Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Малолетни владетели?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Моите уважения към патриотизма на П.Константинов и моята въздържаност (много елейно казано) към историческото му ниво. Той е човек, който има претенцията като Дюма да използва историята за пирон, на който да закачва картините си. Дано не обиждам Дюма с това сравнение - усещам, че съм на ръба .
    Добре че - макар и задочно - вече познавам достатъчно Ги, иначе бих помислил, че иска да ме засегне.
    Математическите методи си имат приложение в историческата наука - е, не говоря за математическата фантастика а ла Фоменко, който прави изводите си чрез Paint (така ми изглеждат неговите огледални графики).

Това е шега, разбира се. Ако имате бележки и несъгласия - давайте ги, защото не частното мнение, а аргументираният спор е майката на науката. А пък скъпата ни наука има нужда от ремонти - поне тук там.

Comment

Не обръщайте внимание на Фоменко - това е човек с психични отклонения /и то сериозни/.Иначе с удоволствие чета " книгите " му когато съм в лошо настроение - винаги успяват да ме разсмеят.

Comment

Знам ли? Според мен става въпрос по-скоро за бизнес-отклонения . Народът и в Русия е луднал за сензации, както у нас, а неговите писания със сигурност гарантират пласмент в добри тиражи. Освен това с методите му може да се доказва всичко необходимо.

Comment

http://www.lib.ru/FOMENKOAT/matchr_b.txt - който има нерви да чете тука.

Comment

Не само ги имам, калявам ги... :tongue5: Уверявам те, отдавна не съм се смял така - тези хора са направо уникум. Четох писанията за българската история и бях подготвен да се ядосвам, но от тях струи такова трогателно невежество, че ... Професор Вучков категорично бе засенчен!

Наминали, значи, край надписа на Маламир и го идентифицирали със Смилец - големия малък княз! :1087:
            Как можеш да се нервиш на такова нещо?

Comment

T.Jonchev написа
              Добре че - макар и задочно - вече познавам достатъчно Ги, иначе бих помислил, че иска да ме засегне.
              Не, не, ни най-малко, просто се сетих за него...Ама народът добре е казал, че понякога "Говоренето е сребро, а мълчанието- злато." :1087:
              A strong toun Rodez hit is,
              The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

Не съм се усъмнил ни за миг, Ги :drink:

Comment

T.Jonchev написа
                  Не само ги имам, калявам ги... :tongue5: Уверявам те, отдавна не съм се смял така - тези хора са направо уникум. Четох писанията за българската история и бях подготвен да се ядосвам, но от тях струи такова трогателно невежество, че ... Професор Вучков категорично бе засенчен!

Наминали, значи, край надписа на Маламир и го идентифицирали със Смилец - големия малък княз! :1087:
                  Как можеш да се нервиш на такова нещо?
                  Прочети за идентичността на Ахил и киевския княз Светослав или описанието на падането на Константинопол през 1453 г. - това е нещо неповторимо.

Comment

Отивам веднага :wo-oh:

Comment

ОТ: Че вие Йордан Табов не сте ли чели?

Comment

Е, тука нЕма подходящ емотикон като за след Фоменко! Само взех да се опасявам, че тази част от темата ще бъде преместена в "Майтапи". То и там май й е мястото.

А кой е Йордан Табов, Митак? Не само не съм го чел, ами не съм го чул.

Comment

T.Jonchev написа
                          А кой е Йордан Табов, Митак? Не само не съм го чел, ами не съм го чул.
                          Освен, ако не бъркам името - "Падането на Стара България" (и тук мога да бъркам). Идеята е (а ла Фоменко), че България е завладявана веднъж (не си спомням обаче от турци или ромей). Изворите са копирани едни от други и това дава основание на днешните историци погрешно да приемат, че сме падали два пъти под т.нар. робство. Абе числови еквилибристики (той Табов де е математик, май доцент).

Comment

:aaa: :aaa: Тези неща явно прихващат като хремавицата.

Comment

Guy de Mont Ferrand написа
                              Не, не, ни най-малко, просто се сетих за него...Ама народът добре е казал, че понякога "Говоренето е сребро, а мълчанието- злато." :1087:
                              А писането по форуми какво е тогава? Нещо между тенекията и ръждата вероятно

А Фоменко има в Русия точно толкова привърженици колкото и Ганчо Ценов в България - не е като да няма, но чак да са много... Пък и в Русия се намират хора като Йончев :nworthy: да им развенчават митологията.

Comment

Ще ми простите отклонението (надявам се), но това нищо не е . Наскоро на форума се подвизаваше един потребител, който в чист Фоменковистки стил (така добре определен от Mitaca като "числова еквилибристика") "доказваше", че всъщонст нещата са по-сериозни - всички народи и империи всъщност копират българската история . Общо взето се занимаваше все със същата фоменковистика, но вместо Русия в центъра поставя България. Това е нещо като нихилизъм с обратен знак (но ефекта е сходен).

Comment

Working...
                                X