Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Българите-загадката на една конспирация

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Българите-загадката на една конспирация

    Живи ли са българите, кои са те, за6то модерната теория за произхода им е основана на догадки, а в съ6тото време доказателствата се пренебрегват? Политика ли е това?
    За6то търсим корените ни в езика ни, например?-Съ6тествуват безброй много езици-забравени и живи. Когато се сформират държави, се сливат и нации. Никой народ не е изникнал от една земя, в следствие в което е основал държава. О6те пове4е векове назад.....В крайна сметка се сливат и езиците. По този на4ин коренът на народа се губи. Съ6то така, не е нужно народа да умре за да из4езне езикът му. Българският език по времето на Хан Аспарух, например, е бил съвсем разли4ен от този в момента (а тогава е била "основана" Българската държава). О4евидно езикът еволюира заедно с народа, без зна4ение дали се дължи на вън6ен фактор или не. В момента езикът ни е съвкупност от какви ли не други езици, вси4ки от които са американизирани. Да вземем например македонският език. Да не би някои да си мисли 4е е имало такъв език по време на истинските македонци??? Дори и да е вярно 4е сега6ните македонци са питомници на средновековното "племе", езикът им показва друго. Мисълта ми е, 4е езикът не е надежден фактор за оприли4аването на един народ (напротив-много е подвежда6т). Следователно може да се изклю4и това сравнение, което на6ите "у4ени" правят с изто4ните езици.
    Съвсем се отклоних от темата.......Мисълта ми е, 4е българите в този вид, в който сме ги у4или по у4ебниците може дори и да не съ6тествуват ве4е. Сега6ните българи са един полити4ески продукт, едно програмиране. За6то се отри4а турското робство, за6то сега ни знаят като славяни (противопоказно е с която и да е теория за на6ия произход)???? Вси4ки надписи споменава6ти за нас не стават ли за доказателство??? В тях става пределно ясно 4е не сме свързани с изтока и тн. Както и да е, това е казано и обосновано , няма да го повтарям. За6то тогава толкова се акцентува върху езикът и религията??? Относно религията, скоро 4етох една статия и ми стана много интересно следното. Твурди се 4е първото ни знаме е конска опа6ка (поне така съм го у4ил аз). Това оба4е се контрастира с изто4ните и ислямската религия (отново-това ве4е е споменато, няма да го повтарям). Идва въпросът дали наистина това е бил на6ият символ. малко вероятно.
    Както и да е....целта ми бе6е, по скоро, да задам някои противоре4а6ти се въпроси, отколкото да развивам теории....Променя ли произхода ни покръстването? За6то сме славяни след като имаме съвсем разлина вяра, най-малко? И как един цял народ изведнъж ре6и да си смени религията? Не зву4и ли малко налудни4ево?
    Имам много въпроси, които може би нямат отговор, но 4акат обсъждане. Еми, 4акам коментари и мнения за каквото и да е......

    #2
    За произхода има мораториум (да не е изтекъл ?). И не търси конспирации там където не можеш да ги докажеш. А въпроса с покръстването, славянизацията (или т.н. претопяване е дискутиран май доста). А с езика, ако ще се захващаш май пак има тема, освен, ако целта ти не е да вържеш всичко в едно (тона ми е приятелски, а не менторски, както може да изглежда, просто....... съм се опарил) , а това си е цяла конспирация .

    Comment


      #3
      ъъъъъ, само да кажа, че тук ухае на ключ, още преди да се е появил самият той.

      себер (или цебеп???, а вероятно "север"??), прочети малко из форума... и ползвай буквичката "ч".

      Comment


        #4
        И "ш", "щ" ...
        Quae fuerant vitia, mores sunt.

        Comment


          #5

          Comment


            #6
            Българите са живи - по последни данни са около 8 милиона. Защо историята от преди ПБЦ е само догадки - поради липса на точни запеси и противоречащи си в някои случаи свидетелства на външни източници. Доказателства се пренебрегват - защото все по-често основно доказателство за една теория е количеството гланц по хартията на която е печатана и доколко отговаря на националистичната нагласа на необразованото младо поколение (а като добавиш и разни тайинствени символи изглеждащи cool - нещата стават просто прелест). Политика ли е това - не мисля. В момента имаме такава политика , че само историята и липсва. Освен ако не приемем че има анти-български световен заговор за изкривяването на историята, та да не би Българите да се възгордеят от славните си предци и да изринат света за да въстановят великата Българска планетарна империя, изчезнала заедно със динозаврите поради природен катаклизъм. Смешно е - незнам как въобще някой вярва в това.
            Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

            请您死在地狱般的阵痛
            [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
            きさまはしんでくださいませんか
            [kisamawa shinde kudasaimasenka]

            Comment


              #7
              :wo-oh:

              Заключва се поради идиотизъм.
              albireo написа
              ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

              Comment

              Working...
              X