Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Хитлер не напада Русия, а продължава войната с Британия през 1942г.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    #31
    Т.е искате да кажете, че просто няма как да стане Гремания да завладее Великобритания , просто защото май не иска.
    Не е въпрос толкова на желание - макар че такова липсва поне до победата във Франция, а в липсата на възможност. Т.е. германия не може да завладее британските острови със сила - не е във възможностите й. И не успява да създаде никаква стратегия за друго разрешение на въпроса.

    Comment


      #32
      Ами за да нападнеш остров, си трябват кораби, а ( дано да не бъркам) Гремания не е безкрайно добре с флота.
      sigpic
      НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ

      Comment


        #33
        Меко казано е така .

        Comment


          #34
          Значи всеки, живеещ на остров не би имал проблем с Германия.
          И затова се ограничава в нападане на държавите наоколо.........
          sigpic
          НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ

          Comment


            #35
            Според мен Сталин не е бил готов да нападне Германия, поне не и през 1941г, а и двете страни дефакто действат като съюзници до 22 юни 1941г.
            Така, че не не смятам че Сталин би нападнал Хитлер.Но ако Хитлер беше окупирал Англия биха са случили няколко важни неща, които биха променили историята:
            1. Колониите биха се отцепили моментално - без метрополията тяхното задържане би било невъзмножно. Индия първа ще се разбунтува - там англичаните не са на почит.Ирландия се разбунтува и става съюзник на Остта може би Шотландия също.
            Канада и Австралия не биха приели Английска капитулация и евентуален съюз с Хитлер. Тоест до края на 1940г. Британската колониална система рухва на цяло.
            2. Откриването на втори фронт (първи ако Хитлер въобще не нападне СССР, което не е сигурно) през 1944г от САЩ е на практика невъзможно без Англия като база.
            По това време няма технология за военноморски десант от територията на САЩ директно във Франция. Изпращането на американски части в Северна Африка също ми се вижда доста нереалистично.
            3. Спестяват се милиарди от строежа да Атлантическия вал - той просто става излишен. Тези пари се дават на изток за кампания срещу СССР. Хитлер евентуално дори превзема Москва и Сталин бяга зад Урал. Но победа на Германия срещу СССР поне по начина който Хитлер я вижда не е възможен. Територията е огромна а ресурсите и хората са на страната на Сталин. А и Хитлер се намесва в работата на Генералите си и то доста некадърно.
            4. Хитлер открива атомната бомба през 1945, а ракетата Фау2 вече е междуконтинентална. Хитлер изстрелва ядрена ракета по Ню Йорк и САЩ капитулира. (алтернатива доста не сигурна)

            Comment


              #36
              Не, няма никакви условия за "моментално отцепване на колониите" (Ирландия вече не е колония), много по-вероятно е при окупация на острова британското правителство да продължи съпротивата от Канада (най-вероятно). Съществената промяна би била в това, че наистина става много сложно да се организира втори фронт от север. Но откъм Африка възможностите са сходни.
              Въпросът по-скоро е как въобще би могло да се стигне о окупация на Островите. Аз поне не виждам как - през 40-та това е невъзможно (практически). През 41-ва е почит също толкова невъзможно, но все пак може би малко по-лесно, ако приемем, че активно се работи в тази посока. Но и в Англия нещата вече са други и шансовете са минимални (за успех). Да не говорим, че и СССР ще е с достатъчно различни възможности през 42-ра.

              Comment


                #37
                Ами Индия там нещата никога не са били розови за британците. А без метрополията?

                Comment


                  #38
                  onefen написа Виж мнение
                  Ами Индия там нещата никога не са били розови за британците. А без метрополията?
                  И? В смисъл - какво от това, развий си идеята. Ганди и индийците, дори и тези, които се борят за свобода, няма да бързат да правят каквото и да е преди края на войната. Ясно е, че ако не е Великобритания, има и други желаещи. Индийските войски си се бият за англичаните и т.н. Дори и да разгледаме едно положение, в което Индия се е откъснала, мощта на САЩ и британската общност въобще не е за подценяване.
                  Нека си представим една крайна и невъзможна сценка: 1944та, СССР е неутрален, Великобритания е победена (колкото и да е невъзможно). Индия да речем е извън уравнението, без да коментираме как.
                  Какво ще е положението на Германия? Ще пази "крепостта Европа" по всичките й граници и отгоре на това няма как да остави източните си територии без много съществени сили. СССР все така ще влага пари в оръжие (няма причина да не го прави) и заплахата от там ще расте. Сталин има определени виждания, които няма да оставят немците спокойни за тила им. Африка ще е в сложно положение - дори и да е станала зона на доминиране на Оста, западната част на континента вероятно вече ще е видяла поне един американски десант. Тъй като зоната е далеч от логистичните възможности на Оста, положението ще е нестабилно. И какво следва: Германия трябва да напрегне ресурсите си още повече, за да може да пази континента и от изток и от запад - точно като в нашата реалност. СССР е много вероятно да представлява много сериозна заплаха по онова време, поне на хартия - ще е минала голяма част от военната реформа и армията им ще е превъоръжена сериозно. Докато една такава Германия просто ще трябва да отдели огромни ресурси за строеж на флот със съответното изоставане на сухопътните войски. Не виждам как това ще се осъществи.
                  Темата изглежда безкрайна, но като цяло - положението на Германия няма да е по-добро от да речем - началото на 1943та, че и с подобни мрачни перспективи.
                  Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                  Проект 22.06.1941 г.
                  "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

                  Comment


                    #39
                    Ами Индия там нещата никога не са били розови за британците. А без метрополията?
                    Розови - зависи какво се разбира под тази дума. Но ме съмнява да се стигне до каквото и да е въстание преди рая на войната. Дори при всичките японски опити в тази посока нещата не стигат дотам - и то във времена, когато метрополията така или иначе почти с нищо не допринася за отбраната на Индия. Не ми се вярва, да се отдели - не и бързо или лесно. За тези неща е нужно време. А това е единствената реална колония, за която можем да говорим, която да има някакво особено значение. В нито един от доминионите и останалите територии от британската общност няма да има чак такова значение и те така или иначе ще участват във войната на същата страна.
                    Впрочем, не е случайно, че Хитлер няма особено желание да води нещата до този резултат - не че може да го постигне, де. Германия нищо не печели от евентуалното разпадане на Британската империя.

                    Comment

                    Working...
                    X