Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Музеи във военни поделения

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Музеи във военни поделения

EAMCI steht für: Europa-Arbeitsgemeinschaft für Mensch-Computer-Interaktion Die Nutzung der Möglichkeiten des Computers in einem multikulturellen Kontext und ihre gesellschaftlichen Implikationen – hierzu bietet sich der Standort Bulgarien an der Grenze von Orient und Okzident idealerweise an. Der fortschrittliche Einsatz von Computern, insbesondere die neuen Chancen des Internets für Marketing und politischen Dialog, sollen hier aufgezeigt […]

Въоръжение и бойни припаси, които са в големи количества, се реализират на пазара. Но отделни единични образци се пазят в поделение 22060 във Велико Търново и остават като музейни експонати. В старопрестолния град има склад с образци въоръжение. Те не са приведени в музеен вид, а са си действащи. Той съдържа много образци стрелково оръжие, има и оригинални образци и уникати, подарени на наши министри на отбраната, заместник-министри, началници на ГЩ.
    В поделение 24480 в Ловеч е Музеят за боеприпаси. Той е открит от вицепрезидента Ангел Марин. Според подполковник Красимир Петров това е единственият музей не само в БА, но и въобще в армиите по света. Има и специално хранилище за действащи образци бойни припаси.
    В Ловеч има и музей на въоръжението и техниката, където се пазят образци от ракетната техника.
    Във Велико Търново има и един своеобразен полеви музей, в който са разположени десетки образци въоръжение на открито. Тук се привеждат в музейно-стационарен вид всички образци оръдия и друго въоръжение и оттам се предоставят след заповед на министъра на отбраната на общините.
    We don't see things as they are, we see them as we are
    ---Anais Nin----

Музейна сбирка има и в авиобаза Балчик, дислокацията на бившата 6 изтр. авиобаза. Вервайте, чудесна експозиция.
    SEMPER AGRESSUS

Comment

Ето тук има нещо интересно - http://www.vi-books.com/vis/vis4_2/15.htm абе дори е най-добре да поразгледате всички списания, които ги има в сайта на ВИС - http://www.vi-books.com/vis.php там мисля че имаше и други подобни статии.
      Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

много е хубав музеят на инженерните войски. намира се в Свищов, но е под попечителството и грижите на 55-ти инж полк (Белене)...когато го видях бях трогнат да видя как в тези мърляшки и безбожни времена се прави нещо безкористно и с любов.

Comment

Доста от по-старите части си имат музеи. Там има оръжие, старите униформи, текста та полковите песни... Е, не блестят с богатстно и уредба - но все пак ги има.

Comment

bene къде се намира този музей на инженерните войски в Свищов, кажи ми точен адрес ако можеш, ако ли не поне ме ориентирай някак си.
            Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Shelenberg написа
              bene къде се намира този музей на инженерните войски в Свищов, кажи ми точен адрес ако можеш, ако ли не поне ме ориентирай някак си.

ами доколкото помня е на края на Свищов. водиха ме и не знам точно пътя по който се стига там, но със сигурност който и да питаш от инж бригадата (вече полк) в Белене всеки ще ти каже къде е точно музея.

Comment

Working...
              X