Ами те и Франция са почти вътре, но с тях пък проблеми може да има Великобритания. Но надявам се всички спорове да си ги решим помеждуси, като съюзници и разумни хора. Но за това след няколко хода като се изясни напълно състава на пакта. Мисля да постна нещо като наши вътрешни правила, споразумения и да си дефинираме сферите на интересите, така че всеки да е доволен. Естествено ще са нужни компромиси от всеки от нас, но все пак това е за благото на всички ни.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Майтапи
Collapse
X
-
Сър Грей, относно инициативата ти за набиране на средства за революция в СССР. Мисля, че трябва да ни изясниш на всички когато тези средства се съберат, за какво ще бъдат харчени. Ако са за внедряване на агенти, подготвяне и подтикване към бунтове - добре. Но ако смяташ част от тях да даваш на Голъм за статии в ГАДИНО, то просто забрави - мен не ме брой. Това е мое мнение и с него не ангажирам Деймос. Но ако той е на противоположно мнение, се опасявам, че ще трябва да напусна играта.
Предполагам се досещате, че тази ми позиция е продиктувана от последните писания там. Досега съм се стремял да развивам отношенията със вас (съюзниците), на база довери, изключвайки всякаква двойнствена и подла игра. А прибягвайки до услугите на ГАДИНО ще вляза в противоречие с тези си разбирания.
Поздрави!Dulce et decorum est pro patria mori
ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -
СЪС ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,
НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,
СМЪРТТА НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.
Comment
-
Кой е споменавал ГАДИНО тука? Те нямат работа в нашите си задачки...
(А пък на вас какво ви става, идеята на Голъм е супер според мен, внася динамика и реализъм. Що всеки обаче почва да се тръшка и да се прави на сърдит, когато почнат да говорят против него? Ми то трябва да си се очаква, нали е свободна преса това Като гледам и на мен ще ми размътят водата в Ирландия, ма не съм тръгнал да ги попарвам колко били лоши. Освен това са много добър източник на информация)
Което пък ме кара да се замисля дали наистина не можем да използваме ГАДИНО някак си. Макар че техното влияние е по-скоро насочено към играчите, а не към играта. Освен това е и "международно", надали статии там биха повлияли на населението в СССР... Но може да се помисли...XV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
Ами, защо тогава не го използвате именно чрез влиянието му върху играчите?
Както и да е - явно свободната преса кара много хора да се чувстват застрашени, вместо да виждат в нея възможност.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
А, няма такова нещо, той вестника си е много весел даже, това последното за бедуините ме разби направо, съсипах се от смях, даже си го препочетох няколко пъти :lol: Незнам защо Нео се впряга толкова, можеби защото повечето неща са насочени срещу нас, ама и той си го изпроси със онея публикации в 'Ал Техеран"
Аз по едно едно време бях решил да му спретна един атентат на Голъм, ама то вестника е много забавен, и ще е скучно ако го няма, а и освен това вече ни разобличиха, сега най-много да кажат и нещо за врагът<<..........>>
Comment
-
Момчета какво ще кажете да се изнесем на Кю-то всички и да видим Господата от ГАДИНО и прочие какво ще правят
Сега съвсем сериозно Пред сключване съм на съюз с Австралия. Австралийците ми казаха, че имат съюз с Персия и ме молят аз и Великобритания да се включим към техният съюз. Онзи ден до последно си лафих по кю-то с фон Даниц и накрая му зададох въпроса "С мен ли си? Кажи ми мъжки Да или не" Ей увъртя го. Страх го е!Сега ще трябва договор да измислям, мамка му( тва никой не го чете мога да си псувам на воля).
Та такива са новините покрай мен! Хайде да се стягаме и да довършваме комунягите. Искам чалма да видя в Кремъл-тва се отнася за колегата от Персия Аллах да му даде 1000 години живот и още 10 000 жени). Аз смятам да ги чукна изотзаде в дупенцето, ако успеем да обединим флотите си имам в предвид Австралия, Япония, Персия и баба Англия-ще господстваме в Балтийско море. Германците ще ни черпят със шнапс и ще ни пеят Лили Марлен на ушенце.
Айде стягайте се!То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Ами някои ако си направи труда да проследи по хронология нещата които бяха пуснати от мен и Голъм, то ясно ще забележи, че не статията бе повод за всичко това, а по-скоро нейното продължение. Добре, написал си Голъм статийка, аз пускам нещо да се защитим, а той пак съвсем целенасочено ни напада. Е добре, въпроса ми е, ако аз продължа в същия дух, до къде трябва да стигнем?
Воланд каза, че играча може да се защити като пусне опровергаваща информация. Направих го! И какво? Голъм продължи. Всичко беше наред докато не пусна това за убийството на Ричард Лъжеца.
А и в статията той ни изкарва пълни изверги - убийства, опустошения. Политиката на Персия (и моята в частност) няма нищо общо с това. Водещите най-добре могат да го разберат, като погледнат военните заповеди, които съм пуснал (а като приключи играта и другите играчи).
Друг е въпроса, както казва и Деймос, че почти няма материал в които да не се споменава Персия.
