Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Българските войскови части и подразделения в северозападна България

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Българските войскови части и подразделения в северозападна България

Здравейте, всички вие, които отдавна сте се регистрирали в този страхотен форум! Понеже съм "новобранка", ще ми е необходимо малко време, докато се ориентирам, но сън крайно любознателен и желая да науча много за българската история - това ми е любима тема за разговор, това ме интересува като цяло (разбира се, интересувам се и от
    световна история) и в крайна сметка тази година ще кандидатствам именно с история!
    Да си призная, цяла вечер търсих нещо в Google и не само там, но нищо не намерих. Това, което ми трябва е информация за българските войскови части и подразделения в северозападна България (по-точно около Враца и Монтана (познат навремето с името Фердинанд)) и това,
    което се е случило с тях - военните действия, които са водили по време на Втората Световна Война. Причината да се интересувам именно от тези военни части и тези градове е следната - дядо ми, Бог да го прости, е участвал в Отечествената война (доколкото знам - в първата фаза). Той ми е разказвал много интересни случки от неговия военен живот, като съм почти сигурен, че той е служил именно в гр. Фердинанд.
    Ако някой може да ме осведоми за нещо важно и да ми даде някаква значима (вярвам не само за мен) информация, ще му съм искренно благодарен!
    Калоян Колев Байчев, гр. Добрич

Black Hawk, поразгледай наоколо. Има много теми в отдел "Българска История", както и в "ВСВ". Особено тук:
    "No beast so fierce but knows some touch of pity."
    "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Защо не провериш във Военния архив във В. Търново. Повече подробности за достъпа до информация можеш да откриеш в страницата на у - ние "Архиви". Би било добре, ако разполагаш с повече подробности за дядо си:напр. година на раждане, военната част в която е служил. Ако твоят дядо е от Добрич би следвало да е бил мобилизиран в 46 добрички пех.полк. Много добруджанци може да се открият в 8 приморски, 31 силистренски пп, 8 конен полк.
      SEMPER AGRESSUS

Comment

Working...
      X