Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Находките от Врап и Еркесе

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

.....които от своя страна водят към Града ... и околностите му.
    Трънки. В града и околностите не леят такива гарнитури, не разнасят дефектни и недовършени подаръци и въобще - нямат работа в дн.Източна Албания. Колкото и да се повтаря като мантра думичката Византия, трябват доказателства, факти, а фактите са посочените - ателието си е аварско или Куберово.
    Впрочем тезата на Вернер се цитира, поне в известните ми разработки, а даже и ФД се съгласява с някои постановки. Има и една дама, много известна, която се съгласява отчасти с Вернер, а у Станилов "българската теза" е много добре анализирана...

Comment

Господа, водите приперня, която не е разбираема за обикновените люде!
      за НЕ-ГОТИНИЯ , този човек продължава да си служи с априори взети тези, като счита , че щом на него му се иска така е за всички останали!
      Ти драги чел ли си студията на Ян Бест и Атър Дъфи за коланите? само Станилов ти е в устата!

Comment

gladiator написа Виж мнение
        Господа, водите приперня, която не е разбираема за обикновените люде!
        за НЕ-ГОТИНИЯ , този човек продължава да си служи с априори взети тези, като счита , че щом на него му се иска така е за всички останали!
        Ти драги чел ли си студията на Ян Бест и Атър Дъфи за коланите? само Станилов ти е в устата!
        Аууу, как се подлюти "болярчето".
        Направо се разтрепера от възмущение.
        По-априорна от панвизантийската теза няма, моето момче.

Comment

вай не си чел последните новости? а? тогава що пишеш?

Comment

За Маготин, не знам, ама аз не съм и чувал за нея, така че, ще те помоля да ни осветлиш... даже ако я намериш - да я пуснеш /може и в оригинал или линк/. Пък аз ще почерпя...

всъщност препирнята е само за коланите нали? щото аз не видях различни трактовки за съдовете / в
            прочем странно са продупчени/
            Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.

Comment

вай не си чел последните новости? а? тогава що пишеш?
              Може да съм чел, може и да не съм чел... Ще пиша колкото си искам. И на лице, което търси стратиграфия по скалите на "Трапезица" нямам намерение да давам обяснение...

Comment

tonev написа Виж мнение
                За Маготин, не знам, ама аз не съм и чувал за нея, така че, ще те помоля да ни осветлиш... даже ако я намериш - да я пуснеш /може и в оригинал или линк/. Пък аз ще почерпя...
                Чакай да пуснат нещо. Не виждаш ли, че от 15 поста и двамата не могат да обяснят на разбираем език има или няма припокриване на двете групи колани, да не говорим, че и един ред не са написали по въпроса може или не може да има византийско ателие в дн.Албания и какво търси то там?

Comment

Мале колко сме умни- ГОСПОДА ВОЛЯ ЗА ВНИМАНИЕ, ТОВА ДОКАЗВА , ЧЕ НЕГОТИНЧЕТО ПРОСОТ ЧЕТЕ КНИЖКА И СЕ СМЯТА ЗА ГОЛЯМА РАБОТА
                  СЛЪНЦЕ.ЯН БЕСТ ПРЕЗ 60 -ТЕ ГОДИНИ ПИШИ СТУДИЯ ЗА ТРАКИЙСКИЯТ ПЕЛТАСТ А ДЪФИ Е ОРЪЖЕЙНИК В ЛОНДОНСКИЯТ ТАУЙР-ИМА ГОТИН КАТАЛОГ
                  ТОВА Е, ГОСПОДА-ЕТО КАКВИ ЛЮДЕ ТВОРЯТ ПО САЙТОВИТЕ
                  а за стратиграфията-напиши къде съм го споменал, пък тогава критикувай!
                  вярно, е че могжеш да пишеш каквото искаш, но това е сайт с научна насоченжост, а палачовците са в цирка!
                  Абе, Тонев , вие нещо рода ли сте, много се пазите?
                  абе ти наистина нормален ли си-толкова ли е сложно нещо да се открадне и да се затнесе в Албания? по тази логика как има френски доспехи от 15 век в судан? важе би има ателие?
                  майко мила, наистина този сайт не е това, което беше!!!!!!!!!!

Comment

Предлагам модераторите да се намесят и да оплевят всички постове без принос, особено тези с обидно съдържание, лични нападки и въобще - с плява.

Comment

да, нека се намесят, интересно как се възприемаш като принос?!-да бе, забравих, може би си чел Бест и Дъфи!!!!
                      Last edited by gladiator; 18-01-2009, 05:16.

