Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Царските регалии на Калоян

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Царските регалии на Калоян

Здравейте!
    Интересуват ме изображения на знамето, короната и скиптъра на Калоян /като снимков материал/.
    Някой дали би могъл да ми помогне с линк или адрес?
    Благодаря!

Съжалявам миличка, ама от него имаме един скелет и един пръстен, но и те не са сигурни. На мен ми не е известно въобще как са изглеждали тези неща в автентичен вид които търсиш, а и дори да се намери нещо по въпроса то това няма да е истинското. Съжалявам!!!
    Знам само за едно средновековно знаме или герб и то от късното средновековие с трите лъва, което се намира в Британския музей.
    здз

Comment

Има писмено описание, но никъде не срещнах даже опит за рисунка или някакво подобие на изображение на тези царски отличия.
      Опитаха се да ме убедят че ги има, но тцък, няма.

Comment

Ами аз търсих и наистина няма. Има описания какво е получил от папата наш Калоян ама какво точно са били няма. Ще импровизираш, ама някак си е непрофисионално.
        здз

Comment

Знам, че няма /работя по това повече от два месеца/. Просто за момент се усъмних в себе си и реших да потърся още веднъж. Но писмено описание има съвсем точно.Жалко, че не умея да рисувам. Благодаря за съпричастността!

Comment

Ами може само да се предположи в случая, че нещата получени от папата са били фиктивни и не чак толкова с материална ценност. Като се има в предвид технологията от 13 век не са били някакво творение на изкуството. Ако се занимаваше с подаръците на Асен и Петър за Барбароса щеше да е по-лесно. Поне снимка на черноморско тюленче щеше да намериш в нета.
            здз

Comment

Какво да се прави, като ще строят паметник на Калоян тази година и ни направиха луди, за два и половина месеца почнахме да си приказваме сами, да сънуваме Калоян и Балдуин и т.н. С колежката се научихме да работим с различни програми за отрицателно време.

Comment

беллосллава написа
                Какво да се прави, като ще строят паметник на Калоян тази година и ни направиха луди, за два и половина месеца почнахме да си приказваме сами, да сънуваме Калоян и Балдуин и т.н. С колежката се научихме да работим с различни програми за отрицателно време.
                Бре!!!! :o
                Че то паметник на Калоян има в Търново.Защо не отидете да го видите? Тъкмо ще го щракнете с някое цифрово фото и ще го дадете на шефа си да му се радва.
                Ако не е тайна къде ще го вдигат този паметник?
                То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Е то тоя паметник се води по принцип на Асеневци и е строен по случай 800 годишнината от въстанието. Един познат от Търново каза, че като го построили единия конник паднал в реката и го вдигали с хеликоптер
                  (\_/)
                  (°_°)
                  (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

Ще строят паметник във Варна. Набират средства и ще има викторина с презентации. Ако на някой му е интересно ще пусна линк малко по-късно.

Comment

беллосллава написа
                      Ще строят паметник във Варна. Набират средства и ще има викторина с презентации. Ако на някой му е интересно ще пусна линк малко по-късно.
                      Това си е новина! На фона на общото културно рушене в Бг, да се вдигне паметник и то на средновековен владетел, направо си е медийна новина! Много похвално за варненската Управа! :tup: та.. инфото ще е интересно (поне на мен ).

Какви са тези черноморски тюлени в подаръците на Асен и Петър?

Comment

За тюлените ще трябва да питате не мен, а господина който говори за тях. А линка за, за който говорих е този: http://www.esnips.com/doc/47dae787-3...f990bc9550b/16, проблема е, че за да се гледа трябва да се изтегли. Това е една от презентаците участващи във викторината. Проекта за паметник е вече спечелен, но как изглежда......????? и къде ще бъде......???

Comment

[QUOTE=беллосллава]

Ученически проект, но много добре направен - не само техничеки, а и основан на исторически източници. Поздравления!

Comment

Това не е ученически проект, авторите са указани в края на презентацията. Децата изпълняват театрална постановка към самата презентация. Днес беше участието.

Comment

Понеже питате за тюлена. И аз бях изненадан когато разбрах за него. Историята е, че когато през българските земи преминава армията на Ф. Барбароса, Асен и Петър приемат да осигурят безпрепятствен път за кръстоносците и организиране на тържища за същите. Братята му пращат и подаръци, като един от тях е много екзотичното за времето си, а май и сега черноморски тюлен.
                              Това беше един от екстремните въпроси към студентите задаван от Даньо Андреев в ВТУ. Ако не вярвате Парабелум ще го потвърди като истински балканист минал през ситото на историческия факултет. А за по- интересно ви пускам един от любимите въпроси на Андреев по време на изпит: Какви са били очите на хан Ногай?-успех!!!
                              здз

Comment

Working...
                              X