия модел в областта за колониалните стокии и концесиите, което би трябвало наистина реално да представи необходимостта от морска експанзия и обратно, от нейната защита. Морската част е великолепна, остава да сработи.Направо съм фен. Но не разбрах, то вероятно си предвидил, де, колко ще са участващите отбори или играчи, и защо страните няма да са си реалните имена?
Много ми харесва фазата за общо планиране, и възможността да се избира между три проекта за кораб, както и икономическия модел в областта за колониалните стокии и концесиите, което би трябвало наистина реално да представи необходимостта от морска експанзия и обратно, от нейната защита. Морската част е великолепна, остава да сработи.Направо съм фен. Но не разбрах, то вероятно си предвидил, де, колко ще са участващите отбори или играчи, и защо страните няма да са си реалните имена?
Механиката на играта и съставянето на отборите е следното:
1. Всеки отбор има Главнокомандващ, командващи родовете сили и командващи съответните подразделения. Запълването става от горе надолу. Разпределението на ролите става вътре в отбора.
2. Всеки играч ще си предава заповедите, когато се касае за изпълнителни заповеди, т. е. такива които трябва да се изпълнят. Заповедите от Главнокомандващия до Командващия 107-ма Далекоизточна и особено отделна британска пехотна дивизия ме интересуват информативно Въпросът е какво предприема командира на дивизията. Ако не изпрати ход - няма резултат от заповедта на Главнокомандващия.
3. Както съм написал отборите са 4.
А защо страните да не са с реалните си имена. Написъл съм, че всяка прилика с действителни имена и събития е случайна, защото нямам претенциите да моделирам и изследвам алтернативни канали на историята. Всичко тук е за забавление. Затова. Иначе Япония ще си е Япония, САЩ-САЩ и т. н.
ЗА корабите - ако играчите искат и по 5 проекта ще им давам - н. п.
И пак да кажа - стремил съм се да има обективност повече в последователността на процесите и зависимостите, а не на конкретните стойности. Затова ще моля да не бъда критикуван за това. ТТД на самолетите и корабите са реални. За армиите съм ги стандартизирал, като някои страни имат повече дивизии от реалността (но не много повече) поради по-големия им състав. И за да не се оплета в сметки съм стандартизирал всичко което може. Разликите съм свел на количествено ниво.
Неизвестен руски адмирал
Извинете за отклонението, но имам един въпрос. По принцип тези игри са непознати за мен, но определено предизвикват интерес. Та въпросът е - има ли някакъв начин да се следи развоя на играта отстрани, без да се участва?
То такъв шум се вдига, че направо и да не искаш, пак я следиш отстрани Не бях прочел всичко съвсем, та имам още въпросчета: военноморски бази ще могат ли да се строят? И ако да, както предполагам, много ли време ще отнема, ще може на далечни, нцивилизовани места, един вид тайни предни упорни пунктове - нещо ала Тринкомалии в Цейлон или Алта фиорд на германците?
Как стои въпросът с изкуствените морски пътища - най-важните, особено? И всичко ли ще може да мине през тях?
Извинете за отклонението, но имам един въпрос. По принцип тези игри са непознати за мен, но определено предизвикват интерес. Та въпросът е - има ли някакъв начин да се следи развоя на играта отстрани, без да се участва?
Разбира се. Когато бъде готова страницата и т. н. (а местенце за форум на "1922-бис" дали ще се намери под слънцето) ще можеш да следиш всички замилси, планове, кроежи, караници и прочие.
Неизвестен руски адмирал
Comment