Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Българите идват от днешен източен Иран

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Българите идват от днешен източен Иран

Цитат от сайта Actualno.com
    Индоевропейският произход на българите може да си докаже.

Това може да се направи по сходствата в българската и персийската традиционни медицини, смята д-р Славян Стоилов, който взе участие в българската експедиция в Иран „Българи – прародина”.

Пред Фокус д-р Стоилов допълни, че експедицията разполага с богат материал с обяснения към него, от който става ясно, тези две медицини са може би единствените, в които се използват екстракти от розово масло. „Това го има в персийската медицина, тоест розовото масло и екстрактът от розово масло се използва в медицинските системи само в България и Персия”, каза д-р Стоилов като уточни, че това не е единственият пример.

По думите му българската традиционна медицинска система е индоевропейска по своя характер.

"Това означава, че няма нищо общо с практиките на Северна Азия, грубо казано, с шаманските практики, за които се казва, че би трябвало да имаме, ако сме с тюркски произход”, коментира той. Това нещо той е могъл да коментира обстойно с ректора на Иранския университет по традиционна медицина.

Българската експедиция е изминала 11 хил. км., като са посетени 77 обекта – сред тях стари исторически градове и археологически разкопки, местни и регионални музеи.

"Допуснаха ни и то с право на заснемане в Националния исторически музей в Техеран, допуснаха ни и в Националната библиотека на Иран, допуснаха ни и до Университетската библиотека на Иран. В повечето големи градове, в които ходихме, също ни допуснаха без проблеми в техните музеи. По принцип достъпът, особено до фондовете на Националната библиотека, където се съхраняват старите ръкописи – там има ръкописи, които са по над 1000 години – е доста труден. Допуснаха ни и там, което беше един изключително голям жест от иранска страна. Това е нещо като бункер със специална защитна система – там ние бяхме допуснати. Оказваше ни се голямо съдействие от официалните лица, постоянно с нас имаше придружител, който ни помагаше в контактите с местните хора. Имахме две срещи със съветника на иранския президент по културните въпроси”, разказа още д-р Стоилов."

Ето и още един сай- http://bg.time.mk/read/0dd2cafb8b/b496f8beba/index.html .........и още

На мен тази теория ми звучи много повърхностна,защото ето по тази логика с сходствата ние сме северно американски индианци щот яздим коне....или келти заради гайдата,монголи и т.н.Дори твърдяха,че има места като Шипка и още някои по известни места в България там в областа източен Иран.Тоест ние сме дошли тук и сме си го направили всичко като у дома.Плюс това тези доказателсва,които са дадени,според мен не са достатъчни за да се докаже това.Че и говорят вече,че ще променят учебниците.Ха.Като ги видях тези пичове по БТВ веднага ме усъмниха.Толкова уверени,толкова сходства.

Единият от Тангра Таннакра(забравих точно как се пишеше) каза,че няма никакви доказателста за призхода ни от Сибир и Алтай,май.Трябва да си опресня знанията......

Ще ми се по-компетентните от мен в този форум да кажат нещо по въпроса и да се види,дали наистина сме с ирански(общо взето персийски произход)?
    Last edited by kamos; 09-07-2010, 11:46. Причина: грешки

Както изрично си пише в правилата, темата за произхода на прабългарите е забранена за обсъждане във форума (за това си има причини, както можете да предположите). Така или иначе, има няколко заключени теми, в които са се обсъждали тези неща, така че можеш да погледнеш там. Тази тема, предполагам, не след дълго ще изчезне.

Comment

Working...
    X