Може би най-стойностното нещо, което съм чел напоследък:
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Национализъм и нихилизъм в новата история на България
Collapse
X
-
dibo написаМоже би най-стойностното нещо, което съм чел напоследък:
http://www.art.bg/auditorium/statia.php?mysid=21
Напоследък в мен се заражда чувството, че някои начетени хора от научните среди си съчиняват тези бисери.Колкото и да си тъп не може да не знаеш, че през 1944 нахлуват войските на Сталин, а не на Стоманослав.Всеки ден радио,телевизия, журналисти и прочие споменават поне по един път името Сталин,комунизъм, фашизъм и прочие.Така че аз не вярвам някой кандидат студент да го е написал това изречение.Все едно същият студент да напише вместо Хитлер-Хекелер и Кох или нещо от сорта.
Прочетете оригинала на Генчев и ще разберете какво имам в предвид след като съм прочел онази извадка от линка по-горе :nod:То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Още една хубава статия. Аз започнах да си ги колекционирам
Между другото, коментарите под нея могат спокойно да влязат сред причините (и аргумените) на тези ученици за решението им. Мда ...Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
dibo написаПатриотизъм.LTD
Иван Илчев
Статия в "Сега" 03.02.2006:
http://www.segabg.com/online/article...d=5&id=0001102Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
Nick написаПълен примитив, постен и неоригинален. Отегчителна поредица на несъществуващи "теза-антитеза" противостояния като опит за дефиниране на "тезата" и "антитезата". Чел е човекът на времето Art Buchwald и си мисли, че това е върхът на политическата сатира. Пфу...Last edited by albireo; 10-02-2006, 18:58.
Comment
-
Nick написаПълен примитив, постен и неоригинален. Отегчителна поредица на несъществуващи "теза-антитеза" противостояния като опит за дефиниране на "тезата" и "антитезата". Чел е човекът на времето Art Buchwald и си мисли, че това е върхът на политическата сатира. Пфу..."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Гост
Само дето според мен не българите, а социолозите "премълчават" тази информация.
Въобще, българският патритотизъм има малко основания в съвременната ситуация, но достатъчно в историята. Тъй като текат "интеграционни процеси", той ще да минава повече в "историческо-ценностна", отколкото в съвременна идентификационна категория от гл. т. на поводите за гордост.
Но така или иначе е страшна грешка да се отрича като отживелица, хеле пък да се замества с някои съвременни дивотии.
Comment
-
Nick написаПълен примитив, постен и неоригинален. Отегчителна поредица на несъществуващи "теза-антитеза" противостояния като опит за дефиниране на "тезата" и "антитезата". Чел е човекът на времето Art Buchwald и си мисли, че това е върхът на политическата сатира. Пфу...
Както се вижда, човекът не само е чел, но и доста е писал. Разбира се, интелигентността и умът не се измерват с количеството публикации, още по-малко пък с научинте титли, а с качеството им.
А качеството им може да се види тук: България и Антантата през Първата световна война. И. Илчев
"Патриотични" аргументи, че АВТОРЪТ работи в български университет, а не в американски, не се приемат
Comment
-
albireo написа...Ама като знам какви бисерчета твориш по тая тематика едва ли. Май ще си остана само с надеждите.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
Добре де, Ник, хубаво, ти си националист. Разбирам я тая позиция. Но ми е интересно, наистина ми е интересно обяснението, как един националист, емигрирал в чужбина, може да критикува младите, че искат да направят същото?Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Камерер написаДобре де, Ник, хубаво, ти си националист. Разбирам я тая позиция. Но ми е интересно, наистина ми е интересно обяснението, как един националист, емигрирал в чужбина, може да критикува младите, че искат да направят същото?
Това е и странното на част от мненията тук - "ние сме просветени космополити, не тесногръди националисти като теб, ама защо ние сме тук, а ти там?"
Напълно споделям мнението на КГ125 (#85), отлично резюме!Last edited by Nick; 10-02-2006, 20:54.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
Comment
-
Гост
-
Хана написаМалко сведения за АВТОРА.
Както се вижда, човекът не само е чел, но и доста е писал. Разбира се, интелигентността и умът не се измерват с количеството публикации, още по-малко пък с научинте титли, а с качеството им.
А качеството им може да се види тук: България и Антантата през Първата световна война. И. Илчев
"Патриотични" аргументи, че АВТОРЪТ работи в български университет, а не в американски, не се приемат
Не коментирам цялостното творчество на господина. Не бих и дръзнал да обсъждам достойнствата на историческите му творби - ка' щяло! Не мисля, обаче, че талантът му се простира и в областта на политическата сатира.
С аргументи, основани на месторабота-местоживеене не си служа - това е в менюто на други форумци. Оценям опита ти за ирония, очевидно целящ мен, но го пренасочвам към други.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
Comment
Comment