If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Така написано не е на никакъв език.
За да е на латински трябва да е Ex Oriente Lux и означава Светлината идва от изток.
"Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque." Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.
Опасявам се, че на този въпрос не съм в състояние да отговоря пълноценно, но доколкото знам този надпис вече не е част от новият орден, който съдържа 2 основни текста °Св.св. Кирил и Методий° на лицевата част и °Република България° на обратната. Това е ореден за български и чужди граждани, които имат значим принос за развитието на културата /изкуството, образованието и науката/.
А Екс ориенте Лукс е надпис, който е бил на първоначалния орден създаден от Фердинанд.
"Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque." Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.
Съвременният вариант на ордена и пълна бутафория далеч от традициите на Хералдиката и Фалеристиката.СВ.св. Равноапостоли Кирил и Методий е най-високият орден на Царство българия до 1946 година
То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment