Хипотетивка - 12.1941 САЩ кацат в Владивосток и почват да сриват Япония от самолетни атаки с ВСВ свършва към края на 1942
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Хипотетивка - 12.1941 САЩ кацат в Владивосток
Collapse
X
-
RAMMSTEIN написа Виж мнениеХипотетивка - 12.1941 САЩ кацат в Владивосток и почват да сриват Япония от самолетни атакиalbireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
-
RAMMSTEIN написа Виж мнениеХипотетивка - 12.1941 САЩ кацат в Владивосток и почват да сриват Япония от самолетни атаки с ВСВ свършва към края на 1942
Сталин, според мен, никога не би позволил такова нещо!
Неутралитета с Япония му е жизнено важен.
...И кажи ми ти страннико,
чувал ли си звук,
по- велик от тропота на хиляди коне!!?...
Comment
-
А снабдяването? Кой ще снабдява тази въздушна армия с гориво, бомби и т.н.? СССР определено няма ресурс за това.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Добре, но най-вяжния въпрос е, на каква "цена" СССР би развалил неутралитета си със Япония??
Колко от корабите и товара биха стигнали до Владивосток?
Морето, навярно ще го контролират японците.
И наистина, войната може и да свърши през 1942, но... лошо за руснаците....И кажи ми ти страннико,
чувал ли си звук,
по- велик от тропота на хиляди коне!!?...
Comment
-
Дори да оставя настрана формулирането на темата изцяло в разрез с издигнатите от мен критерии, то сама по себе си тя няма бъдеще.
Всичко се свежда до две групи от проблеми, първите с материален, а вторите - с политически характер.
За да имат някакъв реален ефект, подобни бомбардировки трябва да бъдат разположени няколко хиляди самолета. Това означава поне 300 000 души персонал и дневни доставки от поне по няколко хиляди тона. Да не говорим каква инфраструктура ще е необходима - летища, жилища, пътища, ЖП-линии и прочее. Във Владивосток няма как да се осигури всичко това - не и ако не се изхабят две-три години, за да се пренесе дотам необходимото и да се построи. Т.е. дори и да предположим, че се сключи съответното политическо споразумение, то реалната полза от тези бази ще може да се усети някъде към 1944 г. най-рано.
При това, въобще не е ясно как ще се извършва снабдяването. И горивото, и боеприпасите, са сащиански и няма как да са съветски, т.е. трябва да се пренесат дотам, а единствената възможност е по море. А дали трябва да напомня, че за момента и това продължава поне до 1943 г., японците малко или повече контролират тези пътища в интересуващия ни регион. Към това трябва да добавим проблемите с климата, които ще оказват съществено влияние върху операциите. А и следва да се запитаме откъде ще дойдат всички тези сили и къде, съответно, ще липсват.
След това, имаме политически проблеми: Сталин трябва да се съгласи огромна сащианска армада да се разположи на съветска територия. И заедно с това да наруши договора си с Япония и то в момент, когато са му необходими силите, пазещи тези региони и те са прехвърлени в по-голямата си част в европейската част на държавата. Не виждам как това ще се случи, впрочем, не съм наясно и как в САЩ биха приели подобно нещо. Достатъчно много проблеми има и с идеята за иползване на съветски летища в западната част на страната от сащиански стратегически бомбардировачи и то само като междинна база.
Да уточня: ако по чудодеен начин можеха да разполажат и снабдяват армада от 4000-5000 самолета близо до Японските острови и да ги подлагат на постоянни бомбардировки, полза от това би имало, няма съмнени в това (дори показният рейд на Дулитъл има положителни последствия). Но няма как да се осъществи подобно нещо, затова и няма особен смисъл да се обсъжда. Чудесата не влизат в тематиката на форума.
Comment
-
RAMMSTEIN написа Виж мнениеХипотетивка - 12.1941 САЩ кацат в Владивосток и почват да сриват Япония от самолетни атаки с ВСВ свършва към края на 1942
Comment
-
nikd2 написаНа мен ми е интересно защо на Америка въобще и трябва да каца във Владивосток,като така тя се затруднява повече.
Comment
-
gollum написа Виж мнениеПредполагам, че идеята на Рамщайн е била: САЩ в началото нямат удобни бази за водене на стратегическо въздушно настъпление срещу Япония. Така биха имали нужната им база, но, както вече писах, няма инфраструктура, политически е невъзможно да стане. Знаем какви проблеми има дори само с прелитането и кацането на съветска територия на стратегически бомбардировачи.
Comment
Comment