Пусках материалите в "Ал Техеран", само за да стане по интересно, да се забавляваме. Аз също смятам, че публикациите допринасят за интересното в играта. На мен също ми е забавно да чета статиите в ГАДИНО, но обикновенно когато започне да се прекалява с едно нещо, всичко отива по дяволите.
А и намен ми е интересно откъде Голъм черпи информацията си. Защото забелязвам, че докато си водим преговорите с някоя държава по Кю-то, всичко е наред. В момента в който някои пусне нещо във форума по даден въпрос, то информацията веднага бива включена в анализите на ГАДИНО.Dulce et decorum est pro patria mori
ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -
СЪС ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,
НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,
СМЪРТТА НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.
Comment
-
Ашколсун Микадо
Момчета, не пипайте ГАДИНО. По-добър източник на информация няма да си намерим. А иначе като ще бием СССР искам от сега да се знае. В японското военно министерство инженери проектират Балтийско-Тихоокеански канал с Афганистанско разклонение-Да има къде да си правим военно-морските паради по повод ПОБЕДАТА. Или къде да се удавим при поражение.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Ако само някой е дал права на Голъм да ни чете вътрешния форум, не само Нео ами и аз ще си тръгна :evil: И също така откъде по дяволите може да знае за преоблечените персийски войски? Това не може да го знае никoй друг освен водещите! Чрез вестника той издава секретна информация, а това е недопустимо, аз за какво съм дал толкова пари за контраразузнаване, некви весникари да разкриват плановете ми на всички... освен това аз разчитах че другите ще смятат Ирак за военна сила, нещо което вече не е така. Но както и да е, това няма да ни попречи да победим, просто не е честно той да получава повече информация от останалите играчи, а да я разгласява на всички е прекалено.
Колкото до СССР, ако ги удариме от две страни, няма да успеят да издържат, при мен танковете стават след 5-6 хода, а имам и доста друга армия, ще го съсипем :x<<..........>>
Comment
-
изрично прегледах отново статиите и:
1. какви секретни планове са издадени не разбирам??
2. ако една държава официално атакува един "световен вестник" то не може да очаква нищо добро от това. Персийската подкрепа за Ирак може индиректно да се усети даже само от вашите думи в опроверженията така че май най-добрия ви вариант беше въобще да не коментирате.
3. вие получавате точно толкова информация за другите, колкото и те за вас
4. забравяте, че публикуваното във вестника в никакъв случай не е задължително да е вярно - дали ще изглежда вярно за останалите играчи зависи само от вас. Приетата от вас активна дефанзивна позиция беше повече от потвърждение за вестникарските писания.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Шоуто на Пахлави
Deimos написаИ също така откъде по дяволите може да знае за преоблечените персийски войски? Това не може да го знае никoй друг освен водещите!
Imperial Friedrich написамай най-добрия ви вариант беше въобще да не коментирате
Абе знаете ли какво ми дойде наум - щом Голъм като независима медия получава толкова информация, тогава аз ще взема да напусна поста си на държавен глава на Персия и ставам също "независима медия" и сайт ще си направя даже. И след като ще получавам всичката информация щото разбирате ли, аз имам всепроникващи репортери, които владеят всеки разбираем език, ще ви я казвам на вас и така ще знаеме, всичко за врага - от това какви дивизии има до това което пише по вътрешните си форуми, а той ще знае само това което пише в ГАДИНО. Какво ще кажете?<<..........>>
Comment
-
Голъм няма достъп до вътрешните форуми. Но може да мисли. Това, че почти никой не се беше досетил кой седи зад Ирак не значи, че ако някой помисли трезво не би се сетил, а и както пише в правилата за медията - информационните агенции често може да изнасят невярна информация. Те не са рупор на Водещите, а са като останалите играчи.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Не вярвах че един военен министър може да го напише, ама на четете:
Милитаристи! Ще ни разорите държавицата с плановете си за война. Революция ми замислили. Ами по-добре насочете СССР да воюва някъде-да речем срещу Китай или Индия. А ние само да помагаме. Сами си просим бомбите върху фабриките.
Но след като Микадото е дал заповед считам за целесъобразно следното:
1. Отделяме на този ход 10 ИК за фонда.
2. Започваме мащабно военно строителство
3. Залагаме първия си линкор ( с наши средства )
4. Ориентира ме се към континента и забравяме океана.
5. Ако Австралийците в даден момент ни забият нож в гърба искаме черно на бяло че сте на наша страна.
Сега съвсем сериозно Пред сключване съм на съюз с Австралия. Австралийците ми казаха, че имат съюз с Персия и ме молят аз и Великобритания да се включим към техният съюз. Онзи ден до последно си лафих по кю-то с фон Даниц и накрая му зададох въпроса "С мен ли си? Кажи ми мъжки Да или не" Ей увъртя го. Страх го е!Сега ще трябва договор да измислям, мамка му( тва никой не го чете мога да си псувам на воля).
Така... вече сме в съюза и не виждам смисъл да се очакват някакви предателства от наша страна. Мисля, че нещата за бъдещето стават все по-ясни и това е добре. Значи как Австралия би могла (КОНКРЕТНО) да помогне при война срещу СССР?Канцлер на хазната
Comment
Comment