1917 година - Ленин не успява да наложи се наложи във властта и по-късно Червената армия бива разбита от Бялата Армия. Комунизмът така и не успява да се наложи никъде по света. Как според вас това би се отразило на света и на Русия по-нататъка? Дали Русия щеше да види индустриален бум като при Сталин? И дали нацистите нямаше да успеят да я смачкат още '41-ва или биха били изстласкани още в началото? Тези въпроси ме налегнаха след като гледах руския филм "Адмирал"
(няма коления на казаци и кулаци и т.н.) - в резултат на европейските и американските капитали (да не забравяме че именно Американците са най-големите опортюнисти от периода). Вероятно формата на управление е либерална олигархия (нещо като сега), което от своя страна ще доведе до сепаратистки тенденции в *стан републиките и кавказ т.е. реално откъсване от центъра -Украйна остава в сферата на Москва (поради големият брой украйнци в армията). Може би по-време на ВСВ руснаците биха се намесили доста по-рано с цел без да са съюзници с Германците с цел връщане на западна украйна + беларус + прибалтийските републики + кавказ (по-метода превантивна окупация(военен съюз) + масово заселване на руснаци от централна русия и северните причерноморски степи (реално от репресиите на сталин загиналите са 10-20милиона, което значи че ако се преселят въпросните хора в *стан страните и Кавказ местното население ще е малцинство). Да кажем и това че вероятно в обединен Китай щеше да управлява Чанкай-ши, а не комунистите (вероятно Синкианг - Китайски туркестан щеше да е нещо като буфер между Русия и Китай с повече руско влияние - подобно на Монголия например). Не съм сигурен дали Щяха да анексират само Бухара, Коканда и т.н. средно азиатски ханства (или не биха направили някаква средно азиатска федеративна буферна република). Не съм сигурен дали и манджурия щеше да е върната на Китайците а не да последва съдбата на Приамурският край (т.е. зависи от нарастването на населението тъй като след революцията раждаемостта на руснаците намалява сериозно - докато без насилствена индустриализация може би чак през 60те години руснаците в градовете щяха да са повече от тези в селата и евентуално чак тогава щеше да се забави ръстът на населението).
Comment