Съобщение

Collapse
No announcement yet.

3 март - За и Против

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

3 март - За и Против

Вижте пускам тази тема с огромен камък заегнал на сърцето.
    Как се роди всичко . Говоря си днеска с една приятелка и й честитя празника , при което тя ми заявява че това не е празник , а "погребение на Българската Култура" ,"черен ден в Българската история " ???
    Това ме озадачи . Тя каза още че Русия не е била нужна на България и т.н.
    Естествено аз не съм съгласен с това и си поговорихме
    Но после реших да се допитам и до вас . И така какво мислите:
    Щяхме ли да се осводим без братушките и кога . И дали тяхната помощ не донесе ново робство : културно и прочие !
    А и още - с тази тема не търся мнения на експерти , цифри , брой войска и прочие , а просто вашето мнение !
    "Ако светът може да бъде по-добро място , то да направиш добро се смята за провал . Не спирай , Не се предавай , Надбягай Себе си ! "

3 март - За и Против

hahahahahahahahahah na vseki koito podkrepq tazi priqtelka shte mu kaza samo edno:
    toi e ******************
    zvezdichkite sa prekaleno neprilichni
    ako q nqmashe rusq sega shtqhme da si vikame efendi ili neshto takova
    http://www.imotisofia.bg/

Comment

Ти къде си роден бе, в България или в Русия. Я се засрами бе, българин се звани...

Ето от такива хора ме е срам.
      20ти декември преди излитане, Спаич към техника си :
      "Иване, сега кръв ще се лее!"

Comment

Жалко че твойта приятелка мисли по този начин.Не е допустимо само заради някакво русофобство да отричаме това което е направила Русия тогава/с една или друга цел...подчертавам/,като резултата е налице-България е свободна от турско...нека го наречем присъствие.На мен ми е ясно че България като малка страна винаги ще има шанса да попадне в нечия свера на влияние-без значение чия/и в повечето пъти това става без съгласието ни :twisted: /.
        Дали бихме се освободили без помоща на Русия-не и в следващите 50 години/колкото и да е западнала турската империя тогава тя е имала изключително модерна за времето си армия-най-малкото добре екипирана/И скакво ще се освободим-с революционни песни и биене по гърдите ли?Надали.
        Просто много хора с русофобски възгледи са склонни д аотричат всичко сторено от Русия само защото са ги карали зорлем да учат езика в училище/а аз се справям сравнително добре с него и това ми е от полза/.

Колкото до това дали Русия ни е освободила само от славянска обич-спорен въпрос -не съм убеден но са ни освободили все пак... :twisted:
        Състраданието е слабост...

Comment

фон Цеков е прав.Русия ни е освободила все пак.А колкото до сферите на влияние нека все пак да погледнем фактите.
          След детронацията на Батемберг и избирането на Фердинанд за български княз,България изпада в дипломатическа изолация.Та питам аз зле ли ни е било тогава?
          Благодарение на един ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН-Стамболов,нашата страна не само преодолява политическата криза, но и кара цял свят да заговори за Икономическото чудо на Балканите.
          И това все пак го дължим на.......Русия, защото ни ОСВОБОДИ
          То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Май не ми оставихте нищо за добавяне . Подкрепям ви напълно :tup:

Comment

И аз ви подкрепям мочета :tup:
              Спасибо Вам, Георгий Константинович, за то, что спасли Россию! Вечная вам память!

Comment

:lol: :lol: :lol:
                Нека всички се подкрепяме, бе момчета, така всичко ще е ОК. И слушайте Първанката:"Без 3-ти март 1878г., нямаше да има 6-ти септември 1885г. и 22-ри септември 1908г.!!!" :lol: :lol: :lol:
                Глупост след глупост!!!
                Те руснаците са "освободили" и Полша в началото на ВСВ
                Нека Всевишний укрепи десницата на народа и войската, за да запази честта, правата и славата на Отечеството и на избраний от народа монарх. Да живее България!!!

Comment

Те кого ли не освобождават.Аман от Освободители.Сега да видим САЩ от кого ще ни освободят :evil:
                  То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Мисля че сравнението с Полша е най-малкото неуместно. Все пак след Руско-турската война България е почти свободна държава (и ако беше зависима от Русия, нямаше толкова бързо да заеме анти-руски позиции, нали). Така че хайде да не прекаляваме с оплюването - тъй или инак именно след тази война се възобновява българската държавна традиция, така че не виждам коя друга дата е подходяща за национален празник или за отчитане на възобновяването на България. Само не ми споменавайте 1908 - това е до голяма степен формален акт и значението му е значително по-малко.
                    Така че - ако искате русофобствайте си колкото ви душа желае...

