Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свободни български държави по турско

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Свободни български държави по турско

Пак в същото предаване споменаха за хрониста Вардан/да не се бърка с Вардан велики/ живял през 15 век.Той пише че васални на турците,но САМОСТОЯТЕЛНИ ДЪРЖАВИ са градовете Атина,Коринт,Венецианските градове в морея и три града на север СМЕДЕРЕВО, СВИЩОВ, ЛОВЕЧ.
    Тия градове/северните/ отдавна се знае че са превзети от Селим 2.
    Откога аз ви говоря че е нямало турско робство ,а контиминиум /съвместно управление/ на България от турски И БЪЛГАРСКИ власти,ама вие не вярвате,а дано сега повярвате на арменския хронист.
    www.bgnauka.com/forum ТУК Е ИСТИНАТА!!!

"...защото езикът на селянина му е даден, не за да плещи, а за да лиже ботуша на господаря...и ако той не лиже този ботуш, който трябва, този език следва да бъде изтръгнат....

Първо би ми било много интересно да дадеш някакъв линк. Ще прочетем, ще видим.

Иначе по това време Атино-Тиванското херцогство е било васално на османците, градовете в Морея не са били /Венеция никога не е била васал/.

Това сведение евентуално ни говори за запазена относителна самостоятелност на някои области от бившето българско царство - т.е. някои от болярите са запазили властта си като турски васали. Преобладаващите досега теории рисуват същата картина, но от този Вардан бихме получили и някаква конкретика. Иначе никой не е отричал "християните спахии", разни местни кнезове, "първенци" и направо "боляри" доста време след завоеванието.

Специално за Ловеч съм чел някъде, че е бил само васален и е бил превзет чак през 1449.

При всички положения тези владения не са били "свободни".

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

Линкове няма как да ти дам понеже това го чух по телевизията.Час по България на Павлов
      www.bgnauka.com/forum ТУК Е ИСТИНАТА!!!

"...защото езикът на селянина му е даден, не за да плещи, а за да лиже ботуша на господаря...и ако той не лиже този ботуш, който трябва, този език следва да бъде изтръгнат....

Comment

Моето семейно предание тъврди, че водим произхода си от цар Иван Шишман и неговия син княз Фружин. Затова искам да те питам - името Фружин Асен почива ли на някаква семейна традиция или е избрано от теб съвсем произволно?

Comment

Здравей, княз Стратемирович.
          Разкажи нещо повече за себе си.
          Много ще ти бъда благодарна. Интересува ме развитието на родовете на Българските царе

Comment

Царица написа
            Здравей, княз Стратемирович.
            Разкажи нещо повече за себе си.
            Много ще ти бъда благодарна. Интересува ме развитието на родовете на Българските царе

княз Стратемирович написа
            Моето семейно предание тъврди, че водим произхода си от цар Иван Шишман и неговия син княз Фружин. Затова искам да те питам - името Фружин Асен почива ли на някаква семейна традиция или е избрано от теб съвсем произволно?
            Никът на Фружин е съвсем произволен. мога да го кажа като негов приятел, щото пък той ся не влиза много много в БС. Просто много се интересува от тази личност и затова така се пише по форумите.

THE LABARUM

sevot yhtils eht dna ,gillirb sawT`
            ebaw eht ni elbmig dna eryg diD
            ,sevogorob eht erew ysmim llA
            .ebargtuo shtar emom eht dnA

Бе сгладне и честлинните комбурси
            тарляха се и сврецваха във плите;
            съвсем окласни бяха тук щурпите
            и отма равапсатваха прасурси.

Comment

Working...
            X