Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Празници на българското войнство
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
То си беше Стара Традиция, славният 18-ти Етърски да отиде на мемориала в Тутракан на 6 май и за да почете падналите синове на Майка България.
Тази година към нас е присъединиха и колегите от Силистра-тъй де дето се казва, те трябва да са домакините.
Тръгнахме рано и към 10 и кусур бяхме на Славното място.
Началник беше Иван
Както винаги имам навика в строя да правя снимки отдясно и толяво.Тази е отляво, щото бях най-десния
Старият фелдфебел проверяваше строя
Милен Македончето слагаше щика
Докато в същото време Иван се оплакваше то редник Х
Тази година в ритуалът бе вкаран нов елемент-Палене на вечния огън.
Групата по паленето тренираше също
А пък аз се възхищавах на този щик.Бат`Кольо ще се произнесе за него
После отренирахме атака "На Нож"
Срашно е да стоиш пред щиковете на Манлихерите
Колегите от Силистра също се готвеха
Неустено времето дойде и под строй тръгнахме към Мемориала.
Захеме мястото си и панахидата започна.Знамето бе осветено.
За съжаление се оказахме единствената военна част на това място и на този ден.
Българската армия отадвна бе заминала в Историята.
След Церемонията сес нимахме за спомен с Кмета на Тутракан
Прибрахме оружието
И отидохме да чукнем наздравица с кмета
После бяхме поканени да опитаме агнешкото с ориз, докато в същото време НВИМ София раздаваше боб чорба
Седнахме по войнишки на земята,биричката бе студена, винцето на колегите от Силистра също
Времето неусетно летеше, а днес на търновци им предстоеше да поставят рекорд по мероприятия.
Преди тръгване се преоблякохме за Възстановката на Червен
То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Изгледате страхотно във униформите ви и със "бердани" и "манлихери" (нали?) Parabellum!!! Супер!
Много ми е жал, че мен ми нямаше там със моята българска униформа от ВСВ... Бих допълнил още една епоха.
Честитам! И вдигам чашата за Георгьовден и за българскитие юнаци от миналото и от сегашния ден.
Comment
-
Parabellum, , благодаря!
Виж тук:
Участники болгарского военно-исторического общества "Традиция" (Национално дружество "Традиция") в летней полевой форме 18-го Этырского пехотного полка (18-ти Етърски пех. полк) на смотре в городе Тутракан 6 мая 2010 по случаю Дня Св. Георгия, который отмечается в Болгарии как День храбрости и…
Comment
Comment