Панятието подпалвач аз не разбирам точно по този начин. Метафорично: Ловец на лов в гората. Ти си до него. Ловецът вижда сърна, която е защитен вид. Ловецът се прицелва, а ти вместо да му отнемеш пушката от ръцете, му казваш, че не е много добре да стреля по защитени животни, казваш му да гледа да не го хванат и т.н. Ти си провокатор. Аз така разбирам нещата. Може би възприемането ми е по-различно и затова предизвиква бурни реакции.
А и мисля, че е ясно, че Англия и Франция нямат добро мнение нито за комунизма, нито за фашизма и дават мило за драго теи явления да ги няма в Европа.
П.П. Сталин не желае да зпочва война, което не значи със сигурност, че не желае война да има.
А и мисля, че е ясно, че Англия и Франция нямат добро мнение нито за комунизма, нито за фашизма и дават мило за драго теи явления да ги няма в Европа.
П.П. Сталин не желае да зпочва война, което не значи със сигурност, че не желае война да има.

). Да, всеки от "големите играчи" носи някаква отговорност за резултата (макар че за европейския не трябва да търсим нищо от Япония и САЩ). Съгласен съм и за Франция и Великобритания - ако ще търсим тяхната отговорност, най-лесно ще я открием в оня вагон.
.
Comment