Аз не оправдавам действията на правителствата преди 1944, защото всяко убийство е престъпление без изключения. Войната срещу тероризма на тогавашните тесни социалисти не е оправдание за убиване на невинни. По същия начин не е оправдание това нещо за убиване на над десет хиляди души след 9.9.1944, повечето от които също са били невинни. В България са убивани свещеници, лекари (дори музиканти) и други такива изверги
? Ами едни от главните вдъхновители на 9 юни - които новата власт направи съответно министър-председател и министър на войната, когато много добре се е знаело, че ръчиците и на двамата са зацапани с много кръв, включително и леви дейци? За каква справедливост или възмездие може да се говори? Сам си казал - това са методите с които всяка тоталитарна власт си служи. Това на мен поне не ми пречи да ги осъждам. Независимо дали става въпрос за комунисти, фашисти, сговористи, леви, десни и прочее
. За да се успокои "народа". А вече кои и колко от тях са виновни в второстепенен въпрос- "Избивайте всички, Господ на небето ще отличи своите".
Comment