If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Готино сайтче, само че е кофти, че някои неща ги има само на английски! То сигурно авторът ще ги оправи, ама е гадно, че сайт, посветен на българската история се пише първо на английски; трябва да е обратното!
A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
Хмм...не мисля, че трябва да е на обратно. Всъщност няма особено значение. Има дотолкова доколкото се съобразяваш с таргет групата ти. Принципно от никъде не следва, че един интернет сайт, продукт на глобалната мрежа, посветен на българската история, трябва да е основно на български да е стартиран на български. Ако един поляк прави сайт за българската история, предназначен за китайци напр., трябва ли да е на български? (примера го давам съвсем фигуративно). За целта си има съвременна lingua franca и guess what, това съвсем не е български . Както казах по-горе, тези неща нямат особено значение, всичко зависи от това кого целиш да достигнеш с посланието си.
Аз например не съм особено въодушевен от идеята да образовам моите сънародници на определени исторически теми; предпочитам да го правя с хора, които хептен си нямат представа от българска история (или познават само един тип историческа гледна точка, която е коренно различна от българската).
Малко снимки от последното ми пътуване до Долната земя. Маршрутът ми беше Скопие, Прилеп, Битоля, Ресен, Претор на езерото Преспа, пак Ресен, Охрид. Снимките са правени с джобната ми сапунерка, за което благодарим на компанията Canon.
Блогът "История на Македония" е вероятно едно от най-брилянтните изпълнения на анонимното и некомерсиално родолюбие у нас За разлика от мнозината "патриоти", които правят /и/ бизнес от националната кауза, авторите на http://macedonia-history.blogspot.com вършат всичко на добра воля. Отдавна го следя и гласувах за него в т.нар. Патриотична мрежа.
Единият актьор малко пообърка две думи. Но като цяло, са се справили блестящо с българския.
Ето и великогръцката гледна точка за населението на БЮРМ и за бугарите-татари: http://www.youtube.com/watch?v=bq12AUsQvIk&NR=1 Един незабравим хит на Желязната дева, или Девствената ютия... няма значение... Национал-мастурбацията (както би се изразил albireo) явно не е български патент.
великогръцката гледна точка за населението на БЮРМ и за бугарите-татари
ИЦА! Превъзходно! Ето отговора, не остаха наще питания всуе! Славо-монголци! :sm113: :lol: :lol:
Особено величествено по своята простота и яснота е сравнението на 4:35 /Люпчо Георгиевски/ с 4:42 - `българина` с чалмата. :sm113: :sm113: :kill_myse
"Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment