Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Q&A(Въпроси и отгoвори)

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

von Danitz написа
    били са публични, естествено
    Всъщност не са били публични, освен в редки случай, като изключение и дори тогава простият народ е слушал отдалеч.
    "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
    Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

Comment

Отново няколко въпроса, този път са по-широки, не толкова и само системни, колкото общи по играта и реалността, която се опитваме да отиграем.
      Законопроектът, който предложих в Сената е общо взето начинът, по който аз интерпретирам вътрешната логика на играта, така както я виждам. Но несъмнено не е кой знае в колко римски стил, защото и досега не съм намерил достатъчно време за да разуча точно как са били нещата тогава. Впрочем, несъмнено играта далеч не е (и не се стреми да бъде, доколкото преценявам) дословна имитация или симулация на древният Рим, коет оспоред мен допуска съответното творчество от наша страна (най-малкото за да изпълним с някакъв смисъл доста празното инак информационно игрово поле). Проблемът е, че явно това влиза в пряко противоречие с римската реалност и съответно ще бъде санкционирано от водещите.
      Дотук ок, моят въпрос е доколко водещите ще се намесват в подобни неща (т.е., да ограничим промените и иницативите си само в строгите рамки на това, което е било извършвано в реалния републикански Рим). Да очакваме ли чести подобни намеси под формата на влънения и социални действия?
      И ако е така, бих се зарадвал някой накратко да разясни как са стояли нещата в реалния Рим с управлението на провинция:

- който управлява провинцията контролира всичко в нея и прибира за себе си целия й доход ли?

- в такъв случай как се е издържала "централната власт" в Рим? Единствено за сметак на личното богаство на патрициите?

- как са могли консулите да предприемат някакви действия ако реално не са разполагали с никакви средства, освен с личните си пари? Във всеки случай несъмнено ще е така, ако никакви средства от никъде не се централизират в държавата под формата на някакви данъци.

Слез това имам и един конкретен въпрос от системен характер:

Въпрос 19
      В провинциите ще могат ли да се строят сгради по подобие на сградите в Рим? И ако могат, то тяхната собственост поначало се води на тези, които са я построили или на самата провинция (т.е., увеличават дохода на провинцията и тези, които я заемат в следващия мандат получават съответният увеличен доход)?

Comment

Много интересен въпрос, ще му отговоря обширно по натък с необходимия background от историята...

засега @19, да възможно всичко да се трои и в провинцията, мисля ще вече съм го казвал...отговора естествено е свързан с теоритичните въпроси които поставяш, но за тях малко по-късно, благородни Фауст :twisted:

Comment

Дори публичните сгради?! Колизеум насред Германия?? И ако да, то къде ще ни се пише допълнителния престиж от тези провинциални строежи - в Рим или в съответната провинция?
          XV mile the sea brode is
          From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Има два варианта: или "престижа" дасе предава заедно с "дохода" за следващия управител, или за следващия управител да се предава само дохода, а "престижа" (подобно на "военната слава") да остава на строителя, нищо че вече не притежава съответната благина и не я заплаща/не печели приходи от нея. И двата варианта си имат плюсове и минуси.

Comment

за това му се вика доход, за това и строежите са предимно в Рим,... а военната слава и престижите, човек си ги носи със себе си...
              Има и вариант да си Серторий,да си заградиш област и да си я управляваш както ти сърце иска, но това сената ккак ще го приеме не знам... :evil: най-вероятно!

Comment

То от обществените сгради доход няма, само престиж дават. Затова и попитах дали не трябва те да се строят само в Рим
                XV mile the sea brode is
                From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Принципно,да, но може да ти потрябва и другаде, зависи какви цели си поставяш!

Comment

Working...
                  X