Абе и търновски васал не е бил. При това не съм казал, че е сърбин, щото не съм се интересувал какъв му е етническия произход. Ако е за въпрос, Иван Шишман може и да не се счита за османлия, но определено може да се счита за евреин. Както и да е - не виждам какво общо има това с църквите. Да не би да е засегната патриотична ти гордост?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Българските средновековни църкви.
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
" Както и да е - не виждам какво общо има това с църквите. Да не би да е засегната патриотична ти гордост?"
Не, не съм патриотарин, но за сърбите е национална доктрина да присвояват културното наследство на съседите си, за което има примери, станали почти христоматийни - от опитите за обсебване на помашкия фолклор чрез "Веда словена" до шопската салата (откритие на българските кулинари от 60-те години).
Трудът ви е достатъчно сериозен (за мен представлява наистина интерес), за да допущате подобни дребни грешкиLast edited by Thorn; 24-03-2011, 22:21.
Comment
-
средновековна ли е тази църква в близост до рилския манастир?
"Моята крепост беше българската нация, българският народ, моят български произход."
- МУСТАФА ШАРКОВ -
---------------------------------------------------------------------
www.ottomanbul.blogspot.com - Османски паметници на територията на България
Comment
-
Петърчо написа Виж мнение" Както и да е - не виждам какво общо има това с църквите. Да не би да е засегната патриотична ти гордост?"
Не, не съм патриотарин, но за сърбите е национална доктрина да присвояват културното наследство на съседите си, за което има примери, станали почти христоматийни - от опитите за обсебване на помашкия фолклор чрез "Веда словена" до шопската салата (откритие на българските кулинари от 60-те години).
Трудът ви е достатъчно сериозен (за мен представлява наистина интерес), за да допущате подобни дребни грешки
Comment
-
terzi написа Виж мнениесредновековна ли е тази църква в близост до рилския манастир?
http://gallery.mitov.org/displayimag..._display_media
XIX век!
Comment
-
Сеславския манастир "Свети Николай Мириклийски"
"Моята крепост беше българската нация, българският народ, моят български произход."
- МУСТАФА ШАРКОВ -
Comment
-
ей, приятел, разгледах ти сайта и тая църква не я намерих :O св никола с. сепарево (гробищна от 14-15 век)
- МУСТАФА ШАРКОВ -
Comment
-
такива каманаци за зидове не бях виждал :О"Моята крепост беше българската нация, българският народ, моят български произход."
- МУСТАФА ШАРКОВ -
Comment
Comment