Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Българските ханове и царе

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

von Danitz написа
    "тъпи" винаги ли е задължително пред сърби бре момче. Душан си става така или иначе цар на "сърби, българи и гърци" и май си управлява повечето от тях, за разлика от Иван Александър.
    много обичам да се закачам на тема средновековен патриотизъм
    Ами ако си българин е задължително.
    Тоя нещастник Стефан Душан никога няма да бъде велик владетел.Може да бъде такъв само за мизерни хорица като сърбите,които нямат славна история.Самия факт,че по-времето на най-големия си разцвет Сърбия е по малка от Аспарухова България е красноречив.
    Дори гърците не са ми толкова противни,колкото Сърбите.Гърците поне са хитри и лукави,и това им е носело дивиденти,докато сърбина е същество лишено и от морал и от мозък.
    Те даже умеят да превръщат пораженията си/поради липсата на победи/ в епични-Косово Поле 1389.

П.С.Аз не съм патриот,а шовинист

Comment

Ами всеки сам има право на самоопределение.Познавам един турчин и една мулатка които са много върли националисти и обичат България.Познавам също и разни които са били на гурбет в америка и като някой изръси нещо от рода на тъпите американци и се сърдят щото разбираш ли и те били американци.И искам фон Даниц да ми обясни кой така злобно го е излъгал че Стефан Душан е бил цар на сърби българи и гърци?Абре младеж ти виждал ли си средновековни карти и изобщо имаш ли си понятие кой е Стефан Душан та така гръмко го поставяш за началник на тоя или ония?
      ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Да виждал съм, за кои карти искаш да говорим, от 2-ри или от 7-ми клас,така или иначе едва ли ще извадиш мапа мунди на пергамент от 14-ти век.
        Колкото и да ви е неприятно, защото явно ви е, макар, че събитието е от преди 650 години, но Стефан Душан Дечански се обявява в Скопие /няма грешка/ за самодържец с титул цар на събри, българи и гърци, факт, който разбира се може да бъде интерпретиран, но това не го променя! Какво да направя, това прави ли ме по-малко българин, че го знам. Или за да съм българин, чест за която вероятно съм недостоен, трябва задължително да добавям "тъпи" пред сърби и нещастник пред Стефан Душан, щото тогава ние сме били малки, а те големи, както между другото и много пъти след това. Комплекс ли ни гони нещо, що ли?

Comment

Напълно съм съгласен с теб, Данитц. Общо взето, един от основните проблеми на обществената версия на родната ни и стория са именно шовинистичните комплекси. Поне според мен.

Comment

Е тука вече приказвате глупости(нещо нетипично по принцип).Ами това че се обявява не значи че практически е нали така?!И цар Симеон Велики се титулува цар на Българи и Ромеи ама това че е завладял голяма част от Гърция и Тракия не значи че владее пряко цялата територия на империята.Изобщо не са шовинистични комплекси и се дразня като чуя думата комплекс.Е хайде интерпретирайте ми е?!И какво имате против шовинистите че не мога да разбера?Ми ние сме хора които си обичаме родината с повече жар от другите.От вашите уста шовинист ми звучи като педераст...
            ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Не бих казал, че пишем глупости. Въпросът е в друго - аз не твърдя, че непременно той е бил "цар на българите". А само споменавам, че подобни титулуване може и да е имало някакво основание, особено ако е прието в български земи.
              Що се отнася додумичката "шовинист" - ами да, за мен това е негативно определение и означава човек, който страда от силен национален комплекс. Като въпросният индивид се опитва да го компенсира с омраза към съседните народи -омраза, окято дори и да остане абстрактна е неприятна, камо ли ако прерастне в битова.

Comment

Има и сърбин - български цар и това не е загадка - Константин Тих

Comment

Ами аз съм шовинист ама да ти кажа не страдам от комплекси.Комплексар значи да знае че не е такъв на какъвто се прави или да знае че това в което вярва не е истина.А айде тази тема да не е захващаме че ще стане баси спама А искам да питам как си представяте един произволен български хан?!

Comment

Ок, съгласен съм да не замърсяваме темата (комплексите, особено националните, можем да ги обсъдим другаде, ако имаш желание).

Comment

Araslan написа
                      Ами всеки сам има право на самоопределение.Познавам един турчин и една мулатка които са много върли националисти и обичат България.Познавам също и разни които са били на гурбет в америка и като някой изръси нещо от рода на тъпите американци и се сърдят щото разбираш ли и те били американци.?
                      Виж какво един турчин и,още по-малко пък някаква мулатка НЕ МОГАТ да бъдат БЪЛГАРСКИ патриоти или националисти!По простата причина,че те НЕ СА българи.

Ква е тази инвазия на маймуни в България,вече по-улиците на градовете срещам все повече негри,китайци и прочие.Нямам нищо против тях стига да си стоят в Африка или Китай!

БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ!

Comment

Господа понеже виждам,че Стефан Душан-"великия" крал събуди интерес,ще ви предоставя една карта.

Ето я "велика" Сърбия.Къде ли е "великата" сръбска столица-Белград?

Comment

Само да спомена - това не е карта от средните векове, а от сръбски учебници от по-ново време. Т.е., няма много общо с въпросния цар, а виж определено има много общо със сръбския национализъм и тяхната версия на историята. Т.е., не е много по дискусията, ама хич.

Comment

Виж какво един турчин и,още по-малко пък някаква мулатка НЕ МОГАТ да бъдат БЪЛГАРСКИ патриоти или националисти!По простата причина,че те НЕ СА българи.

БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ!
                            Е айде сега глупости на търкалета - аз долкото знам Бъглария е република и да си българин означава да притежаваш съответното гражданско самосъзнание (и съответните документи, но говорим в лично естество сега), а не е някаква роднински клан, каквато я изкара ти - като не си братчет на някой българин и духаш супата...
                            XV mile the sea brode is
                            From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

И после някои ме питат какво имам против шовиниститие.

Comment

:lol: до преди малко впорихме с тия момчета в канала на форума и са доста заблудени.Славяните били боклуци ние сме били само българи(предполагам прабългари искаха да ми кажат).Ам-гъл тук съм напълно съгласен с теб че шовинистите се отнасят понякога(в това число и аз).За мен българин значи човек с такова самосъзнание а просто етнически не можеш да кажеш 100% аз принадлежа към този народ защото абсолютно всеки народ в пъстра смесица.Самите шовинисти също имат самосъзнание:в случая казват ние сме наследници на прабългарите.Е добре бралета ще ви повярвам ако ми дадете родословното ви дърво до хан Крум най-малко :twisted: Чакам.И да знаете долу славяните те са боклуци низша раса ние не сме славяни ама извъобще това е комунистическа измислица

Comment

Working...
                                X