Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Странна карикатура

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Странна карикатура

Нещо не мога да осмисля какво точно представлява тази карикатура:

albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Странна карикатура

И аз не мога да я схвана! Кви са тия двамата отзад? Абе да не е нещо за Първата световна ... :?
    Si vis pacem - para bellum!

Comment

Тука пообсъдихме с Рамблер нещата и решихме, че тия двамата на заден план трябва да представляват Гърция и Сърбия (това е първият вариант) и вероятно става въпрос за Балканските войни и разположението на силите през ПСВ.
      Вторият вариант е, че става въпрос за времето след ПСВ (и тогава това са Гърция и Съюзниците (Франция)). В духа на Гръцко-Турската война и ония инцидент.

Comment

Това отзад са сърбин и грък. Става въпрос точно за Първата Световна Война....
        Нямам коментар
        Нека Всевишний укрепи десницата на народа и войската, за да запази честта, правата и славата на Отечеството и на избраний от народа монарх. Да живее България!!!

Comment

Точно сърбин и грък са.Аз си мисля, че това е плакат от времето на ПСВ
          То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Мисля че става въпрос за ПСВ, а отзад са грък и французин.
            При всички положения трябва да е ПСВ.
            Alliis laetum, sibi sapiens.

Comment

daaa,nali sme sauznici s turcite prez WW1 ta tova sa na6 i turski voinik na preden plan ,a ozad sarbin i grak.ot kade e tazi karikatura?

Comment

a

da i az mislq 4e za tova stava duma......
                a i karikaturata moje da e v drug stil primerno ne6to ot roda
                po dobre s turcite ot kolkoto ot hishticite "bratq" hristiqni
                syrbi i gyrci

Comment

Няма нищо общо с това, че са "братя християни". Няма спор, че на преден план са българин и турчин, а на заден грък и сърбин (възможно е и да е французин, както пише по-горе)...
                  "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

И други затворници
                  нека четат пред вратите
                  нашата памет остъклена
                  с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment

Ела аго, дай ръка за ръка , остави ония двамата
                    Нали знаеш , който ножъ вади отъ ножъ че пукне

според мен си е точно това.........все пак е карикатура
                    Българин с турчин назаден план сърбин и грък ( Нали знаеш , който ножъ вади отъ ножъ че пукне)
                    Извадиха ли ни нож Сърбите и Гърците?
                    взеха ли си територия взеха си, толкова че станаха двойно по-големи

Comment

Съгласен съм, но грешиш, че е защото са християни.
                      "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

И други затворници
                      нека четат пред вратите
                      нашата памет остъклена
                      с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment

Щяхме с тях да делим -да си вземем изконните земи от "болния човек" на
                        Балканите..какво се получи всички си взеха , а ние изгубихме не само български войници по бойните полета , а и територии които вече си бяха наши..

То май по-добре да бяхме с турците да бием гърци и сърби :twisted:

Comment

Е, то това не е тяхна "грешка", а по-скоро свидетелство за некадърността на тогавашната ни дипломация. Обикновено с юруш и на добра воля не се решават международни проблеми от какъвто и да е характер (или се решават - но със сходни резултати).

Comment

хъм-хъм

Според мен и дипломацията не толкова виновна до някъде я оневинявам ..Просто всичко е било решено далече от София, а за това , че не е свършила почти никаква работа то си личи по 111 000 кв. километра които ни останаха за сега.
                            А за юруша си много прав така е :tup:

Comment

Working...
                            X