Даааа, по мейл, яко, и логиката на играта ще парсва съдържанието на мейла и ще интерпретира заповедите
. Не може да рисува карта, така че това е единственият момент, който си заслужава автоматизация "навън". Но ако е само до рисуването, а не може и да се изчислява и връзва с базата данни, то ползата няма да е голяма - посредникът пак ще трябва да проверява ръчно картата и засичанията. Не знам дали момента с картата не е по-лесно да се реализира примерно с флаш, хем езикът му не е много сложен, дори аз се оправям с него донякъде.
. Попитах в темата по-долу за това, но като гледам никой няма времето да го реализира. Което е равносилно на невъзможност, поне разглеждано в рамките на оброзримото бъдеще.

. Това и предполагах, когато говорехте за автоматизация. Това си е правене на цялостна копмютърна игра единствено без ИИ. Няма лошо, ако някой смята, че това може да се реализира, то да го направи. И общо взето няма и нужда от посредник. Аз обаче не виждам как мога да помогна с нещо на подобен проект.
. Преди време мислех да опиша в един текст различните варианти за структуриране на игрово пространство, жалко, че не го направих. Хексовете са добри, защото позволяват да се създаде напълно еднородно игрово поле. И точно тук е и слабата им страна, защото без да се въведат твърде много уточняващи данни, представяната от тях география е много далеч от реалната, т.е. съотношенията пространство/разстояние/геометрия на силите са твърде подредени и далеч от реалните. Може да се симулира, но незадоволително от моя гледна точка. От друга страна, напълно векторният подход позволява изключително реалистично пространствено решение, но пък е много по-сложен за реализация. ЗАтова с Ханс обсъждахме ограничен векторен вариант, в който пак пада доста смятане, но има част от предимствата и на двете системи.
. Да поставя въпроса ясно и така да се каже, ребром
- какво може да се реализира без кой знае какъв разход на усилия, т.е. какво е постижимо. В новата тема накратко описвам различни варианти на реализация на структуриране на пространството и според тях вие, които разбирате от тези неща, можете да кажете какво е постижимо и какво не. За мен това има значение, защото в тази игра ще е трудно без графична реализация, т.е. и аз, и играчите ще работим без да гледаме на карта къде какви сили има. Ясно е, че за тази игра е късно за каквато и да е графична реализация, но е интересно какво може да се реализира за следващ проект.
Comment