Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Линкове по раздела

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Линкове по раздела

За да не се пускат теми, в които има само един или няколко линка, предлагам да слагаме по-интересните връзки тук. Хем ще са събрани и по лесни за преглед, хем няма да има "кухи" теми из раздела.

Поводът е, че сложих на рапидите част от БВИ, т. 2 - стр. 15-29, т.е. за превземането на Преслав и Дръстър от Цимисхий. Няма обаче да го презаписвам, тъй че който вземе, вземе.

Ако бих могъл да постна нещо на английски: Отговорите на папа Николай I на въпросите на княз Борис
    Българската държава започва да се изгражда и с това започват проблемите.
    Бисер от кандидат-студентската кампания
    по история на СУ 2006

Comment

Струва ми се, че на Крориана сложиха този том от ЛИБИ и вече има отговорите на папа Николай на латински и български.

Comment

Galahad написа
        Струва ми се, че на Крориана сложиха този том от ЛИБИ и вече има отговорите на папа Николай на латински и български.
        Хмм, не съм го забелязал. Видях само линк към това, което и аз постнах. Ако можеш да дадеш линк и към български превод ще е супер, защото този английски там хич не е на просто ниво!
        Българската държава започва да се изгражда и с това започват проблемите.
        Бисер от кандидат-студентската кампания
        по история на СУ 2006

Comment

На Крориана сложиха ²² том на Латински извори за бълг. история във формат djvu. Който няма програмката, може да намери линк в темата за тех. помагала тук на форума. В този формат книжката е по-малко от 6 МВ, докато същото в JPEG е около 60МВ. В томчето има свързани с бълг. история откъси на латински и бълг. език - Писмата на папа Николай ² (вкл. отговите до Борис ²), на папа Йоан V²²² (не е папесата), папа Стефан, Йоан Х, откъси от хрониките на Регинон, Титмар, от Фулда...

Comment

Working...
          X