Съобщение

Collapse
No announcement yet.

При конфликт в македония...

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    При конфликт в македония...

    Интересно ми е, при бъдещ конфликт в македония, (говоря за конфликт с Албания) как ще реагира България и ако се очертава победа за шиптърите въобще ще им помагаме ли? Нали са си българи, ако да как, ако не защо.. Също ме интересува как ще реагира народа, ако се стигне до такава сутация, дали са останали идеалисти или?
    Послепис: Съжелявам за дългата тема, обаче наистина ме интересува. (а може и да ме засегне пряко, млад съм.)
    Кръвта из нашите гърди
    не е съвсем изляна!
    Народе, цял стани! Иди!
    Че Македония въстана.

    #2
    Безумна тема. Народа няма да реагира, щото не му дреме за чуждите глупости. Виж модераторите, сигурно ще се обадят

    И "съжАлявам" идва от "жал", не от "жел"
    Quae fuerant vitia, mores sunt.

    Comment


      #3
      Много интересен въпрос но като страна от ЕС и НАТО България не може да направи ниЩо реално по въпроса ,освен да подкрепи македонците с помоЩта на дипломацията,а и Албания иска сега да глътне Косово и едва ли има възможност да се впусне в такава авантура Целият конфликт би бил под контрола на ООН който Ще отсъди прекратяване на огъня и изпраЩане на миротворци, Ако истинския ти въпрос е дали в такъв момент България има възможност да анексира Македония ¿?то това би била най смелата постъпка на наШите политици след тази на Съединението.Тогава ако са интелигентни ,македонците биха гласували за присъединяване към бълг.държава при един определен от ООН референдум и така биха влезнали в ЕС неЩо което много искат,но такъв референдум не би бил подкрепен от САЩ и някои европейски страни.И на Балканите би могла да цъфне поредната криза ..........

      Comment


        #4
        Всяка страна сама си гради историята. Някой в този форум, май беше Голъм, беше написал, че: "националното самосъзнание, не се предава по генетичен път".
        Македонците, или поне тези които в момента диктуват нещата в Македония, не се считат за българи. Явно техният начин да се самоопределят, задължително включва антагонизъм към България - а и не само към България. Вдигащите шум псевдо-историци и от двете страни само влошават нещата. Толкова за въпроса ти, дали има идеалисти.
        А иначе как ще реагира България в такава ситуация е сравнително предвидимо. България вече не е напълно незвисима, както примерно в краят на 19-ти и началото на 20-ти век. Предполагам, че ще следваме политиката на ЕС, като доколкото имаме тежест, ще накланяме везните в полза на Македония. Да не забравяме, че една сериозна българска помощ във формата на военна продукция, храни и финанси за Македония, може да реши такъв малък конфликт.
        Ако въпроса ти е, дали проблема ще се решава от български войници, ще те разочаровам, но не виждам изобщо такъв вариант. От една страна ще е невъобразимо сложно политически, а от друга армията ни не е това, което беше до средата на 90-те години, когато можеше да реши такъв конфликт в рамките на няколко дни. Нарочно се въздържам от примери от типа на Сърбия-Косово и Гърция-Кипър.
        This is my signature. There are many like it but this one is mine.

        Comment


          #5
          Офтопик: Августе прости ми за неграмотноста ми, нищо че младото поколение го възпитават по-старите хора... Мога поне да кажа, че се интересувам от история и политика и при възможността някой да разбере нещо от недотам граматическите правилни коментари може да стане интересен диалог.
          По темАта: Не очаквам чудо, но темата е точна и надявам се някой да ми даде някакво примерно (възможно) развитие на събития, като се има в предвид не само България, а и благородните (ха) ни съседи, ООН, Нато и тн....
          За армията, ясно че няма да я бъде, но искам да коментирате възможността за български доброволци, легално и нелегално прекарвани през границата. :p
          Кръвта из нашите гърди
          не е съвсем изляна!
          Народе, цял стани! Иди!
          Че Македония въстана.

          Comment


            #6
            Недей да търсиш екшън в ситуацията, а си помисли какво може да направи България, без да се налага да жертва политическата си стабилност и многообещаващи младежи, като теб, за една съмнителна кауза.
            This is my signature. There are many like it but this one is mine.

            Comment


              #7
              македония съмнителна кауза? Да, определено, идеята ми е, че е справедлива кауза.
              Кръвта из нашите гърди
              не е съвсем изляна!
              Народе, цял стани! Иди!
              Че Македония въстана.

              Comment


                #8
                Такива кръчмарски теми не на този форум.
                albireo написа
                ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

                Comment

                Working...
                X