Събрани фотоси на Български манастири от цялата страна:
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Българските средновековни църкви.
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Незная дали това е по-подходящо за рубрика "Без коментар" или "Бг Абсурди", но във всеки случай е рядка простащина!
Химически кенефи насред руините на средновековна църква ¹ 4 , непосредствено зад Царския дворец на Царевец във Велико Търново....
А иначе люто се сърдим и обиждаме, когато ни окарикатуряват като турски кенеф на символичната карта на Европа!...Явно има защо...
Comment
-
предпазната сграда на свети Теодор Стратилат в Бобошево се срути
http://www.e-79.com/index.php?news_id=25324
Comment
-
И да не пишеш нищо за управляващи на местно или национално ниво горчилката остава, а някой трябва да носи отговорност все пак. Такива църкви като правило съществуват в затънтени и обезлюдени региони, в които нищо положително не може да се случи. Кой е докарал дотук положението? Явно не е само едно министерство или министър, а цяла поредица, която и аз не знам откъде да започна, от 1989, 1944 или май най-добре още от 1879?! Без радикална промяна на демографското и икономическото ни развитие нищо добро не ни чака!
Comment
-
d-r V. написа Виж мнение...Без радикална промяна на демографското и икономическото ни развитие нищо добро не ни чака!Прави нещо, докато мислиш какво да правиш!
Comment
-
В такива случаи се питам къде е Българската православна църква - една от най-богатите неправителствени институции у нас?!
Реставрацията и запазването на тази църква ще е на цената на 1/3 Г-класа (любимото превозно средство на "дядо" Николай Пловдивски - движи се обикновено в конвой от три такива).Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
-
Тя само си цоца - като крупен средновековен феодал, а и като мастит капиталист - според реда и условията на съответната ОИФ. Защо й е да троши пари по съграждането на нещо, за което има дастатъчно "балъци", които да се погрижат. Естествено, после идва нейната величайша санкция (т.е. узаконяване на което) и паричките пак си потичат в същата посока...Прави нещо, докато мислиш какво да правиш!
Comment
-
На СРЕДНОВЕКОВНИТЕ ЦЪРКВИ В БЪЛГАРИЯ има обновление за църквата Св. Димитър в Паталеница, която е от 12 век.
Comment
-
Добре поне, че сте вие с Архангел, Торн, за да вършите работата на няколко научни инстититута, една цяла православна църква и куп общини. Поздравления и признателност за извършеното от вас до тук. Ако трябва да се помага нещо за официалното издаване на труда ви викайте.
Едно въпрос: не видях никъде (може и да не съм догледал) църквата Св. Георги в Перник. Тя е срещу старата крепост, но отдругата страна на пътя, по който съм сигурен си минавал много пъти. Тя ми прилича на доста стара конструкция. Вътре не съм влизал, понеже рядко я отварят. Знаеш ли нещо за нея?Истинската тирания е само тази, която господства несъзнателно над душите, защото е единствената, която не може да се победи. Тиберий, Чингис хан, Наполеон без съмнение са били страховити тирани, но от гроба Мойсей, Буда, Иисус, Мохамед, Лутер са упражнили върху душите деспотизъм с доста по-различна дълбочина.
Гюстав Льо Бон
Comment
-
На СРЕДНОВЕКОВНИТЕ ЦЪРКВИ В БЪЛГАРИЯ е качен материал за манастира Света Троица край Радибош - 16 век.
Comment
-
^^ поздравления
на някой намира ли му се повече снимки или информация за тази църква? ровех ровех, но не намерих
"Моята крепост беше българската нация, българският народ, моят български произход."
- МУСТАФА ШАРКОВ -
---------------------------------------------------------------------
www.ottomanbul.blogspot.com - Османски паметници на територията на България
Comment
Comment