angevins написа
Виж мнение
Защото, помислете си (ще са ви необходими и известни познания разбира се), в моя сценарий Жерар все още не е велик магистър на ордена, а просто негов представител в кръстоносния поход, обявен от папата в защита на Византия срещу селджукския султан и Андроник. Нещо не необичайно в практиката на кръстоносните походи като цяло. Шеговитият ми тон и известната волност на въображението, която си позволих, поставяйки истински исторически фигури от периода в отредената им роля, не означава, че не съм премислил това, което пиша, уверявам ви.ПП: Иначе в използването на клишета сме мнооого добри

? Тогава се шегувахте нали...
. Та аз виждам бъдещето като една реконкиста изпълнена заедно със Великите Комнини от "Могъщата" много богата Трапезундска империя и евентуално сливане на двете империи към края на XIV век като дейният Мануил Палеолог ще завърши реконкистата със завладяването на Караманския беълик и неговата столица древният Иконион около 1395г. империята достига до Тавърската граница Като е подписан мирен договор с тогавашният мамелюкски султан уреждащ както граничните въпроси така и евентуална взаимопомощ срещу набиращят скорост Тимурленг. Същевременно в мала Азия процесът на рехристиянизация върви с пълна сила и докъм средата на века населението в по-голямата си част е християнизирано. Йоан V и Мануил II Палеолог успяват да си върнат и части от Елада като същевременно има и редовните конфликти с българия и Сърбия . И двамата василевси пътуват из запада но не както в реалната история да просят помощ А като истински Ромейски Автократори каращи западните крале да немеят пред възродената мощ на империята.

Comment