Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ходове - информация

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

В края на ход 5 се случиха следните събития:
    В Африка бяха превзети 4 провинции - 1 от Великобритания, 1 от Персия и 2 от ЮАС.
    На Арбаския полуостров избухна война между Ирак и Саудитска Арабия, на този ход иракчаните завзеха 2 провинции. Около столицата се води мащабно сражение с участието на поне 5-7 дивизии, сред които поне една бронирана.
    Австралия завзе един остров в Тихия океан.
    Карта:
    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
    Проект 22.06.1941 г.
    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Тъй като вече ще пращам информацията към играчите във вид на html-файл и имаше въпроси, ето малко разяснения:

Поред, по графи:
      1. име на държавата
      2. ефективност на икономиката (%)
      3. ефективност на морската търговия (%)
      4. брой територии
      5. доход от териториите (20 за столицата + 10 за всяка друга територия)
      6. и 7. брой фабрики и портове
      8., 9., 10. и 11. ресурси, подред: въглища, каучук, нефт, желязо
      12. сбор на ресурсите
      13. Пресмятане по формулата фабрики х ресурси (първоначалния й вид, без науки и т.н. е: 3 ИК + (0.5 * "сбора на допълнителните ресурси")
      14. доход от фабрики * портове
      15. доход от търговия (сухопътна и морска)
      16. сбор от графи 5., 12., 13., 14. и 15., умножен по % на ефективност на икономиката.
      17. бонуси (графата, оградена със зелено): графа 16 * бонусите давани от министри - в този случай е пресметнат бонус от икономически министър
      18. разходи за населението (графата, оградена със червено): отчислява се процента, предвиден за населението.
      19. крайна сума (графата, оградена със жълто): сумата, след приспадане на разходите + остатък от предишния ход. Това всъщност е капитала за съответния ход.
      20. Остатък от предишния ход - прибавя се към графа 19.
      Проект 22.06.1941 г.
      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Има ли държава с подобен доход?
        Fairness is a wonderful attribute, Major Anderson. It has nothing to do with war."
        Page 97
        "Human beings didn't evolve brains in order to lie around on lakes. Killing's the first thing we learned. And a good thing we did, or we'd be dead, and the tigers would own the earth."
        Page 241
        "I am your enemy, the first one you've ever had who was smarter than you. There is no teacher but the enemy. No one but the enemy will tell you what the enemy is going to do. No one but the enemy will ever teach you how to destroy and conquer. Only the enemy tells you where he is strong. And the rules of the game are what you can do to him and what you can stop him from doing to you. I am your enemy from now on. From now on I am your teacher."
        Page 262
        Ender's Game

Comment

Това са измислени цифри, за пример.
          Колкото до това кой какъв доход има - за тая цел има разузнаване
          Проект 22.06.1941 г.

Comment

и контра
            Fairness is a wonderful attribute, Major Anderson. It has nothing to do with war."
            Page 97
            "Human beings didn't evolve brains in order to lie around on lakes. Killing's the first thing we learned. And a good thing we did, or we'd be dead, and the tigers would own the earth."
            Page 241
            "I am your enemy, the first one you've ever had who was smarter than you. There is no teacher but the enemy. No one but the enemy will tell you what the enemy is going to do. No one but the enemy will ever teach you how to destroy and conquer. Only the enemy tells you where he is strong. And the rules of the game are what you can do to him and what you can stop him from doing to you. I am your enemy from now on. From now on I am your teacher."
            Page 262
            Ender's Game

Comment

Събития от края на ход 6:
              Превзети бяха няколко провинции в различни краища на света:
              (превзетите на този ход провинции са отбелязани с червен флаг)
              Африка: 1 провинция от Великобритания, 3 провинции от ЮАС(САЩ)
              Азия и Океания: 2 провинции от Австралийския съюз, една от СССР и една от Япония.
              Сраженията около столицата на Саудитска Арабия продължават.
              Карта:
              Проект 22.06.1941 г.

Comment

ХОД 8 ще продължи от понеделник (22.03) до петък (26.03)

Събитията от ход 7 и файловете на играчите ще са готови до неделя вечерта.

От сега нататък ще се наложи да процедираме така:
                всички играчи ще трябва да пращат информацията по ходовете си на:
                forum_game@abv.bg ако е писмо без прикачен файл
                forumna_igra@yahoo.com ако има прикачени файлове
                Тъй като съм свободен само по време, по което практически не мога да влизам във форума и събирането на ходовете на играчите от различните директории е много бавен и мъчителен процес.
                Аз от своя страна ще поствам информацията около ходовете в личните страници на играчите.
                Проект 22.06.1941 г.

Comment

Непълните (все още) резултати са тук:

По-късно ще гледам да публикувам и кратко резюме за всяка държава. Ще съм благодарен на играчите, ако всеки от тях напише нещо като кратко описание - на действията си и как е виждал нещата от своята гледна точка. Можете да ми ги пратите на ЛС или да ги постнете тук.
                  Проект 22.06.1941 г.

