Съобщение

Collapse
No announcement yet.

З-ние II - избор на Понтифекс - ПРИКЛЮЧИЛО

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Децимус Антониус пак взима думата:
    Твърде е възможно да се наложи двете партии да се съберат на разговори в една по-спокойна атмосфера и след това всяка от тях да излезе с общо становище. А след това всички ние, които отговаряме за доброто на Града, да вземем разумно и непродиктувано от емоции решение.
    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
    Проект 22.06.1941 г.
    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Леко прогърмяване откъм планините над Алба:

"Мъдро решавайте вие, вождове знатни латински;
      мъж изберете достоен, за божествата приятен.
      Щом във делата най-висши честни и верни сте вие,
      мир над Града ще царува, още обилие пълно."
      Last edited by княз Крылов; 01-04-2005, 15:11.
      Луд на шарено се радва - цивилен блог

Comment

За Боговете и Града

Секст Росций се изправя , поглежда братята си сенатори и тъжно казва :
        " Ave , благородни бащи на Отечеството , пазители на мира и законите !
        Нима великите и всевластни Богове не ни сочат нещастни знамения ? Нима
        те са изоставили своя Град ? Срам , че ние оставаме глухи за волята им !
        Нека внимаваме , сенатори ! Нека дрязгите не пречат на благополучието
        на римския народ ! Да изберем понтифекс , и то бързо . Чувайки божестве -
        ната гневливост , срочно посочвайки посредника , който ще я умилостиви !
        Защо , питам , пренебрегваме избора ? Нима кандидатурите не са ясни и
        групите вече не са ли избрали представител ? Да гласуваме ! Да изберем !
        И нека Боговете знаят , че родът на почтенните Росции подкрепя
        Луций от фамилията Вер !
        Нека Юпитер ни пази , а Марс влее в нас живителна мощ ! "
        Росций сяда , напрегнато очаквайки реакцията на сенаторите .

Comment

Катон след като дълго и разгорещено се съветва с оптиматите край него се изпарвя:

Бащи на Града!

Бих искал да подкрепя благородния Вер, но другарите ми настояват партията да издигне за свой кандидат Фауст Каниний Петий и аз ще ги подкрепя, но все пак ще се надявам Вер да надделее.
          Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
          [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
          きさまはしんでくださいませんか
          [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

Децим Антоний: "Официално, от името на партията, заявявам, че нашето становище е, че най-добре ще може волята божествена да бъде тълкувана от Фауст Каниний. Той ни се струва най-подходящ за Понтифекс Максимус".
            Проект 22.06.1941 г.
            "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Квинт Есенций: Въпросният Фауст Каниний засега не се е изказвал в Сената и макар да не се съмнявам, че е достоен и заслужил мъж, все пак в този случай ще заложа на познатото. Аз давам гласа си за Луций Вер.
              XV mile the sea brode is
              From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Не е ли време да се преброят гласовете? Гласуването тече, нека всеки присъстващ сенатор да каже с едно име кой от кандидатите подкрепя.

Луций Вер
                XV mile the sea brode is
                From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

ЛУЦИЙ ВЕР ! ! !
                  И нека римските добродетели тържествуват . PAX !

Comment

Достолепентно Децим Платий се изправи.
                    "Аве, пазители на републиката. Аз сега се завръщам от границата с Партите. Тези варвари губят с всеки изминат ден страха си от Рим. И кой е виновен за това? Ние! Затова предлагам да седнем и да направим всички необходими избори възможно най-скоро. Опомнете се люде, републиката е в опасност, а вие я делите. Скоро няма да има какво да делите! Затова и аз ще подкрепя популарите в техния избор и нека Боговете имат милост към нас и просветлят благородния Луций Вер."

Обърна се Децим, направи една крачка, после спря обърна се и промълви:
                    "Надявам се да не е прекалено късно, братя мои."
                    Fairness is a wonderful attribute, Major Anderson. It has nothing to do with war."
                    Page 97
                    "Human beings didn't evolve brains in order to lie around on lakes. Killing's the first thing we learned. And a good thing we did, or we'd be dead, and the tigers would own the earth."
                    Page 241
                    "I am your enemy, the first one you've ever had who was smarter than you. There is no teacher but the enemy. No one but the enemy will tell you what the enemy is going to do. No one but the enemy will ever teach you how to destroy and conquer. Only the enemy tells you where he is strong. And the rules of the game are what you can do to him and what you can stop him from doing to you. I am your enemy from now on. From now on I am your teacher."
                    Page 262
                    Ender's Game

Comment

Дотук, както ми се струва, гласовете са:
                      От партията на популарите - Луций Вер - 4
                      От независимите сенатори - Faustus Caninius Paetus - 4
                      Проект 22.06.1941 г.

Comment

Фаустус Каниний:

"Би било странно, сенатори, ако не дам гласа си за собствената си кандидатура - инак пръв бих възразил срещу издигането й. Но монго достоен кандидат за тази длъжносте и уважавания Луций Вер. Нека нашите гласове и волята на боговете реши кой от нас ще бъде понтифекс максимус. Макар да смятам Вер за по-достоен, ако изборът падне върху мен, то ще вложа цялата си сила и старание, за да се справя достойно с този дълг.
                        ...
                        Но освен понтифекс-максимус, полага се да изберем и консули. Затова аз ще предложа кандидатурата на предостойния и изкушен във военните дела (а чуваме, че именно такъв човек ще ни е нужен) Квинт Есенций. За втори консул предлагам Децим Антоний - патриций също толкоз достоен и умел в администрацията и военната наука"

Comment

Благородни сенатори ! Радост изпьлва сьрцето ми , чувайки мьдрите думи на
                          почтенния Фауст Каниний . Аз , Секст Росций Ауспекс , подкрепям призива му за
                          избор на консули - дело , което трябва неотложно да решим , предвид опасността
                          от скорошни варварски набези !Да , нека пьрвото консулство поемат Квинт Есенций и
                          Децим Антоний - двама талантливи сенатори . Нека то стане символ за римското
                          единство и непреклонност пред трудностите ! PAX !

Comment

Антония Галба взема думата:

О достопочтенни патриции и патрицианки, най-уважавани сред гражданите на Рим!
                            Фауст Каниний Петий е най-достоен сред достойните да поеме трудния пост на понтифекс максимус. Известно е благородното му потекло, родовете ни са отдавна близки и съм се уверила, че сред Петиите има само честни, способни и почтенни хора. Познавам добре и брат му, също много достоен човек. Гласувам за Фауст Каниний Петий!

Comment

Мъдро говори нашата сестра,споделяща с нас тежеста на съдбините на вечния град ни град.Достопочтени патрици на Рим,моля подкрепете и вие Фауст Каниний Петий!
                              bulgaria on three seas

Comment

Както винаги, закъснялата Калиопа Либерия се включва в най-решаващите моменти... А ето и избраните от нея:

понтифекс-максимус: Луций Вер
                                втори консул: подкрепям Децим Антоний
                                "Нима, Създателю,
                                съм искал от пръстта човек да ме изваеш,
                                мигар аз самият съм те молил
                                от мрака да ме извлечеш?"

Comment

Working...
                                X