Съобщение

Collapse
No announcement yet.

публикация за Именник на българските владетели

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

публикация за Именник на българските владетели

В края на октомври т.г.случайно попаднах на 2 публикации/ и приложение/на тема произход на Именника с автор Асен Чилингиров.За съжаление те бяха копирани без автентичните заглавия и без посочване на медиата където са публикувани.
    Имам основания да мисля ,че са били отпечатани във в-к ПРО&АНТИ в теченията за 2004,2005 или настоящата 2006/по-скоро 2006 ?/.
    До този момент обаче усилията ми да открия необходимата ми информация са безрезултатни.И затова съм .

Моля който има възможност да ми помогне.
    Уточнявам че се нуждая само от заглавията на публикациите и датата/+номера/ на броя в който са поместени

Не бих могъл да помогна с броеве на вестник, но оригинала на това, за което говориш, най-вероятно може да се намери в сборниците НУК (НУНК) - Чилингиров има доста публикации там.
    Не зная за какво точно ти е необходим материалът, но за всеки случай: в основните проучвания върху "Именника" никакво мнение на Чилингиров не съм срещал, което ме кара да мисля, че публикациите му по тая тема не са приносни - разбира се, може и да не съм прав.

Comment

Добре дошъл, Старинар

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

Не,публикациите не са на Стилиан Чилингиров.Техен автор е нашия съвременник проф.д-р Асен Чилингиров,специалист по история на изкуството.От 1964 г.живее в Германия.И неговите публикации не са приносни ,макар и твърде претенциозни.
        Впрочем затова и търся информация за заглавията и пр.защото текста имам ,но няма как да коментирам "приносите" му без да знам...заглавията.
        На всеки случай ,благодаря за отзивчивоста.

Добре заварил Thorn
        Last edited by starinar; 11-11-2006, 14:02. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

О, да, извинявай. Явно не съм чел внимателно. За Ас.Чилингиров не мога да помогна.

Comment

Working...
          X