Comment

Супер интересни резултати, благодарим!
                    Първото ми впечатление е, че "Картаген е трябвало да бъде разрушен", Верес е готвел ужасен линеен флот! :o
                    Но преди това, ние бяхме почти готови, при това по-късно включили се, за що годе смислени военни операции...
                    А и от икономиката сме много доволни, Австралия, вкл. от 3 ход, забележете, мина Германия и Великобритания в процентно развитие!!!
                    Благодаря специално на водещите и на външния си министър, който беше незаменим...Очаквам с нетърпение нова игра, бих помогнал, но не ми се иска да съм водещ, все пак

Comment

Мойта Японийка била на трето място в икономическото си развитие . Аз си мислех, че съм най-накрая!
                      Благодаря ти мой верни Адмирале
                      Кога ще е следващата игричка?
                      То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Е, тука май трябва да постна и едни примерни военни планове. Наистина, те бяха направени доста набързо, но дават известна представа как да се правят нещата (или поне за един от начините да се правят нещата). Та, ето военния план на Индия, направен за ход 12, в слуачй на атака от страна на СССР:
                        Проект 22.06.1941 г.

Comment

Представям си ако руснаците бяха нападнали Индия какво щеше да стане. Голям сеир щяхме да гледаме. Обаче признавам си щях да бъда изненадан доста от факта че Индия разбива СССР.Не че сега не съм изненадан
                          То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

не знам изобщо с какъв акъл сте тръгнали д мислите че СССР ще тръгне да напада Индия?!?! :o
                            1. Гранична е само една провинция (значи ще трябва да се бие на тесен фронт срещу цялата индийска армия, евентуално изключая въздушните десанти)
                            2.Колкото и странно да ви се вижда но не съм планирал агресии никъде. Дори в прословутите Балтийски държави( така или иначе там Германия има приоритет).
                            3.Ако тръгна да завладявам някой това определено няма да е Индия. по скоро целта щеше да е Синкянг. След това в зависимост от това какво става в Далечния изток(нещо Япония и Австралия не можеха да се спогодят за Хаваите, а май имаше реален шанс да ги измъкна изпод носа и на двете. Та тогава имаше опасност да се наговорят двете срещу мен ) Та евентуално тогава при положение че ми обяви война някоя от тях или и двете щях да воювам с тях, като наливам средства в Китай за комунистите и градях отбрана за всеки случай на границата с Персия.

лошото е че бая време мина и сега не мога да си спомня всичко каквото планирах... още повече че ми изгоря харда а там имах планове за развитие още поне на 5 хода напред (не си спомням точно но май след 2-3 хода осте дохода щеше да е над 4,000 ИК)и май набелязвах планове за водене на войни но освен срещу Япония, а след като разбрах че нещо се стискат за Хаваите и срещу Австралия, всички планове бяха за агресия отвън.
                            Макар че тука не можех да ги разбера австралийците, защото със взимането на Хаваите, Япония предполагам щеше да се "разсърди" така да се каже и Австралия от това можеше само да спечели
                            засега толкова ако се сетя или имате конкретни въпроси питайте ще отговоря

между другото... знам горе долу какво и е било на Япония
                            сега играя една игра където съм Японски премиер министър от 188х година Британия владее моретата,Русия наблизо, огромен Китай с милионна армия... но оцеляваме и дори катерим нагоре в развитието за сметка на другите и започналата наскоро европейска война :twisted:

Dark Galaxy ---> GoodKnight

Comment

Всъщност плановете на Индия бяха направени набързо от мен някъде около ходове 3-5. Те са в най-завършена форма и затова представям само тях. По това време май тепърва се появяваше Австралия като играч и затова те са насочени само към най-близкия и едновременно с това най-силен съсед.
                              Колкото за 4000 ИК доход - по-скоро по това време надали щеше да стига и до 1000 ИК дохода на СССР - главно заради чистките ( заради които 2 завода не работеха в края на последния ход). Това най-вероятно щеше да продължи да се развихря, а в този случай нали се сещаш, какво щеше да стане с промишлеността.
                              Проект 22.06.1941 г.

Comment

не можех да ги разбера австралийците, защото със взимането на Хаваите, Япония предполагам щеше да се "разсърди" така да се каже и Австралия от това можеше само да спечели
                                Вързал се е... вЪрзал се е ... беше ни топъл-топъл...ама сме психомедиадиверсанти... Парабелка гепи, брато!

-сериозно, в интерес на истината, Верес, при цялото ми уважение и пр. , ти щеше да станеш жертва на конспирация от световен мащаб, градена няколко хода,подробности от нашите приятели, джапанките

- моите сметки макар , че наистина не очаквах да имаш чак такива доходи, сочеха, че колкото по рано си въвлечен в конфликт, и колкото по-ефектно, не задължително ефективно, бъдеш напердашен,толкова по- вероятно е всички да ти се нахвърлят, прощавай, игра...

- за това и се готвех първо за екшън, после за икономика, така че екстензивно мислех да напредвам...

- откровено, тук дължа и малко разяснение на Парабела, можех да не се заяждам за Хаваите, острова си беше по предварителна уговорка негов, но пък той щеше да те остави, да правиш совхоз там и да строиш квото си искаш... Австралия не планираше да си развиваш икономиката безпир, това е...

- Лошото беше, че господствааше блоковото мислене, което от еднастрана малко задържаше конфликта, но от друго го правеше неизбежен, ерго който удари първи, удря два пъти
                                не се сърдиш, надявам се, и да си ми пуснеш шпионина!

Comment

Working...
                                X