If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Обещавам :twisted: ШовинистЪ ще помага той ги разбира най-много
...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Видя ми се интересна тема...... и реших да сложа любимата ми карта тук )
не се ли чувствате горди като я гледате...
Тази карта си е живо менте. Защо ги няма земите на Север от Дунав, които по това време са наши?
Даже и в Енциклопедия Британика го отбелязват като факт и пишат за "Първата Българска Империя"
То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Превеждам: аз съм човек, заслепен от националистически чувства, който отказва да преценява обективно историята и който предпочита да вярва в собствената си розова версия и да живее в свой си фантастичен свят. Отказвам да приема хода на историята и да работя за една нова съвременна България, вместо това искам да се върна един век назад във време което съм идеализирал и което няма да приема да бъде критикувано. Предпочитам да остана сляп към факта, че по този начин изобщо не работя в полза на страната си. Всъщност, аз обичам само собствената си версия за нея, обичам не обективната истинска страна, ами това, което съм си съчинил за нея. Всъщност аз поставям себе си и своите фантастични идеи преди всичко по този начин.
albireo написа
...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
А ако се върнем на темата, с която започна Барабанчик, още една вметка, между Кубрат и Аспарух, тъй като така е и заглавието от Кубрат до Борис 3-ти, м/у тези ханове има още един поне, Гостун, ако не броим Батбаян...
Превеждам: аз съм човек, заслепен от националистически чувства, който отказва да преценява обективно историята и който предпочита да вярва в собствената си розова версия и да живее в свой си фантастичен свят. Отказвам да приема хода на историята и да работя за една нова съвременна България, вместо това искам да се върна един век назад във време което съм идеализирал и което няма да приема да бъде критикувано. Предпочитам да остана сляп към факта, че по този начин изобщо не работя в полза на страната си. Всъщност, аз обичам само собствената си версия за нея, обичам не обективната истинска страна, ами това, което съм си съчинил за нея. Всъщност аз поставям себе си и своите фантастични идеи преди всичко по този начин.
Хех......Добър превод, бих казала.....
"Нима, Създателю,
съм искал от пръстта човек да ме изваеш,
мигар аз самият съм те молил
от мрака да ме извлечеш?"
Еее вметки много аз мога да изброя поне 20 хана и още толкова наместници,но според различните ми източници се пише различно и не съм сигурен кое е вярно,ако изобщо има нещо вярно
...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Да бе, естествено, нали и за това е темата все пак, а не за национализма и откликите му с шовинизма!
За Цок, Диценг и Докум /Док/ има вече наложено мнение, че и да са били ханове, нашата история не и пука Мортагон е Омуртаг , а там около Кормесий и Кормисош, дали са реинкарнации изобщо няма установено мнение.
Хех......Добър превод, бих казала.....
Напълно грешен превод! Ако станеш преводач,ще умреш от глад :lol:
Айде малко спам :twisted: Та значи давам точния превод на шовинизъм:нищо повече и по малко от агресивен национализъм.Дали има или няма допирни точки с превода на началството всеки сам да си прави извода
Comment