Comment

Виж сега Голъме, аз просто мразя границите до които стига човешката глупост. Както и да го гледаме този 3-ти март е празник по повод на нещо, което след 120 дни вече не съществува. Нашето освобождение е просто ресултат от поредната руско-турска война и нищо повече. Те горките руснаци, така и не стигат до проливите. А именно това е главната им цел. Нашето освобождение идва малко между другото и след като започваме по-късно да се опитваме като суверенна държава да водим собствена политика, руснаците късат дипломатически отношения с нас. При равни други условия, в този момент можеше да ни обявят и война. Това за щастие не става.
                      По въпроса за националния празник - това определено трябва да е 6-ти септември. Тогава се осъществява нещо от самия български народ. Моментът, в който вече националната идея е изкристализирала, излезла е на първео място и е обединила всички под своето знаме. Дототгава няма такова животно като България. Ние пак сме с отнет суверенитет.
                      Сравнението с Полша е по-скоро използвано от мен да покаже само и единствено един аспект на Руската дипломация и най-вече обосновката на съвеските действия на чужда територия. След напшадението на Германия срещу Полша, руснаците тръгват да "освобождават" "братята поляци" и се срещат с немските войски. Следват песни и пляски и дружно пиянство, а поляците са шокирани. Та нали Източна Полша е освободена от СССР? :lol: :lol: :lol:
                      Нека Всевишний укрепи десницата на народа и войската, за да запази честта, правата и славата на Отечеството и на избраний от народа монарх. Да живее България!!!

Comment

Така ... и аз съм съгласен, но искам да добавя следното:
                        Дали в този момент бихме могли да се освободим сами? Ами резултатите от априлското въстание? А знаете ли колко жертви дават руснаците по време на тази кампания?
                        Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                        Проект 22.06.1941 г.
                        "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

И аз

Ми като са некадърни ще дават. Доста грешки допускат и ако турчетата бяха малко по-смели и добри войници (екипировката им си е на ниво)щяха да ги натупат
                          XV mile the sea brode is
                          From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Хм, защо сте толкова злобни :evil: каквито и цели да е следвала Русия, фактът е, че руските войски слагат край на турското робство (отказвам да му викам присъствие пък...) Друг е въпросът, че според някои българите не са искали да бъдат освободени...има много впечатления на руски войници и генерали, когато навлизат в БГ, че даже в Германия няма такива селища каквито има тук......обаче това според мен са били единични случаи и това, че руските войници са живеели в мизерия не е български проблем. но истината е, че трябва да благодарим на тези загинали руски, финландски и румънски войници, които оставят костите си тук, защото тях слабо ги е интересувала каква е била политиката на съответната страна. реално, те си дават живота за освобождението на България и това, което демонстрират тук част от вас е ужасно неблагодарно
                            Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
                            каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
                            каквито са мислите ти,такива са делата ти,
                            каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.

Comment

Originally posted by "messire Woland"

Така ... и аз съм съгласен, но искам да добавя следното:
                              Дали в този момент бихме могли да се освободим сами? Ами резултатите от априлското въстание? А знаете ли колко жертви дават руснаците по време на тази кампания?
                              Така, стигаме до един интересен момент, а той е :"Дали в този момент бихме могли да се Освободим?"Отговорът е НЕ
                              Първо-Нямаме достачно сили да сторим това
                              Второ-във военно-техническо отношение сме доста назад-все пак ще трябва да воюваме с една от най-добре въоръжените армии в света
                              Пример:
                              " Когато през 1872г.след провала при Арабаконак и разкриването на ВРО от страна на Димитър Общи,Любен Каравелов иска от Апостола да се обяви незабавно въстанието.Васил Левски категорично се противопоставя, като заявява,че в този момент Организацията разполага само 2500 пушки и около 350 револвера.От тези пушки само 250 са от т.нар.съвременни системи т.е. със задно пълнене,а останалите са капсулни преднопълнещи се."
                              В същото време Османската империя в Европейската си част е разполагала с близо 200 000-а армия, която е привършвала процеса си по превъоръжаване със съвременно оръжие.
                              Прекрасен пример за прибързано решение е Априлското въстание.
                              Ако Апостолът беше жив,въстанието щеше да избухне в периода 1885-1890.Тогава предполагам, че резултатите щяха да бъдат мааааааалко по-добри.
                              А относно жертвите на руснаците през Освободителната война, те са малко,като се има в предвид че Русия действа на Балканите със 180 000 групировка,подкрепяна от Румъния-50 000,Сърбия 25 000 и Черна Гора около 15 000.
                              Най-много жертви руснаците дават при трите атаки на Плевен през лятото на 1877-една наистина безумна авантюра.

Comment

Working...
                              X