Comment

Мале колко сме умни- ГОСПОДА ВОЛЯ ЗА ВНИМАНИЕ, ТОВА ДОКАЗВА , ЧЕ НЕГОТИНЧЕТО ПРОСОТ ЧЕТЕ КНИЖКА И СЕ СМЯТА ЗА ГОЛЯМА РАБОТА
                        СЛЪНЦЕ.ЯН БЕСТ ПРЕЗ 60 -ТЕ ГОДИНИ ПИШИ СТУДИЯ ЗА ТРАКИЙСКИЯТ ПЕЛТАСТ А ДЪФИ Е ОРЪЖЕЙНИК В ЛОНДОНСКИЯТ ТАУЙР-ИМА ГОТИН КАТАЛОГ
                        ТОВА Е, ГОСПОДА-ЕТО КАКВИ ЛЮДЕ ТВОРЯТ ПО САЙТОВИТЕ
                        а за стратиграфията-напиши къде съм го споменал, пък тогава критикувай!
                        вярно, е че могжеш да пишеш каквото искаш, но това е сайт с научна насоченжост, а палачовците са в цирка!
                        Абе, Тонев , вие нещо рода ли сте, много се пазите?
                        абе ти наистина нормален ли си-толкова ли е сложно нещо да се открадне и да се затнесе в Албания? по тази логика как има френски доспехи от 15 век в судан? важе би има ателие?
                        майко мила, наистина този сайт не е това, което беше!!!!!!!!!!
                        що ни фърляш ся по дърветата... е лош човек... няма да те почерпя...
                        кажи наистина нещо по същество... нищо не пречи и нещо да се купи от някъде и да се занесе другаде, само че вместо да дадеш някакви данни откъде ходиш да ни мяташ по черешите... надявах се някой да даде поне един пример за нещо подобно при аварите - и да каже ето от къде тръгва тази мода при римляните, от там бедните българи са купували от битака...
                        Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.

Comment

не мисля, че някои е лош-никой не е насгроен срещу не-готития! не страдайте от параноя!
                          винаги е имало стремеж да се копира модата на ²=голямата култура", нали няма нужда ад споменавам, дънките, дъвките, ВМВ , МЕРСЕДЕС и т.н.
                          какъв е пробелема! това , че българите не произвеждат нещо не намалява тяхната значимост, величие и могъщество!
                          Тонев, проблема на ......., е че не може да приеме да не е парв! Прочети какво е написъл пак! ще видиш основния мотив-така е, защото е така-аз съм го написъл!
                          А това с бест и дъфи беше просто безумие-да твърдиш, че си ги чел и то във връзка с кораните-просто е смешно!

Comment

не мисля, че някои е лош-никой не е насгроен срещу не-готития! не страдайте от параноя!
                            винаги е имало стремеж да се копира модата на ²=голямата култура", нали няма нужда ад споменавам, дънките, дъвките, ВМВ , МЕРСЕДЕС и т.н.
                            какъв е пробелема! това , че българите не произвеждат нещо не намалява тяхната значимост, величие и могъщество!
                            Тонев, проблема на ......., е че не може да приеме да не е парв! Прочети какво е написъл пак! ще видиш основния мотив-така е, защото е така-аз съм го написъл!
                            А това с бест и дъфи беше просто безумие-да твърдиш, че си ги чел и то във връзка с кораните-просто е смешно!
                            Никога не съм твърдял, че съм чел "Бест и Дъфи" за коланите. И вземи се научи да пишеш на български, преди да обясняваш какво са можели или не са можели прабългарите.

Comment

Мъги, прочети си посговеге виж и за Полтава- дали няма части от Перешчепина! МАЙ НЯМА КАКВО ДА ПИШЕШ
                              ТОВА Е ПОРЕДНОТО ОПОРОЧЯВАН-КАК ДА СЕ ПИШЕ, ВСИЧКИ ПОМНИМ ТОЗИ ФОРУМ ПРЕДИ ГОДИНИ И СПОРОВЕТЕ ДЕТО СЕ ВОДЕХА! ТОГАВА МЪГИТО ГО НЯМАШЕ!
                              А ТОМВА ЗА ГРЕШКИТЕ-МИСЛЯ ЧЕ ГИ ИМА ВЪВ ВИЧКИ ФОРУМИ-ТОЧНО И....Е СЕ ХВАЩАТ ТАМ, КАТО НЯМА ДРУГО

Comment

Мъги, прочети си посговеге виж и за Полтава- дали няма части от Перешчепина! МАЙ НЯМА КАКВО ДА ПИШЕШ
                                Вече ти обясних, че имах предвид включването в темата за Перешчепина на предмети от друго съкровище, а не дали има или няма в Полтава части от Перешчепина... Впрочем ако знаех колко лесно вдигаш кръвното, въобще нямаше да ти показвам червения плащ.

Comment

Working...
                                X