tonev написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Произходът на Асеневци
Collapse
X
-
mitaca написа Виж мнениеНе става въпрос за извличане на ДНК, а за базата. Просто няма толкоз много български скелети и кости, да не говорим за влашки (каквото и да означава това през 13-ти век ).
а че няма анализи в БГ... си е наш проблем... то толкова е точна техниката, че французи, англичани и сащианци следят днк на микрорганизми в древни остатъци през поколенията за да видат как се движат вълните на инфекциите... така проследиха HIV до 50 г...Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.
Comment
-
romulus написа Виж мнениеРумънските воеводи са имали владетелска титла "IO".Според някой румънски историци произлиза Йоаница Калоян.А вие как мислите?Това е надгробната плоча на воеводата Николае Александру починал през 1364 г. с характерното "ЙО" пред името му:
Comment
-
Grifona написа Виж мнениеЕ ама това са всеизвестни неща. Румънските князе в официалните си имена са слагали Йоан от пред, както сърбите Стефан. Подобна традиция има и при от Йоан Александър нататък. Това е свързано с името на светеца покровител на династията. Румънските историци просто изхвърлят Йоан, тъй като то не се е използвало извън официалната документация. Ние пък си ги запазихме.Те това е
Comment
-
romulus написа Виж мнениеПоправете ме ако греша,но аз не знам Йоан Предтеча да е бил покровител на династията на Басарабите.На Асеневци покровител е бил Св.Димитър!По-точно историята с това "Йо" е подобна на тази с името Цезар-от лично се е превърнало в титла "цар".Въпросът е кой е бил този Йоан?Дали Йоаница Калоян,Йоан Асен ²² или Йоан Александър?
Comment
-
Grifona написа Виж мнениеА ти откъде си сигурен че Йоан Предтеча не е покровител на династията на Басарбите и на Шишмановци.
Comment
-
romulus написа Виж мнениеПоправете ме ако греша,но аз не знам Йоан Предтеча да е бил покровител на династията на Басарабите.На Асеневци покровител е бил Св.Димитър!По-точно историята с това "Йо" е подобна на тази с името Цезар-от лично се е превърнало в титла "цар".Въпросът е кой е бил този Йоан?Дали Йоаница Калоян,Йоан Асен ²² или Йоан Александър?Който има очи да чете, който има акъл да мисли.
Comment
-
romulus написа Виж мнениеПоправете ме ако греша,но аз не знам Йоан Предтеча да е бил покровител на династията на Басарабите.На Асеневци покровител е бил Св.Димитър!По-точно историята с това "Йо" е подобна на тази с името Цезар-от лично се е превърнало в титла "цар".Въпросът е кой е бил този Йоан?Дали Йоаница Калоян,Йоан Асен ²² или Йоан Александър?Който има очи да чете, който има акъл да мисли.
Comment
-
viki_1963 написа Виж мнениеИмам питане, понеже не знам, относно това "Йо" да не би да е произлязло то румънското Йон, а то да е съкратен вариант на Йоан? Извинявам се за повторението, стана заради грешно натиснат бутон
Comment
-
Thorn написа Виж мнениеТогава ходи да пригласяш на Овчаров, когато открие поредния "гроб на Орфей" или "светилище на Дионис".Който има очи да чете, който има акъл да мисли.
Comment
-
romulus написа Виж мнениеЕто няколко "ЙО"-та за размисъл!Йоан Асен ²²,Йоан Александър и синовете му,Мирчя чер Бътрън/Мирчо Стари/:
Comment
-
romulus написа Виж мнениеЕто още едно "IO" в изображение на Мирчеа чел Бътрън/Мирчо Стари/ от манастира Козия:Който има очи да чете, който има акъл да мисли.
Comment
Comment