Съобщение

Collapse
No announcement yet.

България и Русия

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Русский улан написа
    Эххх... Ещ¸ бы умел я читать по болгарски, цены бы мне не было.
    Ну почему так получается, что меня вы хорошо понимаете, а я вас - плохо?
    До 1990 в България се изучаваше руски, задължително. А много хора могат да четат защото повечето историческа и техническа литература тук е на руски. А ако идваш аз поне ще се радвам да те разведа по разни исторически места.

Comment

@Русский улан: А, если об этом - то мы законы гостеприимства не забыли
      Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
      Проект 22.06.1941 г.
      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Gaden Gogi, я опять ничего не понял Мне даже стыдно...

messire Woland, сбрасывай на мою электронную почту (guardslancer@mail.ru) сообщение с почтовым адресом, куда CD отправлять. Книга для меня очень интересна тем, что там описан практически каждый день жизни моего любимого полка с момента выступления на войну из Петергофа, до возвращения назад с победой.
        Занимаюсь изучением истории и обмундирования Русской Императорской армии в конце 19 - начале 20 веков. Основной интерес - уланские полки.

Comment

Гаден Гоги, хотель сказать что с 50-ых по концу 80-ых годов в Болгарий в школе рускыий язык изучался обезательно - каждый школьник получал какие-то знания по рускому языку.
          Это и одну из главных причин то что почти каждый из нас кому старше 24-рых лет если и не умеет правильно выражатся по рускому языку то по крайней мере понимает хорошо на нем.

Comment

Спасибо большое!
            Занимаюсь изучением истории и обмундирования Русской Императорской армии в конце 19 - начале 20 веков. Основной интерес - уланские полки.

Comment

Hauptmann написа
              Зла съдба или сполука за Отечеството е близостта му с Русия - етническа, духовна, религиозна и териториална???

Ето ви пространство за многостранни размишления. Наточвайте моливите и шпагите, напълвайте топовете с джепане - и да започваме :tup:
              Аз лично не храня особено топли чувствата към братушките и по-специално към Руската политика спрямо България.

1.Нека си припомним варварското нашествие на Киевският княз Светослав в нашите земи през Х-ти век, основна причина за гибелта на Първото Българско царство(имайки предвид обезкървяването на държавата, поставяйки я на колене пред Визания).

2.Руснаците са тези, които покоряват Волжка България, и до ден днешен потъпкват правата на местното население.

3.Трето Русия нарочно е бавела освобождаването на българските земи защото след всяко по-малко или по голямо въстание в България тя е приемала българските бежанци и ги заселвала в безводните южни руски степи. Защо априлското въстание се провежда с кремъклийки, а не с по съвременно оръжие? Просто е- защото руснаците екстрадират в Русия търговците на оръжие от Румъния за да попречат на санбдяването на въстанниците с нужното въоръжение. Дори когато накрая Русия напада Турция тя го прави не защото я е грижа за нас а защото я е страх, че Австро-Унгария ще я изпревари и ще стане доминант в региона.Още повече че 99.9% от "руските" доброволци практически произхождат от вече поробената Волжка България.

4.Русия винаги е подкрепяла нашите противници във всяка една балканска разпра.

5.Русия е страната, на която дължим 45 години комунизъм и окончателното погубване на Българският национален идеал(моят подпис).

Comment

Бранник
                1.По поводу Святослава претензии теперь пожалуйста к Ющенко.
                2.По второму пункту, Руснациты не покоряли Волжскую Булгарию, они
                взяли Казань, с е¸ мусульманским населением ( если ты мусульманин, и татары-
                это Болгары, тогда претензия принимается). Все остальные Приволжские народности – Мордва, Мари, Чуваши, и др. добровольно вошли под защиту Русского царя, потому, что были православные и много натерпелись от мусульман.
                3. Третий пункт даже не заслуживает комментарий.
                4.Ваши распри сравнимы с маленькими пограничными конфликтами в России (только не обижайся), всем не угодишь, если для Вас Сербы – абсолютно зло, то для Русских вс¸ не так однозначно, по крайней мере Сербы всегда старались и прилагали силы чтобы оставаться в союзе с Россией и много из-за этого терпели горя.
                5. А какой у Болгар национальный идеал? Иметь чужие военные базы на своей территории? (Которые всегда нацелены против России). Не расстраивайся, очень скоро они у Вас будут...

P.S. Прежде чем искать соринки в чужом глазе, обрати внимание сначало на бревно в своем.
                "Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .

Comment

Що всички се ловим за "Русия това направила,онова направила".Ами Русия е все още сила с която всички се съобразяват и винаги е следвала интересите си,както всички останали.ПРоблема е ,че ние сме твърде малки за да се съобразява някой с нас и затова в крайна сметка си го отнасяме.Но съдбата на балканските народи си е такава,не сме само ние ощетени-в собствените ни очи.Всяка от балканските държави има претенции за нещо,които общо взето изглеждат смешни на фона на "голамата"политика.Отделен е въпроса колко са основателни.
                  "Прави каквото трябва,да става каквото ще!"

Comment

Напълно подкрепям мнението на Сачмо.
                    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                    Проект 22.06.1941 г.
                    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

виталий написа
                      Бранник
                      1.По поводу Святослава претензии теперь пожалуйста к Ющенко.
                      2.По второму пункту, Руснациты не покоряли Волжскую Булгарию, они
                      взяли Казань, с е¸ мусульманским населением ( если ты мусульманин, и татары-
                      это Болгары, тогда претензия принимается). Все остальные Приволжские народности – Мордва, Мари, Чуваши, и др. добровольно вошли под защиту Русского царя, потому, что были православные и много натерпелись от мусульман.
                      3. Третий пункт даже не заслуживает комментарий.
                      4.Ваши распри сравнимы с маленькими пограничными конфликтами в России (только не обижайся), всем не угодишь, если для Вас Сербы – абсолютно зло, то для Русских вс¸ не так однозначно, по крайней мере Сербы всегда старались и прилагали силы чтобы оставаться в союзе с Россией и много из-за этого терпели горя.
                      5. А какой у Болгар национальный идеал? Иметь чужие военные базы на своей территории? (Которые всегда нацелены против России). Не расстраивайся, очень скоро они у Вас будут...

P.S. Прежде чем искать соринки в чужом глазе, обрати внимание сначало на бревно в своем.
                      Съжалявам, но не владея руски, само го подразбирам.
                      Бих искал да споря с теб, но за целта трябва да изразяваш мнението си на български или английски.

Comment

В повечето случаи Русия е играла позитивна роля в българската история. Не напразно русофилството възниква именно през турското робство и се е запазило в големи размери и днес.
                        Нещо весело по повод на темата:

Никога не се доверявайте на бивш съветски агент, особено ако ви доставя газ
                        Роджър Бойс, в. Таймс

http://mediapool.bg/site/world/2004/..._231204w.shtml
                        НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

Comment

Тая статия май е за "Майтапи"?
                          По моя преценка съм обективен.

Comment

Майтапи но по темата
                            НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

Comment

Че е за "Майтапи" верно е ,ама аз не разбирам що на някои аналитици на Запад толкова им пари ,че Русия щяла да използва газа за натиск.Ами те кво искат-"Топол М"ли да използва? :twak:
                              "Прави каквото трябва,да става каквото ще!"

Comment

Да,но...

Не забравяйте,че Русия и СССР не са едно и също нещо.Дори до голяма степен са антиподи.Съветизацията на братския руски народ води до неговото изтребление и морален упадък. :tdown
                                The genius knows the answer before the question/

Comment

Working...
                                X