Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дайте си мнението

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Дайте си мнението

Така, тук поствам няколко стартови варианта за държавите. Кажете си мнението за тях. Само ще ви помоля тук да се говори само за тези правила, без лични забележки или реплики. Ако нещо не е по темата, ще го махам.
    И така:

1.) Стартовия ресурс на държавите се предполага (по правилата в момента) да е два пъти индустриалния им капацитет. Има ли други мнения?

2.) Ресурсът, от който да се избират науки и доктрини (тях не съм ги постнал още, питам по принцип) колко голям да бъде? Например два или три пъти началния индустриален капацитет.
    Има и друг вариант - аз да избера доктрините и науките, с които ще започне всеки играч.

Въобще, очаквам всякакви мнения и съвети по тези два въпроса.
    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
    Проект 22.06.1941 г.
    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Дайте си мнението

1. :tup:
    2. По добрия вариант е стартовите доктрини поне на големите държави да са горе-долу такива, каквито са в действителност по това време и да има възможност да бъдат променяни, срещу съответното заплащане, разбира се като всяка доктрина си има определена цена
    "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Волни, аз имам питане относно стартовите сили на всяка страна. Почва със съответното кол. ИЦ, но с колко воиска, авиация, кораби? С 0, или с колкото е било в действителност в началото на Войната. После някои страни са колкониални империи. Техните сили са разпръснати из цял свят. Как стои въпроса с мобилизация на тези сили? Кога ще са в готовност да действат на континента?
      "Войната е продължение на политиката с други средства" Генерал Карл фон Клаузевиц

Comment

За да няма спорове кой колко части и къде е имал, реших да е така:
        всеки играч си избира части в началото. Ресурсът за този избор в момента е два пъти индустриалния капацитет на страната.
        Този ресурс, който бях постнал като начален ще бъде увеличен с около 20%, макар и не съвсем равномерно за всички държави. В момента го разпределям по провинции.
        Картата с провинциите ще бъде готова утре, за днес просто не ми стигна времето.
        Проект 22.06.1941 г.
        "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

1. Мисля, че трябва да е три пъти. За пример давам СССР - границата е доста дълга, и като пресметнах с 240 IC колко малко дивизии (за тази територия) могат да се направят... Същото е и с Райха.

2. Относно две - ще го формулираш ли по друг начин, че нещо не разбрах смисъла.
          20ти декември преди излитане, Спаич към техника си :
          "Иване, сега кръв ще се лее!"

Comment

нека началните "пари" са поне 3х дохода
            albireo написа
            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Фелдмаршал, Имперец!!! Алчността е един от седемте смъртни гряха!!! :tup:
              "Войната е продължение на политиката с други средства" Генерал Карл фон Клаузевиц

Comment

Пояснение по втория въпрос:
                а.) Какъв да бъде стартовия ресурс, от който да се избират доктрини и науки (те също си имат цени).
                б.) Дали, вместо да се дава възможност на играчите да си избират сами доктрини и науки, с които да започнат играта, тези доктрини и науки да не се изберат от водещия.
                ИЛИ
                в.) Нещата да се определят частично от водещия и частично от играчите.
                Проект 22.06.1941 г.

Comment

Ахаа. Значи мисля, че играча трябва сам да си избира доктрините, защото все пак всеки по отделно си избира начин на воюване и на управляване.

Значи от IC-то в началото на държавата, колко пъти повече да са ппредназначени за доктрини (нещо като с подбирането на войска в началото, два пъти или три пъти), нещо такова нали ???

А не е ли по-добре да има точно определено количество за всички страни за избиране на доктрини. Тоест фиксирано на 50 IC примерно. И Русия да има толкова, и Албания също.
                  20ти декември преди излитане, Спаич към техника си :
                  "Иване, сега кръв ще се лее!"

Comment

Да не забравя да обявя: постнал съм картата в два размера, на "Правила - алфа версия".

Ами, всеки като се изкаже, ще видя кое мнение преобладава и ...
                    Проект 22.06.1941 г.

Comment

Working...
                    X