Интересувам се къде мога да намеря,ако не всички,то поне повечето средновековни изображения(миниатюри,стенописи,гербове и др.)свързани с България-воини,царе,духовници,обикновени хора и т.н.Ако някой е така добър да ми препоръча сайт,блог,e-book,книга или каквото и да е средство нека заповяда.Благодаря предварително.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Миниатюри и изображения
Collapse
X
-
Няма да е лошо да имаме една тема в която да слагаме снимки?
Бой с пръчки. Миниатюра от Четириевангелието на цар Иван Александър (1356 г.)
Яздене на краставо магаре - публично порицание за безчестие и взимане на подкуп. Миниатюра от Четириевангелието на цар Иван Александър (1356 г.)
"Моята крепост беше българската нация, българският народ, моят български произход."
- МУСТАФА ШАРКОВ -
---------------------------------------------------------------------
www.ottomanbul.blogspot.com - Османски паметници на територията на България
-
Thorn написа Виж мнениеНа тема стенописи освен да ти препоръчам моя сайт...
Това е от св.Георги,Кюстендил.Изрисувания човек е ктитора на църквата,това е ясно,но кой е той?Известно ли е?Historia vitae magistra
Comment
-
Тук има изображения от Манасиевата летопис.
А аз имам въпрос относно една миниатура и ще го задам тук, защото не виждам смисъл да отварям нова тема. В тази миниатюра, двамата в ляво Иван Владислав и Гаврил Радомир ли са? Тук и тук двата образа от миниатюрата са представени като тези царе, но дали е така? Аз лично се съмнявам...
Comment
-
Alcoron написа Виж мнениеТук има изображения от Манасиевата летопис.
А аз имам въпрос относно една миниатура и ще го задам тук, защото не виждам смисъл да отварям нова тема. В тази миниатюра, двамата в ляво Иван Владислав и Гаврил Радомир ли са? Тук и тук двата образа от миниатюрата са представени като тези царе, но дали е така? Аз лично се съмнявам...Historia vitae magistra
Comment
-
Alcoron написа Виж мнениеТук има изображения от Манасиевата летопис.
А аз имам въпрос относно една миниатура и ще го задам тук, защото не виждам смисъл да отварям нова тема. В тази миниатюра, двамата в ляво Иван Владислав и Гаврил Радомир ли са? Тук и тук двата образа от миниатюрата са представени като тези царе, но дали е така? Аз лично се съмнявам..."Моята крепост беше българската нация, българският народ, моят български произход."
- МУСТАФА ШАРКОВ -
---------------------------------------------------------------------
www.ottomanbul.blogspot.com - Османски паметници на територията на България
Comment
-
Средновековен процес чрез битка (божи съд ) между мъж и жена .
цялото с превод : http://www.aemma.org/onlineResources..._and_woman.htm
Comment
Comment